• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ONTOS

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.563
Rezultat reagovanja
2.106
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Ako se neko seća onog prvog demo za SOMA, nazvanog Vivarium, kada je sve ukazivalo da dobijamo čudnu priču, iako je na kraju igra ipak bila klasičan sf horor, ovog puta izgleda da od Frictional stvarno dobijamo weird fiction, žanr koji je po meni premalo zastupljen u igrama.

Poslednja izmena:

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
287
Rezultat reagovanja
173
Moja konfiguracija
"aah, youre ok" <pusti pacova da bezi sa dve diode na glavi direktno ubirzgane u mozak>

koja dijabola bi vrsio ovakve eksperimente na sebi, samo da bi se igra desila?

mislim deluje zanimljivo u smislu zagonetki, ali svakako sve vreme pratis instrukcije i na svakom koraku, tako da mu ovo dodje kao interaktivni film.
sto moze i da se gleda na yt. ne zahteva direktno igranje.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.563
Rezultat reagovanja
2.106
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Upravo ta pitanja 'koja dijabola bi ovo ovako..' ili 'ma daj, ovo je glupo i nemoguće ' su glavna osobina čudnih priča. Pravila našeg sveta i univezuma se u tim pričama ruše i stalno si na toj ivici neverice. Pa Bloodborne ti je isto čudna priča i kol'ko sam skontao svideo ti se.

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
287
Rezultat reagovanja
173
Moja konfiguracija
nisu iste igre i ovo mi deluje da je uvrnuto samo da bi bilo uvrnuto.
tamo u BB su stvari uvrnute jer su se drugi njima igrali, i zapravo je satira i na nas svet u kome zivimo, i nase snove, ambicije itd.

videcemo kako ce ovo ispasti. izvedba mi se svidja i podseca na HL2 nekako, ali bi trebali bolje mozgalice da smisljaju od ovoga sto su prikazali a sto je bukvalna mozgalica.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.563
Rezultat reagovanja
2.106
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Videćemo dal je na silu ili ne, ali sudeći po prethodnim uvek su uspeli da naprave jaku atmosferu, a nisu manjkali ni dubljim motivima, dal kroz moralne dileme i odluke, bespomoćnost, izolovanost, ludilo.. Još ako u to kvalitetno odrade i ovo ostalo iz žanra, bizarno bio-mehaničko i tehno-religijsko, mislim da će biti pun pogodak.

Ono što zapravo očekujem da neće biti igra za svakog. Realno ovaj weird fiction horror sf nije baš prihvaćen u većem delu današnje publike. Većina danas ako nešto ne razume automatski odbacuje kao loše i nepoznato, a baš to nepoznato je i glavna osobina ovog žanra.

Poslednja izmena:
Vrh