• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Rešeno] Par pitanja vezanih za konfiguraciju

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
Procesor : i7 4790K (400e)
Graficka : GIGABYTE GeForce GTX 970 4GB G1 (430e)
Memorija : 8GB 1866Mhz HX FURY (100e)
Maticna : GIGABYTE GA-Z97P-D3 (110e)
Napajanje : Cooler Master GM 650W Modular (90e)
Ovo je konfiguracija koju planiram da kupim pa mi treba par odgovora :
1.Stavio sam cjene pored svake komponente i treba mi odgovor da li su to normalne cjene za ove komponente prvenstveno za procesor i graficku?
2.Ovu graficku i procesor sam odlucio da kupim a oko memorije, maticne i napajanja se dvoumim.To mi je prodavac predlozio da kupim pa da pitam da li je to odgovarajuce uz procesor i graficku i da li bi mogao da nadjem nesto bolje za ove pare navedene pored ovih komponenti?
3.Posto procesor ne planiram da overklokujem da li ce mi biti dovoljno hladjenje koje se dobije uz procesor?
4.Oce li mi biti dovoljno ovo napajanje?
5.Za ovu konfiguraciju treba mi neko prikladno kuciste po mogucnosti da je Cooler Master ili Thermaltake, pa ako neko moze da predlozi neko odgovarajuce kuciste do 75e?
P.S Ovo su cjene u Bosni i ova konfiguracija je namjenjena za igranje igrica, prvenstveno CS:GO i GTA V.Zzzop

Poslednja izmena od urednika:

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Procesor i grafa odlicni,ako neces da klokujes procesor onda je i maticna solidna,mada je mozda bolje uzeti neku bolju maticnu mozda ces u buducnosti overklokovati.Napajanje ce biti dovoljno,za hladjenje nisam siguran,ako mozes uzmi lc power cc120 ono je oko 20e cisto da ti ne bude stock cooler na i7.Kuciste Cooler Master scout 2,CM Storm Enforcer,CM Haf 912 Plus.Mozes pogledati i neki Fractal design.

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
1. Ne znam kakve su cene u Bosni u odnosu na Srbiju.

2. i7 ti nije potreban za igre, 4690K je sasvim dovoljan.
Razliku u novcu iskoristi za neki SSD od 240/250GB.

3. Bice.

4. Da.

5. Najbolje bi bilo da nam das link do ponude kucista koje poseduje prodavac pa da ti predlozimo, tako cemo videti i cene kucista, olaksaces posao i sebi i nama.

Bilo bi pozeljno da imas neki HDD za storage od 1 ili 2TB.

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
1. Ne znam kakve su cene u Bosni u odnosu na Srbiju.

2. i7 ti nije potreban za igre, 4690K je sasvim dovoljan.
Razliku u novcu iskoristi za neki SSD od 240/250GB.

3. Bice.

4. Da.

5. Najbolje bi bilo da nam das link do ponude kucista koje poseduje prodavac pa da ti predlozimo, tako cemo videti i cene kucista, olaksaces posao i sebi i nama.

Bilo bi pozeljno da imas neki HDD za storage od 1 ili 2TB.
2. SSD (120gb) uzimam ali mjenjati procesor necu u svakom slucaju hvala na prijedlogu.
5.Kucista koja mi je predlozio bleyach gore u postu sam vec gledao i prije, tako da cu jedno od ta tri izabrati.
HDD naravno uzimam od 1TB.
Hvala na pomoci.

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
Procesor i grafa odlicni,ako neces da klokujes procesor onda je i maticna solidna,mada je mozda bolje uzeti neku bolju maticnu mozda ces u buducnosti overklokovati.Napajanje ce biti dovoljno,za hladjenje nisam siguran,ako mozes uzmi lc power cc120 ono je oko 20e cisto da ti ne bude stock cooler na i7.Kuciste Cooler Master scout 2,CM Storm Enforcer,CM Haf 912 Plus.Mozes pogledati i neki Fractal design.
Drug mi je predlozio ovu maticnu http://www.msi.com/product/mb/Z87-G43-GAMING.html#hero-overview pa da te pitam sto kazes ti mozda cu nekada overklokovati cpu ko zna, da li bi onda pasala?
Za hladjenje cu se posavjetovati sa prodavcom upravo za ovo lc power cc120 sto si predlozio jer je cjena prihvatljiva a i citao sam da je dosta bolje nego ovo sto se dobije uz procesor.Kucista ova sto si mi predlozio vec sam gledao i kontao sam uzeti neko od ta tri, u svakom slucaju hvala puno.

steva

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.04.2015.
Poruka
256
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5-4460
Motherboard:
Asus B85M-G
RAM:
CRUCIAL 3x4GB 1600MHz DDR3 Ballistix Sport XT
VGA & cooler:
Asus R9 280X Direct CUII
Display:
LG 1941
HDD:
Kingston SSD V300,Samsung 2Tb,WD 1.5Tb
Sound:
AKG GHS 1 Camouflage Earphones, Headset with Microphone
Case:
Raidmax Vortex V4
PSU:
TT Smart 730W
Optical drives:
DVD-R Lite-On IHAS124b
Mice & keyboard:
MSI Interceptor DS100
Internet:
12Mbps
OS & Browser:
Windows 7, Google Chrome
Maticna ploca malo bode oci.Mislim da bi naustrb bilo koje druge komponente trebao da izaberes jacu plocu pogotovo na I7(K).Sve drugo od hladjenja,memorije,hdd pa i grafike mozes naknadno dodavati ali koju plocu sada izaberes to ti ostaje do kraja.Mislim da na napajanju ako pazaris polovno mozes ustedeti 40-ak eura koje mozes iskoristiti za kupovinu kvalitetnije ploce.Moze se tu jos negde "gricnuti" po koji euro i eto neka FATAL1TY ili slicna Z97 ploca.

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
Maticna ploca malo bode oci.Mislim da bi naustrb bilo koje druge komponente trebao da izaberes jacu plocu pogotovo na I7(K).Sve drugo od hladjenja,memorije,hdd pa i grafike mozes naknadno dodavati ali koju plocu sada izaberes to ti ostaje do kraja.Mislim da na napajanju ako pazaris polovno mozes ustedeti 40-ak eura koje mozes iskoristiti za kupovinu kvalitetnije ploce.Moze se tu jos negde "gricnuti" po koji euro i eto neka FATAL1TY ili slicna Z97 ploca.
Predlozi neku drug do 125e?

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Drug mi je predlozio ovu maticnu http://www.msi.com/product/mb/Z87-G43-GAMING.html#hero-overview pa da te pitam sto kazes ti mozda cu nekada overklokovati cpu ko zna, da li bi onda pasala?
Za hladjenje cu se posavjetovati sa prodavcom upravo za ovo lc power cc120 sto si predlozio jer je cjena prihvatljiva a i citao sam da je dosta bolje nego ovo sto se dobije uz procesor.Kucista ova sto si mi predlozio vec sam gledao i kontao sam uzeti neko od ta tri, u svakom slucaju hvala puno.
Sto se tice ploca ja nikada ne bih uzimao msi,smao gigabyte i asus.Gledaj da bude z97 a ne z87.Recimo ova je ok http://emmi.rs/matične-ploče-(mb)-mb-lga1150-h97-asus-h97-pro.11.html?productId=42016 ,ali kad vec stavljas takav procesor 150e za plocu nije mnogo.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
A da ti kažeš u kojoj prodavnici kupuješ ili koje ploče imaš na raspolaganju? Ne da ih ubadamo jedan po jedan, pa na kraju nema ono što mi predlažemo da je najbolje rešenje.

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
A da ti kažeš u kojoj prodavnici kupuješ ili koje ploče imaš na raspolaganju? Ne da ih ubadamo jedan po jedan, pa na kraju nema ono što mi predlažemo da je najbolje rešenje.
Evo link od prodavca http://sector.ba/ ali to sto ima maticnih ploca nije sve jer mogu da narucim bilo koju ocu.

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
Masina stigla :)
http://www.dodaj.rs/?2g/sq/4KUxwLIP/img128.jpg
http://www.dodaj.rs/?2g/sq/4KUxwLIP/img128.jpg
Male izmjene su odradjene ali ovo je stanje :
Graficka :Gigabyte gtx970 G1
Procesor : Intel i7 4790k
Ram : HyperX Savage 2400MHz 8GB
Maticna : GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3
Napojna : CM G650M
Kuciste : CM Storm Advanced 2
Monitor : Benq XL2411Z
E sad fali mi samo jos kuler za procesor.Mislio sam uzimati ovo http://www.pcaxe.com/hardver/hladjenja/lc-power-lc-cc-120 ali ne mogu da ga nadjem nigdje barem ovdje kod mene u Bosni pa ce mi trebati vasa pomoc koje da uzmem, tako da ako neko ima neki prijedlog... :)

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.829
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
Npr. Thermaltake NiC L31/L32.

Poslednja izmena:

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Ne svidja ? Pa ti onda uzmi Phanteks PH-TC14PE CPU ako hoces lepo,ili nh u14s ako hoces vrh performanse.Imas solidan po meni lep i ne preskup cooler DEEPCOOL Lucifer.Vidi jel ti odgovara

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
Ne svidja ? Pa ti onda uzmi Phanteks PH-TC14PE CPU ako hoces lepo,ili nh u14s ako hoces vrh performanse.Imas solidan po meni lep i ne preskup cooler DEEPCOOL Lucifer.Vidi jel ti odgovara
Drugar to sto sam rekao ne mora da znaci da mi se ne svidja vizuelno nego ne vidim da je nesto pretjerano dobar, cijena mi nije bitna nego gledam ulozeno-dobijeno.Ovo u14s izgleda kao dosta dobro hladjenje i razmislicu sto se tice njega a sto se tice PH-TC14PE je isto dobar ali cisto sumnjam da ima gdje da se nabavi kako i kazu na itsvet-u.Hvala u svakom slucaju na prijedlogu.

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Pa ti da si na netu pogledao recenziju nic l32 thermaltake ti ne bi rekao "nego ne vidim da je nesto pretjerano dobar",nic l32 odlicno hladi cak i jace procesore tipa fx8320 8350 klokovan...Moras malo da se edukujes,pogledas recenziju,potrazis a ne da gledas budjavi itsvet.

Ako hoces da ti procesor bude hladan i ako planiras overclock ispod deepcool lucifer nemoj da gledas,od njega pa sve sto je skuplje od njega to je i bolje.Ako mozes nadji nh u14s,nh d14,nh d15,tog phanteksa,dark rock pro 3 itd...

SkeBo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
10.06.2015.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 4790K
HDD:
WD 1TB
Pa ti da si na netu pogledao recenziju nic l32 thermaltake ti ne bi rekao "nego ne vidim da je nesto pretjerano dobar",nic l32 odlicno hladi cak i jace procesore tipa fx8320 8350 klokovan...Moras malo da se edukujes,pogledas recenziju,potrazis a ne da gledas budjavi itsvet.

Ako hoces da ti procesor bude hladan i ako planiras overclock ispod deepcool lucifer nemoj da gledas,od njega pa sve sto je skuplje od njega to je i bolje.Ako mozes nadji nh u14s,nh d14,nh d15,tog phanteksa,dark rock pro 3 itd...
Da, gledam preko "it svet-a" jer sam nekako navikao i nisam neki ekspert.Ako ljudi govore i ovdje na pcaxe a i na it svet-u da je LC POWER Cosmo Cool LC-CC-120 u cjenovnom rangu sa kulerima od 50e zasto nebi gledao da nadjem npr vec neki od 50e koji je priblizno cjenovnom rangu od 100e.Cijena mi nije bitna ali nebi sad ni da olako bacam pare.Phanteks sam ipak nasao i krece se novo od 90e do 130e pa sad opet ne znam da li je isplativo ali vidim da je dobro.Ali opet to bi morao da kupujem preko sajta jednog i to ne volim, bilo bi pozeljno da je cooler master jer te kulere mogu svugdje da nabavim ovdje kod sebe u gradu.

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Da, gledam preko "it svet-a" jer sam nekako navikao i nisam neki ekspert.Ako ljudi govore i ovdje na pcaxe a i na it svet-u da je LC POWER Cosmo Cool LC-CC-120 u cjenovnom rangu sa kulerima od 50e zasto nebi gledao da nadjem npr vec neki od 50e koji je priblizno cjenovnom rangu od 100e.Cijena mi nije bitna ali nebi sad ni da olako bacam pare.Phanteks sam ipak nasao i krece se novo od 90e do 130e pa sad opet ne znam da li je isplativo ali vidim da je dobro.Ali opet to bi morao da kupujem preko sajta jednog i to ne volim, bilo bi pozeljno da je cooler master jer te kulere mogu svugdje da nabavim ovdje kod sebe u gradu.
Lc power cc120 nije u rangu sa coolerima do 50e,recimo cc120 je bolji od 212evo bolji je od cooler master 120m,v ali nije bolji od thermaltake nic l32 koji je isto tako bolji od ovih navedenih.To je mnogo para za phanteks i ne isplati se.

Najbolje bi bilo kada bi uzeo nov Deepcool Lucifer koji je u srbiji nov 50e ili da nadjes polovan recimo noctua nhu14s ili nhd14.Evo ti par predloga.

https://www.kupujemprodajem.com/Dark-rock-pro-c1-24339499-oglas.htm?filter_id=20405052
https://www.kupujemprodajem.com/Thermalright-HR-02-Macho-24299983-oglas.htm?filter_id=20405052
https://www.kupujemprodajem.com/Alpenfohn-Gotthard-24044723-oglas.htm?filter_id=20405052

Poslednja izmena:
Vrh