• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Odabir maticne i procesora do 30 000 rsd za renderovanje

projektss

Newcomer
Učlanjen(a)
17.01.2016.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima. Hteo bih da te pitam par pitanja u vezi nekih komponenti i konfiguracija pa da krenem :D
Studiram arhitekturu i uglavnom koristim programe za 3d modelovanje i renderovanje kao sto su AutoCAD, 3ds Max, Sketh Up... racunar mi i nije baas nesto za te programe kad je u pitanju render :D Intel G2030 3.0ghz dual core, ASUS P8B75-M lx plus, 8GB (4GB 1600Mhz + 4GB 1866Mhz Patriot), GeForce GT630 1GB DDR3 128- bit, 1TB seagate baracuda. E sad, da ne tupim mnogo :D ja sam razmisljao o tome da kupim neki AMD FX procesor sa vise jezgara (koji su mi potrebni za render...bar ja tako mislim :D ) i neku maticnu na koju bih recimo posle mogao da upgrade-ujem neki jace procesor i vise rama i naravno bolju grafiku. E sad, glavni problem jeate budzet koji bi bio da kazemo do 30000 rsd maax, znaci samo procesor, maticna i eeeventualno neko jace napajanje da izgura sve to i mozda jace hladjenje u slucaju overklokovanja. Ono sto mene zanima jeste misljenje u vezi toga ili cak neka preporuka sta je bolje jer bih za 2 god sigurno uzimao neku novu masinu pa da ova moze da izgura do tad. Hvala unapred i puno pozdrava za PCAXE ekipu i samo tako nastavite! :D

yoht90

PCAXE Member
Učlanjen(a)
19.05.2015.
Poruka
586
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
RAM:
2x
I5 4460..160e + asus b85m-g..7700rsd...