• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Novi PC - savjeti

casey

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.03.2016.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav, novi sam na forumu, iako vec dugo citam teme i pratim yt kanal, odlucio sam se registrovati. Moj stari zmaj gazi jedanaestu godinu, vidim neke znakove da ce uskoro da crkne, pa je vrijeme da slozim nesto novo :). Procitao sam par tema, interesuje me nova Intel platforma, inace ovaj C2D me sluzi vec 10 godina bez ikakvih problema i ostat cu vjeran, tako da AMD otpada u startu. Slozio sam dvije, pristojne konfiguracije, jedna je s jacim procesorom, druga sa grafickom ali starija generacija. Budzet je ogranicen na nekih 550 eura, inace iz Bosne sam tako da mogucnost kupovanja u Srbiji ili negdje je iskljucena. Mada bih volio kod vas je jeftnije dosta :)

CONF I:

INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/8
ASUS H81M-K
LCPOWER LC600H-12 600W
TOSHIBA Desktop 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050t
GTX 960 4gb

CONF II:

ASUS H110M-K
GIGABYTE GV-N950OC-2GD GTX950 2GB GDDR5 OC PCIE
LCPOWER LC600H-12 600W
TOSHIBA Desktop 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
HyperX 8GB Fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB/8
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX

Da napomenem, nisam neki hard core gamer koji mora imati 60fpsa na FullHD pri ultra detaljima. Tu i tamo kad stignem pogiram neku igru, jednostavno zelim PC s kojim cu biti miran sljedecih par godina sto se tice stabilnosti itd. Kuciste mi nije bitno uzet cu koje mi u datom trenutku bude najpovoljnije, monitor imam, mozda bih se pruzio jos za 1TB HDD 64MB, jednostavno radi brzine. SSD mi nije potreban ne patim od cekanja da se upali 1 min, ne renderujem, ne radim nista zahtjevno. Sve kritike i prijedlozi su dobrodosli :thumb:

shmajser

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.03.2016.
Poruka
65
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Svi sad preporučuju da se ne ide ispod GTX960-4GB, al kako si opisao svoju situaciju (koja je slična mojoj) ja bih išao na drugu konfiguraciju, pa kroz koju godinu ako osetiš potrebu da menjaš grafiku uzmeš nešto savremenije. Po mom mišljenju za 1080p casual gaming bi ta gtx950 trebalo da završi posao...

casey

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.03.2016.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Svakako bih kroz neki period ubacio graficku i jos rama, ovo je samo 'privremeno'. Ne mora cak ni biti FullHD rezolucija, meni je gaming kad dodjem s posla da se odmorim psihicki, sto nisam u prilicki svakodnevno. Mogu onda i tu prvu konfiguraciju gdje bih dobio 960 i bio bih miran, ali opet ovaj procesor je noviji dosta... Ako moze jos neko strucno misljenje, hvala

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.832
Rezultat reagovanja
2.348
Moja konfiguracija
S obzirom na tvoje potrebe mislim da ti je druga konfa malo pametniji izbor na duže staze, pošto ćeš ionako menjati tu grafiku.
Obavezno kupi hard od 1TB, ne zbog brzine jer nema neke primetne razlike, već zbog kapaciteta, mesta nikad dosta. Danas je sve veliko, filmovi, serije, igre ...

casey

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.03.2016.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
I ja sam to mislio, opet lakse mi je kasnije nadograditi i DDR4 ram nego DDR3 koji ce sada postajati skuplji. Jos da mi je naci maticnu u tom cijenovnom rangu da iskoristim brzinu ram memorije, ovako sam ogranicen na 2133MHz. A imam i HDD od starog PC-a 250GB, to bih iskoristio da ne bacam bezveze. Uglavnom druga konfiuguracija ima thumbs up, ako ima neko neku prepravku, samo pucajte :D

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Bez SSD-a ili sa tim hardom od 250Gb, bolje ne sklapaj ništa novo, veruj na reč.

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka

casey

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
23.03.2016.
Poruka
13
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Bez SSD-a ili sa tim hardom od 250Gb, bolje ne sklapaj ništa novo, veruj na reč.

Bez SSD-a? Sto ce mi? Ja sam prosjecni korisnik kojem zivot nisu sekunde loadinga na ekranu. Meni je PC na 84284509 mjestu u zivotu, s vremena na vrijeme volim da pogiram igru, ja mislim da mogu pretrpiti i cekati 60 sec da se upali :) Uostalom ako je ista jeftino onda je to memorija danas i govoris mi ako necu uzimati veci HDD da ne kupujem novi PC, da ostanem na C2D i 2gb RAMa DDR2? :D

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Zaboravili da sam napisao nesto. Znas ti najbolje. ;)

Vrh