golub_99
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 24.08.2019.
- Poruka
- 53
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 2600 4.0GHz
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk MAX
RAM:
2x8gb Kingston Predator 3200mhz CL16
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti
Display:
ASUS TUF VG249Q + ACER V226HQ
HDD:
Seagate Barracuda 1TB + Patriot Burst 240GB
Case:
MS Industrial Iron
PSU:
LEADEX III 650W
Pozdrav sekiraši, pomagajte pls
Drugar je uzeo novu matičnu+procesor+ram, tačnije:
ASUS TUF X570-Plus (WIFI)
Ryzen 5 3600x
2x8GB hyperx fury 3200mhz
Iz starog sistema je zadržao:
1660 Super
Napajanje (neko starije seasonic, 80+bronze sertifikat 650w)
Hard disk i ssd
Problem je u tome što ne baca sliku nikako
RGB na matičnoj i grafičkoj se pale, ventilatori na kuleru i grafičkoj se vrte, ali ništa od slike
Mislili smo da je možda do toga što napajanje ima samo jedan 8pin za procesor umesto 8+4, ali sam guglao i trebalo bi da radi samo sa 8pin a da je +4 za overklok
Pokušali smo i sa jednim stikom rama po svim slotovima, probali smo i u HDMI port na matičnoj da ubacimo kabl, palili bez priključenog SSD+HDD, ništa ne radi za sad.
Planiramo da ubacimo moju grafičku (1050ti) i moj ram (hyperx predator) pa da testiramo s tim, ali to možemo tek sutra.
Šta raditi dalje, tj. šta može da bude problem?
Drugar je uzeo novu matičnu+procesor+ram, tačnije:
ASUS TUF X570-Plus (WIFI)
Ryzen 5 3600x
2x8GB hyperx fury 3200mhz
Iz starog sistema je zadržao:
1660 Super
Napajanje (neko starije seasonic, 80+bronze sertifikat 650w)
Hard disk i ssd
Problem je u tome što ne baca sliku nikako
RGB na matičnoj i grafičkoj se pale, ventilatori na kuleru i grafičkoj se vrte, ali ništa od slike
Mislili smo da je možda do toga što napajanje ima samo jedan 8pin za procesor umesto 8+4, ali sam guglao i trebalo bi da radi samo sa 8pin a da je +4 za overklok
Pokušali smo i sa jednim stikom rama po svim slotovima, probali smo i u HDMI port na matičnoj da ubacimo kabl, palili bez priključenog SSD+HDD, ništa ne radi za sad.
Planiramo da ubacimo moju grafičku (1050ti) i moj ram (hyperx predator) pa da testiramo s tim, ali to možemo tek sutra.
Šta raditi dalje, tj. šta može da bude problem?