Ja imam Gigabyte X 470 Aorus Ultra Gaming. Stavio Hyper 212 LED turbo cooler-em spustio dosta tem,peraturu, em je tishi. (U realnom radu-gamingu ne preko 60 C, Photoshop neke zahtevnije operacije ode na 67). Uglavnom-namestio sam da rade(valjda sva ) jezgra na 3.999-4.0 Ghz), na 1,335 V. Tih nekih 4.0Ghz kao da mu je magicna granica-pokusavao sam preko na 4.1-4,15 ali naprosto jako je nestabilno, vise se grehje a benefit-zanemarljiv. Ovako uz RAM na 2933(radio je i na 3200 ali je kasnije, posle pola godine-godinu pocelo da bude manje stabilno, pa sam spustio na 2933). Uglavnom...Sve u svemu-ne vidim poentu da se zezam za 100, 200 Mhz...Pre cu za par godina uzeti neki jaci-za cim u ovom momentu ne vidim potrebu a imam ovaj build/CPU ...hm, oko 2,5 ili 3 godine.Pa jednostavno to je previse za taj procesor. Cak sta vise ja ne bih drzao ryzen 2600 na vise od 4 ghz i to je to. Licno svoj sam drzao ranije na 4 ghz ali sam uvideo da nemam ama bas nikakav benefit od toga tako da sam ga spustio na 3.9 ghz na svim jezgrima i tako stoji vec jako dugo vremena i to sve radi pri 1.25V.
Nesto mi je upalo u oko na tvom dekstopuJa imam Gigabyte X 470 Aorus Ultra Gaming. Stavio Hyper 212 LED turbo cooler-em spustio dosta tem,peraturu, em je tishi. (U realnom radu-gamingu ne preko 60 C, Photoshop neke zahtevnije operacije ode na 67). Uglavnom-namestio sam da rade(valjda sva ) jezgra na 3.999-4.0 Ghz), na 1,335 V. Tih nekih 4.0Ghz kao da mu je magicna granica-pokusavao sam preko na 4.1-4,15 ali naprosto jako je nestabilno, vise se grehje a benefit-zanemarljiv. Ovako uz RAM na 2933(radio je i na 3200 ali je kasnije, posle pola godine-godinu pocelo da bude manje stabilno, pa sam spustio na 2933). Uglavnom...Sve u svemu-ne vidim poentu da se zezam za 100, 200 Mhz...Pre cu za par godina uzeti neki jaci-za cim u ovom momentu ne vidim potrebu a imam ovaj build/CPU ...hm, oko 2,5 ili 3 godine.
Da crtez od legendarnoog crtaca a i ilustratora. inace sam i sam crtao do pre 10tak godina. (maybe start again )Nesto mi je upalo u oko na tvom dekstopu
Ali pogledajte 1% lower......tu 3600 u vecini igara primetno odskace nad 2600.....a to je verovatno ono sto mnogi kazu da igre bolje klize sa sto manje fps dropova na 3600...U igrama u 1440p je jako mala razlika između 2600 i 3600. Ja ne bih dodavao 8k za tako mali boost u performansama.
Po meni ja bi isao na brzi ram, bolji hladnjak brzi m.2 ssd itd...Sta mislite da li vredi apgrejdovati ryzen 2600 na ryzen 3600? (mogu da kupim nov nekoriscen 3600 za 20 i kusur hiljada a prodam moj 2600 za nekih 13 hiljada din,pa bi me upgrade kostao nekih 7-8 hiljada din).......koristio bi se sa trenutnom grafikom 1080ti.....da li bi bilo nekog vidnog napretka u igranju u 1440p?
Jedni vicu ne isplati se,drugima je razlika drasticna kao sve glatkije ide,minimalan je fps los itd,itd...npr po ovom liku drasticna je razlika
Dok u nekim drugim youtube testovima fps skoro da je isti (ili nesto malo veci sa 3600) u 1440p
I crnše kućište.Po meni ja bi isao na brzi ram, bolji hladnjak brzi m.2 ssd itd...
Pre nekoliko meseci sam kupio samsung 860 evo 1TB,ali sata format,odlican mi je....hladanjak LC CC 120 odlicno hladi,a ram imam maximalno brz za sadasnji procesor tj 3000Mhz,ali ja sam nekako uspeo da ga kloknem na 3200Mhz......Po meni ja bi isao na brzi ram, bolji hladnjak brzi m.2 ssd itd...