Somehere
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 14.05.2020.
- Poruka
- 124
- Rezultat reagovanja
- 44
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 (stock cooler)
Motherboard:
Msi b450 Tomahawk MAX
RAM:
8gb DDR4 Hyperx Fury 3200MHz
VGA & cooler:
Rx 580 8gb Sapphire Nitro + special eddition
Case:
Falcon Zeus Window RGB
PSU:
Sama Armor 650w
Pozdrav drustvo, skupio sam budzet oko 1000e za nov pc, moze da predje i malo ako mora. Od trenutnog pc bi samo zadrzao kuciste MS titan 2 pro koje je stvarno odlicno sto se tice hladjenja, hdd i ssd. Ako mozete da mi pomognete pri izboru, ne trazim neki premium kvalitet, samo pouzdanost.
Sta bih zeleo da novi rig ima.
Sta bih zeleo da novi rig ima.
- CPU: Razmisljao sam o ryzen 5 7500f ili ryzen 7 7700 ako se uklopi finansiski.
- Ram: 32gb . Sad ne znam da li da uzmem ddr5 ili ddr4, trudim se da ova konfiguracija potraje sto duze, pa je ddr5 mozda bolji izbor iako nema neki znacajni performance boost u odnosu na ddr4.
- Gpu: Ako se uklopi RX 7800 XT. Ako ne onda RX 6800, nemam problem i da su polovne karte.
- SSD: Imam HDD 500gb za single playere, imam SSD 500gb na kome je sad sistem. Ne znam da li da uzmem 1TB Nvme ili 500gb, na njemu bi uglavnom bio sistem i recimo oko 200gb igrica max.
- Maticna : Za ovo nemam blage veze, znam da mi treba AM5 platforma. Valjala bi ATX posto mi je kuciste veliko. Ne overclockujem nista, volim da ima malo rgb da ne bude onako gola ploca eto.
- Napajanje: Imam Sama Armor 650w, radi solidno, mada mislim da ne bi bilo dovoljno za ove graficke koje hocu, po mogucnosti da bude modularno.