Trazio sam po forumu dosta (mada nemam nekog preteranog iskustva sa sastavljanjem kompa) tako da sam sastavio ovu konfiguraciju samo na osnovu samostalnog istrazivanja i saveta nekih drugara,mada me je jedan i uputio na ovaj forum. Casual sam gejmer tako da mi neki max fps itd nije nesto bitno.Molim za savete i predloge sta dodati-oduzeti itd. Budzet moze da varira gore koju hiljadarku.
Procesor: AMD Ryzen 3 1300X 3.5 GHz (3.7 GHz)
Grafika: ASUS nVidia GeForce GTX 1050Ti Phoenix 4GB GDDR5 128bit
Maticna: ASUS MB - SOCKET AM4 - PRIME A320M-K AMD
Ram: HYPERX 8GB DDR4 FURY Black 2133MHz CL14
Napajanje: ZEUS 500W Force serija - ZUS-FOR500S
Sto se tice rama nasao sam taj isti ram samo za jedan pise
Paket za:
Dual Channel
a drugi je single channel i taj deo mi nije jasan.
To mu sve dodje oko 60k ali treba mi jos hard i treba mi kuciste,e sad koliko sam skontao ne bi bilo lose uzeti SSD za sam operativni sistem i igrice i jedan HDD za ostala cuda (slike,muzika,gluposti) zato i kazem da bih mogao da izadjem i preko 70k + mada ako moze sve na SSD nema potrebe za HDD-om.A sto se tice samih kucista tu mi nista nije jasno pa ako neko ima neku preporuku za samo kuciste bio bih vam zahvalan.
Procesor: AMD Ryzen 3 1300X 3.5 GHz (3.7 GHz)
Grafika: ASUS nVidia GeForce GTX 1050Ti Phoenix 4GB GDDR5 128bit
Maticna: ASUS MB - SOCKET AM4 - PRIME A320M-K AMD
Ram: HYPERX 8GB DDR4 FURY Black 2133MHz CL14
Napajanje: ZEUS 500W Force serija - ZUS-FOR500S
Sto se tice rama nasao sam taj isti ram samo za jedan pise
Paket za:
Dual Channel
a drugi je single channel i taj deo mi nije jasan.
To mu sve dodje oko 60k ali treba mi jos hard i treba mi kuciste,e sad koliko sam skontao ne bi bilo lose uzeti SSD za sam operativni sistem i igrice i jedan HDD za ostala cuda (slike,muzika,gluposti) zato i kazem da bih mogao da izadjem i preko 70k + mada ako moze sve na SSD nema potrebe za HDD-om.A sto se tice samih kucista tu mi nista nije jasno pa ako neko ima neku preporuku za samo kuciste bio bih vam zahvalan.