Damjan94
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 15.06.2025.
- Poruka
- 8
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Budzet oko 60k din(sto manje to bolje xD)
Samo domace prodavnice i KP(posiljke sa aliexpress znaju da nestanu)
Uglavnom bih igrao single player igrice. Mada mozda instaliram gentoo u buducnosti, nikad se ne zna xD
Imam sve periferije(1080p monitor, ali sledece godine mozda kupim 1440p, >120hz ako finansije dozvole)
Napajanje Thermaltake smart SE 630w(iz starog kompa)
Grafika Biostar rx6700xt (kupljena prosle godine)
Hladnjak za CPU Thermaltake contac 39(iz starog kompa)
mislio sam da kupim neku polukonfiguraciju kao sto je preporucena ovde.
Vidim da na kp 7500f kosta samo 20e manje od 7700, da li se isplati?
maticna b650 hdv/m2(ni ne treba rgb)
7500f
G.SKILL 32GB Ripjaws(da li je mozda patriot viper venom dobar?)
neki nvme
To je nekih ~47k, mislim da nema potrebe za jacim kompjuterom, posto ce grafika biti bottleneck, jel tako? A za 10 godina cu kupiti novu grafu i poslednji procesor AM5 generacije, tako da sam futureproof
Da li ima neka bolja ploca od te hdv/m2(u tom cenovnom rangu(ne treba mi jaka ploca jer necu overclock-ovati) ali bih ipak gotivio stobolji hladniji VRM)
Sto se tice hladnjaka, da li neko zna jel postoji adapter za AM5, ili cu morati da kpujem nov?(ovaj je jako dobar, moj fx8350 nije nikad presao 60 stepeni) pa bih da ga zadrzim ako je moguce(hladnjak, ne procesor)...
Hvala na savetima
Samo domace prodavnice i KP(posiljke sa aliexpress znaju da nestanu)
Uglavnom bih igrao single player igrice. Mada mozda instaliram gentoo u buducnosti, nikad se ne zna xD
Imam sve periferije(1080p monitor, ali sledece godine mozda kupim 1440p, >120hz ako finansije dozvole)
Napajanje Thermaltake smart SE 630w(iz starog kompa)
Grafika Biostar rx6700xt (kupljena prosle godine)
Hladnjak za CPU Thermaltake contac 39(iz starog kompa)
mislio sam da kupim neku polukonfiguraciju kao sto je preporucena ovde.
Vidim da na kp 7500f kosta samo 20e manje od 7700, da li se isplati?
maticna b650 hdv/m2(ni ne treba rgb)
7500f
G.SKILL 32GB Ripjaws(da li je mozda patriot viper venom dobar?)
neki nvme
To je nekih ~47k, mislim da nema potrebe za jacim kompjuterom, posto ce grafika biti bottleneck, jel tako? A za 10 godina cu kupiti novu grafu i poslednji procesor AM5 generacije, tako da sam futureproof

Da li ima neka bolja ploca od te hdv/m2(u tom cenovnom rangu(ne treba mi jaka ploca jer necu overclock-ovati) ali bih ipak gotivio sto
Sto se tice hladnjaka, da li neko zna jel postoji adapter za AM5, ili cu morati da kpujem nov?(ovaj je jako dobar, moj fx8350 nije nikad presao 60 stepeni) pa bih da ga zadrzim ako je moguce(hladnjak, ne procesor)...
Hvala na savetima
Poslednja izmena: