ivanstojko
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 12.09.2018.
- Poruka
- 33
- Rezultat reagovanja
- 6
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
4n0N1mU5
CPU & cooler:
AMD A6-6400k & LC CC-95
Motherboard:
FM2+ A86H Gigabyte
RAM:
DDR3 HyperX 2x4gb 1866MHz
VGA & cooler:
Radeon HD 8470D 2gb
Display:
LG 21,5"
HDD:
SSD 120gb Kingston; HDD 320gb Seagate
Sound:
Realtek® ALC887
Case:
Compaq Presario SR1000 case
PSU:
Chiftec 350w
Optical drives:
DVD RW Asus
Mice & keyboard:
Logitech MK250
Internet:
Radijus Vektor 50/5
OS & Browser:
Windows 7 & Chrome
Pozdrav svima. Imam jednu nedoumicu pa rekoh da se konsultujem sa nekim ko je iskusan. Naime, trebaju mi novi zvučnici za comp. Problem je što sam ograničen budzetom i što mi zbog prostora treba 2.0 sistem. Koliko sam razumeo da bih povezao zvučnike koje nemaju ugrađeno pojačalo u sebi potrebno mi je isto. Pojačalo ima max izlaznu snagu 20w x 2 na 4Ω. Ako sam dobro razumeo na njega bih mogao da spojim kutije koje imaju impedansu od 4Ω do 8Ω i to bi trebalo da fercera. Jesam li u pravu? Na njega bih povezao kutije od mini linije 2x10w eventualno 2x15w. Pojačalo na KP kosta oko 2k pa mi recite je l to ok cena i je l će da odrađuje posao? Ne znam da li je pametno da idem na ovu varijantu ili da jednostavno kupim Logitech z240 (2x5w RMS). Budzet mi je do 5k dinara. Gledao sam i Genius H500 (ne znam tačno oznaku) 14w RMS cena oko 3.5k. Ima poprilično pozitivne komentare ali mi se ne sviđa jer je uradjen od glosy plastike. Nisam audiofil ali mi je najbitnije da zvučnici daju lep i pun zvuk jer bi se najviše koristili za slušanje muzike.