Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Da da, ali ne znam sta sada pre da joj radim? Da li podesavati programe koje koristim ili staviti da se skidaju igre da se malo testira masina?
Inace iznenadjen sam sto sam uopste uspeo da je sastavim sa ovim mojim starim kulerom od prosle masine! Jer po svim specifikacijama on ne moze da se kaci na 1151 a pogtovo na 1151-2 sto je ovo.
A drajveri na ovoj maticnoj su Dual Realtek® ALC1220 Codec a koriste ovaj program Nahimic+2.
Pazi kada ja pustim u njegovom programu test svi zvucnici rade i ubijaju kakav zvuk imaju, ono sto ne mogu da nastelujem da youtube radi na sve zvucnike.
Film kada pustim preko potplayer-a svi zvucnici isto rade, jedino eto sto ne mogu da provalim kako da podesim youtube da i oni rade.
Vec sam kupio i sve montirao, a znam da kod intela nema toliko benefita ali opet u 2000 dinara mi je bila razlika u ceni izmedju 2400 mhz i 3000 mhz pa onda kada sada vec kupujem od viska glava nece da boli.
Ko zna mozda jednog dana i kod intela se nesto promeni pa bude imalo benefita od brze memorije.
No u svakom slucaju hvala za sugestiju ali kada sam vec uzimao na kredit onda mi toliko ta sitnica koja umanji racun ne sacinjava nista.
Generalno potrosio sam mnogo vise para nego sto sam planirao ali sada sta je tu je.
Ako masinu bude koristio 5+ godina a verujem da hoce (posto je do skora koristio i7 2600K koji je takodje mator otprilike toliko a ne bi ni to menjao da nije riknula maticna, sto znaci da bi i dalje koristio) ta kombinacija ce mu pomoci da kasnije moze OC ako mu procesor postane usko grlo pre nego sve ponovo zameni. Mislim da je napravio dobar izbor
Pa buvalno do februara meseca ove godine sam imao i5 2500k i onda reko ajde da ne ulazem sada puno para sam odlucio da kupim neki i7 sa kojim bih progurao jos godinu dve dana.
I prvo sam hteo da uzmem neki i7 3770 i da ga ubacim na ovu maticnu sto je riknula a onda mi je iskocila ponuda za i7 2600k povoljno i tako da sam njega kupio. Ali kako je pre 10 dana maticna zabola onda nisam hteo da kupujem drugu polovnu jer sada naci dobru 1155 maticnu je isto kao da sam otisao da u dunavu trazim dijamant. Cak mislim da bih pre nasao dijamant nego dobru maticnu.
Sto ovaj jedan rece sa kp, sada imas toliko tih procesora druge i trece generacije ali nemas kome da ih prodas jer uvek ploca rikne a procesori ostanu citavi. Inace danas sam prodao svoj procesor i dao sam ga bukvalno za 10 hiljada samo da ode da ne cekam jos dve nedelje da bih opet dosao na tu cenu.
Sada jos mi ostaje ram i staro kuciste i to je to od starog kompa.
Tako da sada ovo je na duzi period kupljeno i jedino sto sada mi ostaje da zamenim kada budem mogao je graficka nekom jacom ali o tom problemu cu da razmisljam za par meseci kada budu izasle ove nove nvidia kartice.
E prvom prilikom kada ga budem raskacio cu sve slikam kako sam namestio u kucistu da bude a i pozadi ono sto vecina sakriva da se ne vidi.
Ali bitno mi je da sve radi i da je to koliko toliko uredno ispred delova da se ne greju.
Jedino sto me malo nervira je to sto hard diskovi tamo gde stoje bukvalno su jedan iznad drugog i greju se malo vise nego sto sam ja navikao da vidim toliku temperaturu.
Pa idu cak do 40-45 stepeni, dok ssd koji je na podpuno drugo mesto montiran koje je za njega predvidjeno on se greje do 33 stepena. E sada mana je sto jos nisam uzeo dodatne ventilatore u kucistu pa da napravim promaju ali kontam jos jedno dva komada da instaliram od napred da uvlace hladan vazduh mada to hladan je pojam jer kod mene u sobi leti je pakao pa vidim da ce uskoro morati da pocne da radi klima.
Sada dok ovo pisem sam bas pogledao temperaturu u sobi i pise da je 26 stepeni.