ZedSuo
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 21.05.2019.
- Poruka
- 31
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
Hvala! Samo ako mozes da mi kako preko cega9400F meni radi posao super, boost klok je ok, dal 9600 ima 200-300mhz veci boost nema tolko veze realno, da je 1000, ok, al nije. Veca ti je prednost ako razliku novca ulozis u brzi ram, obavezno uzmes Z plocu (z370 recimo je dosta) podesis TDP za drzanje turbo ferekvencije kako treba da ne obara freq cim udari neki peak u 65W vec da je drzi stalno (~100~110W).
Ili to ili uzmes neki 8xxx ili 9xxx K procesor pa overklokujes, obican 9600 je bezveze za novac koji se trazi za njega. Za te pare bi i ja isao na nesto drugo.
sto kazu ljudi, uzmi kuler neki jer ne ide uz nove intel procesore. Taj LC sto ti je predlozen je dobar za intela, ne greje se 9400 puno, mada ja sa mojim kulerom nisam bas merodavan da ti kazem jer ja sam na 50tak C u igrama 60-tak u primer95 i tako to.
Hvala! Samo ako mozes da mi kazes jel mogu ja da dam majstoru da mi boost klokuje tih 2.9 GHz posto ja ne znam nista oko toga, ili je to lak proces?9400F meni radi posao super, boost klok je ok, dal 9600 ima 200-300mhz veci boost nema tolko veze realno, da je 1000, ok, al nije. Veca ti je prednost ako razliku novca ulozis u brzi ram, obavezno uzmes Z plocu (z370 recimo je dosta) podesis TDP za drzanje turbo ferekvencije kako treba da ne obara freq cim udari neki peak u 65W vec da je drzi stalno (~100~110W).
Ili to ili uzmes neki 8xxx ili 9xxx K procesor pa overklokujes, obican 9600 je bezveze za novac koji se trazi za njega. Za te pare bi i ja isao na nesto drugo.
sto kazu ljudi, uzmi kuler neki jer ne ide uz nove intel procesore. Taj LC sto ti je predlozen je dobar za intela, ne greje se 9400 puno, mada ja sa mojim kulerom nisam bas merodavan da ti kazem jer ja sam na 50tak C u igrama 60-tak u primer95 i tako to.