• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Nvidia GeForce Kepler

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mozda ce sad da krenu sa 27nm proizvodnjom :d
Salu na stranu, ako smo mislili da su grafe do sada bile skupe, cek jos malo pa ce se menjati za stanove i belo roblje :D

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Srecom, kupovina graficke karte nije uopste obavezna kao npr. placanje poreza. Pa da vidimo ko ce duze da izdrzi.

Rapture

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Poruka
485
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
GeForce GTX 680 Features Speed Boost, Arrives This Month,

Here are some key bits of information concerning the upcoming GeForce GTX 680, a performance single-GPU graphics card based on the 28 nm GK104 GPU by NVIDIA. The information, at face value, is credible, because we're hearing that a large contingent of the media that finds interest in the GPU industry, is attending the Game Developers Conference, where it could interact with NVIDIA, on the sidelines. The source, however, is citing people it spoke to at CeBIT.

First, and most interesting: with some models of the GeForce 600, NVIDIA will introduce a load-based clock speed-boost feature (think: Intel Turbo Boost), which steps up clock speeds of the graphics card when subjected to heavy loads. If there's a particularly stressing 3D scene for the GPU to render, it overclocks itself, and sees the scene through. This ensures higher minimum and average frame-rates.
Second, you probably already know this, but GK104 does indeed feature 1,536 CUDA cores, which lend it a strong number-crunching muscle that helps with shading, post-processing, and GPGPU.

Third, the many-fold increase in CUDA cores doesn't necessarily amount to a linear increase in performance, when compared to the previous generation. The GeForce GTX 680 is about 10% faster than Radeon HD 7970, in Battlefield 3. In the same comparison, the GTX 680 is slower than HD 7970 at 3DMark 11.

Fourth, the NVIDIA GeForce GTX 680 will very much launch in this month. It won't exactly be a paper-launch, small quantities will be available for purchase, and only through select AIC partners. Quantities will **** up in later months.

Fifth, there's talk of GK107, a mid-range GPU based on the Kepler architecture, being launched in April.

Next up, NVIDIA is preparing a dual-GPU graphics card based on the GK104, it is slated for May, NVIDIA will use Graphics Technology Conference (GTC), as its launch-pad.

Lastly, GK110, the crown-jewel of the Kepler GPU family, will feature as many as 2,304 CUDA cores. There's absolutely no word on its whereabouts. The fact that NVIDIA is working on a dual-GK104 graphics card indicates that we won't see this chip very soon.
.... koce izdrzati duze, amd,nv ili sizif :d....

@Alko krecu sa 27.99 nm :troll:

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
koji fake lol bolje da nije stavljao oznaku modela na kartu :p

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
malo bolje al i dalje nedovoljno dobro :p

deluxe

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.02.2012.
Poruka
2.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Acer Aspire V3-771G
CPU & cooler:
Intel Core i3-2328M 2.2GHz - 3MB L3 / heatsink cooler
Motherboard:
Acer VA70 HC - Intel HM77 Chipset
RAM:
A-Data 4GB DDR3 1333MHz CL 9-9-9-24 1T
VGA & cooler:
Intel HD3000 & Nvidia GT630M 1GB GDDR3 128bit / heatsink cooler
Display:
AUO HD+ 17.3" 1600x900 LED
HDD:
Seagate Momentus SATA2 500GB ST9500325AS
Sound:
Realtek HD Audio / Dolby Home Theater 2.0
Case:
Aspire V3-771G
PSU:
Acer 6-cell 48Wh
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Gigabyte GM-M6800
Internet:
Telemark 2048 KB / 256 KB
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64 SP1 & Opera Next v15.0
Other:
Bluetooth 4.0
NVIDIA Revamps GeForce Logo
NVIDIA seems to think its time for change, at least for its GeForce logo. The company has made its first drastic change to the logo since the launch of the GeForce 8800GTX in 2006. NVIDIA "GEFORCE" GTX with the "eye" peeking out from the bottom right corner will be the basis for the new logo. Meanwhile the logo for non-GTX cards could vary, but its expected to remain similar sans the "GTX" moniker. The "GEFORCE GTX" branding will be NVIDIA's way of catering to serious gamers and enthusiasts, with all their graphics cards starting at $150 price point and up.

Prilozi

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Moram menjati karticu isključivo zbog logoa. Moja sadašnja kartica neće biti kompatibilna sa novim logom. Prokletstvo.

deluxe

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.02.2012.
Poruka
2.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Acer Aspire V3-771G
CPU & cooler:
Intel Core i3-2328M 2.2GHz - 3MB L3 / heatsink cooler
Motherboard:
Acer VA70 HC - Intel HM77 Chipset
RAM:
A-Data 4GB DDR3 1333MHz CL 9-9-9-24 1T
VGA & cooler:
Intel HD3000 & Nvidia GT630M 1GB GDDR3 128bit / heatsink cooler
Display:
AUO HD+ 17.3" 1600x900 LED
HDD:
Seagate Momentus SATA2 500GB ST9500325AS
Sound:
Realtek HD Audio / Dolby Home Theater 2.0
Case:
Aspire V3-771G
PSU:
Acer 6-cell 48Wh
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Mice & keyboard:
Gigabyte GM-M6800
Internet:
Telemark 2048 KB / 256 KB
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64 SP1 & Opera Next v15.0
Other:
Bluetooth 4.0

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Speaking of the "Samaritan" demo, Rein noted that when they showed it off last year, it took three Nvidia cards and a massive power supply to run. However, now they were able to show it again running on a new, not yet released Nvidia card and one 200 watt power supply. Being able to do full optimizations for something like "Samaritan" on one video card is a big step forward.
http://www.gamesindustry.biz/articles/2012-03-08-gdc-epic-aiming-to-get-samaritan-into-flash

200W, malo morgen.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
jos fotoshopovanih slika :troll:

ne veruj ljudima sa apple uredjajima! Pogotovo sa iPhoneom!

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Au stvarno kolko ljudi smaraju sa tim slikama. Mogu tako i ja mog Radeona da slikam, ukockicim ga pa se duvam kako imam novi GTX 680 na stolu. Koja je uopste poenta tih slika...

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
U fazonu - ljudi imam ga ali ne smem da vam pokazem. Verovatno su pod NDA. Ja sam recimo 2007. godine kupio 8800GTS 320MB i to pre nego sto je zvanicno objavljen. Okacio sam par fotki i rezultata na XS forumu i bio mi je obrisan post.

EDIT: Posle je neki Portugalski sajt pokupio fotke i okacio :)

http://www.f13pc.pt/forum/showthread.php?t=3173

Poslednja izmena:

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ok je to sto si ti radio, da pokazes ljudima sto pre i kartu i rezove, to razumem.
Ali ovi ne postave ni kartu ni rezove. Ne vidimo nista. Kao pokazao sam vam, al vam nisam nista pokazao jer nista nismo videli. A kao sto rekoh, ovo moze da bude i neki stari GTX i Radeon i Milka cokolada sa nosacima i nekim zutim kartoncicem dole.
I sta je onda uradio zapravo ? Ako hoce da nam pravi zazubice moze isto tako da kaze "evo imam kartu i benchujem je, fak ju evribadi" I isto tako necemo videti ni kartu ni rezove :) Onaj ko veruje verovace, ko ne veruje nece i to je to.

BTW
Club 3D je super. Kako mi je krivo sto ih nema kod nas :(

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
[OT]
Taj Club3D se pojavio u prodaji kod nas jedno 10-ak dana pre svetske premijere. Kostao je 319E ali to je bila 3 kartica sa vrha ponude (8800GTX, 8800GTS sa 640MB i ova). I dan danas radi bez problema, ne cuju se zavojnice, jako tiha ali se GPU greje solidno. Koristio sam je sve do pojave ATI HD5850. I ovo shareno ćebe na kom sam je fotografisao je jos uvek ispravno i radi besprekorno :d
[/OT]

Objavljivanje rezultata i krsenje NDA na bilio koji nacin verovatno znaci da ce taj da dobije shipak sledeci put (u najboljem slucaju). Sa druge strane, neki sajtovi namerno fejkuju stvari kako bi povecali posecenost i ko zna sta jos.

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da sve to razumem. Ali onda... dobio si kartu, potpisao NDA, cuti i radi. Da meni nV ili AMD tako daju kartu (pa jos ako je bespovratno :d) ja bih postovao maksimalno iz zahvalnosti. Ili brate ako hoces da se napravis moodo, i nesto ti znaci tvojih 5 minuta slave onda pljuni na proizvodjace, objavi pre roka i slike i rezultate. Nikad vise nista neces dobiti, ali ces pobediti na internetu :D

Sa druge strane bas ti sto fejkuju stvari maksimalno obesmisljavaju ovakve kvazi-leakove. Ne mozes ni u sta da verujes dok ne krenu zvanicne tehnikalije i testovi. Tako da je bas zbog toga besmisleno pustati zamuljane slike jer ne mozes / ne smes da dokazes da je to ta karta, cak i da je zaista imas.

Ja recimo i dalje nemam apsolutno nikakvu predstavu o Kepler kartama, uprkos "silnim" leakovima i lepim zeljama.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
sto se mene licno tice, da su kacili slike karti (ne u kockicama) pre mesec ili vise dana - ok. A sad da ih kace par dana pred zvanicni izlazak?! meh.

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ae sta kukate, i onako niste kupci :troll:

Alk0

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.12.2010.
Poruka
1.203
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ja nisam sigurno kupac GTX680 karte, ali 650 bi recimo mogao da bude jaci od 7770 u toj klasi :)
Naravno tu je i pitanje cene, tako da treba mnogo kockica da se sklopi jos...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.700
Rezultat reagovanja
2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
znas sta, nekad je bilo lepo i zanimljivo videti kad izlazi neka nova karta jer je to tada izgledalo ovako:

a danas to izgleda otprilike ovako:

...dosadno do bola...
btw. ova poslednja slika je navodno gtx680...

Poslednja izmena:
Vrh