• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

nema zdravstvenog osiguranja bez izabranog lekara

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zbun

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.03.2010.
Poruka
365
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD phenom II x6 1055T & thermalright IFX-14
Motherboard:
ASRock 870 extreme 3
RAM:
2x2GB 1600MHz Exceleram Rippler CL6 + 2x4 GB Patriot G2 cl7
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce GTX 970
Display:
LG LH3000 42'
HDD:
samsung spinpoint F3 500 GB
Case:
NZXT M59
PSU:
zalman zm600glx
Zašto ova tema,pa najviše zbog toga da informišem ljude kakav je glupav zakon(ponovo) stupio na snagu.Svi ste uglavnom čitali da bez izabranog lekara niste u mogućnosti da dobijete onu pišljivu markicu za overavanje zdravstvene knižice.E pa gospoda su otišla korak dalje i sada stvari stoje ovako.Hipotetički,imate posao i potpisali ste neke papire u kojima ste odabrali svog lekara opšte prakse.To ste sve uradili pre jedno dve godine.U međuvremenu ste ostali bez posla i otišli na biro.E sad više vam ne važi onaj ugovor od pre dve godine i morate da zakazujete bez potrebe kod lekara i da ponovo potpišete isti obrazac-izjavu.Ali tu nije kraj,nakon par meseci od poslednjeg potpisivanja izjave-obrasca ponovo ste našli posao i jelte skupite sve moguće i nemoguće papire da bi ste dobili z. knjižicu kad ono,međutim.Nema Vas u kompjuteru,nema veze što ste hiljadu puta potpisivali istu stvar,sad morate ponovo da nađete slobodno vreme,ponovo zakažete kod lekara,oduzmete mesto nekom nedužnom penzioneru,potpišete obrazac koji ste do sad napamet naučili i sa fotokopijom pravac po markicu u socijalno.Ovo se zove reforma u Srbiji i smanjivanje gužvi kod lekara.Ne znam koji je genije smislio ovakav sistem ali bi ga trebalo ob****i za primer:mad:.

Poslednja izmena od urednika:

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Ja ne idem kod lekara već preko 10 godina.
Za informacije o bolestima sam ranije zvao neki besplatan telefon (to je bilo za viruse / grip) a sad pošto znam koje antibiotike da uzimam + imam internet + studiram veterinu... :D

Gnušam se samih pomisli na ovo "državno uređenje" i šta sve ono izrađa...

c-p-r

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
23.04.2009.
Poruka
1.976
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Lobi koji je i dalje na celu ministarstva zaduzenog za tu oblast sa sve bivsim ministrom a verovatno i sadasnjim, ili pak bez mogucnosti sadasnjeg da ista promeni jer nije u mogucnosti, posto su svi ljudi oko njega ostali isti oni koji su tu vec desetak godina...

Bilo je neko predavanje u Sava Centru, gostovalo je mnogo uglednih profesora iz oblasti medicine. Zasto? Jer su placeni za to i dobijaju kojekakve bodove cak i za predavanja odrzana i kod nas jer smo u takvom sistemu sada... Uglavnom redovni gost iz Francuske koji ima ovde prijatelja koji radi privatno preko vecim delom godine je javno izjavio kako je nas sistem bio sredjeniji u vreme 'prethodne vladavine' iako je tada bio u zaostatku u donosu na zapadni nekih dvadeset godina i sa sramotnim budzetom. Takodje je rekao da od onoga sto je Eu trazila nasi su ispunili oko 15 odsto zahteva a da su ostatak unazadili i da bez ispunjivanja tih zahteva necemo moci u EU.
Tako da je vrlo verovatno da su se organizovali da dzpaju dok mogu nesmetano....

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.951
Rezultat reagovanja
149
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
dobro, tema zalazi u sfere koje su zabranjene pravilima PCAXE foruma - politika i tema ode pod :lock:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh