• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

OLED monitor preporuka

Somehere

PCAXE Member
Učlanjen(a)
14.05.2020.
Poruka
159
Rezultat reagovanja
66
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 (stock cooler)
Motherboard:
Msi b450 Tomahawk MAX
RAM:
8gb DDR4 Hyperx Fury 3200MHz
VGA & cooler:
Rx 580 8gb Sapphire Nitro + special eddition
Case:
Falcon Zeus Window RGB
PSU:
Sama Armor 650w
Pozdrav drustvo.

Hteo bih da vas pitam za preporuku oled monitora, ne bih nesto grandiozno, 27 inca 2k rezolucija. Za sad koristim 24 inch ips 1080p na 60hz pa verujem da ce skok biti znacajan.

Ovo su neki koje sam našao da nisu papreno skupi:

AOC:
SAMSUNG Odyssey:
ASUS:

Za svaki sam citao brdo mana, ali internet zna da bude takav, imate li vi neke preporuke ili savete? Da li ovi budget oled monitori uopste vrede ili samo skuplji dolaze u obzir?

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
468
Rezultat reagovanja
450
Moja konfiguracija
Ja bas gledao za vikend oled/mini-led televizore i bacio pogled i na monitore... Malo guglao...
Razmisljam i ja da uzmem u nekom narednom periodu oled monitor, mozda i tokom leta jer su cene vec pale a ocekujem da ce i dodatno pasti.
Vrlo moguce da cu pazariti sada neki 65" mini-led tv i dodati 27" 1440p oled monitor tokom leta.

Razmotri da pazaris preko oficijelnih izvora, jer barem po onome sto sam citao MSI, Asus i GB uz 3g regularne garancije daju i garanciju na burn-in (u sklopu te 3g)...
Takodje, ako je verovati recenzijama HW/Monitorsunboxed - treba "juriti" tandem oled, odnosno oled panele 4. generacije sa 280hz refresh ratom zbog naprednih zastita od burn-in i navodno pouzdanijih panela.
Uz to vrlo moguca je i panel lutrija zbog grey bandinga, ali opet pogledaj sta treba prvo odraditi a sta ne kada se pazari Oled (ili LCD) i koliko treba vremena "da slegne" panel/prikaz slike...

Iz mog nekog guglanja do 500e najbolje opcije (makar meni u EU tj de/at) su:

GIGABYTE MO27Q28G
ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG Gen2
Dell Alienware 27 280Hz QD-OLED
MSI MAG 272QPW QD-OLED X28

Poslednja izmena:

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
1.936
Rezultat reagovanja
2.908
Moja konfiguracija
@Somehere

Proveri ipak cenu, KP preprodavci su poznati po ceni koja drastično odstupa od napisane u oglasu.

20260331_131048.png

Poslednja izmena:

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
468
Rezultat reagovanja
450
Moja konfiguracija
Btw... Takodje model koji mi je zapao za oko, nije OLED ali je dobar VA mini-led panel, uz to je i flat a ne zakrivljen...
Cenovno moze da se nadje i za 100e jeftinije od oled konkurencije, za cirka 400e...
A tu je i onaj AOC 180hz VA mini-led za ispod 300e, ali on doduse ima uzasan "pingvin" drzac...

MSI MAG 274QPF X30MV

Nazalost nema VRR odnosno AMD Freesync/ NV Gsync...
Ne znam da li ce mozda kasnije serije da to srede...

Somehere

PCAXE Member
Učlanjen(a)
14.05.2020.
Poruka
159
Rezultat reagovanja
66
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 (stock cooler)
Motherboard:
Msi b450 Tomahawk MAX
RAM:
8gb DDR4 Hyperx Fury 3200MHz
VGA & cooler:
Rx 580 8gb Sapphire Nitro + special eddition
Case:
Falcon Zeus Window RGB
PSU:
Sama Armor 650w
Odlicni predlozi, poprilicno su skupi doduse, posto mi je ovo prvi prelaz na oled, ne bih se bas ispucao mnogo para da ne zaglavim sa necim sto mi se ne svija a skupo pa da puknem mnogo para ako budem prodavao. Svakako i razmisljam o ultrawide i vecim monitorima, ako mi se ovaj ne svidi bas. Ali svakako sjajne preporuke i hvala. Sto se tice drugog odgovora pitao sam prodavce na KP za AOC cene su iste, samo sto ne salju bas svugde moras da se snalazis da ti neko preuzima ako si dalje od vecih gradova.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
8.181
Rezultat reagovanja
2.756
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
Motherboard:
AsRock Z370 Pro4
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
Intel UHD 630
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
EVO 860, WD WDS 500, WD SN5000, Patriot P210
Sound:
HDMI Audio Extractor, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Skupi :) Nekad je tolko kostao 19" LG TN... edit: Vidi, predlozi su odlicni, a sto se cene tice, garantuje da niti ces zaglaviti niti da ti se nece svideti. Nesto za 200e ce ti se verovatnije pokazati kao losije ulozen novac :P

Vrh