Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Drugar me malopre pita šta može da bude problem, probao je i drugo napajanje (oba su kinezi garant), ploča je neka Foxxcon WinFast, resetovao je BIOS i opet ništa. Neki predlog?
Nek proba da izvadi napojni kabel i onda pritisne start dugme da istrosi svu struju..pa opet vrati kabel, ako i onda vrti onda nesto nije u redu sa plocom ili napajanjem.
Probao je i drugo napajanje.
Ja sam imao problem sa P3... nije hteo da se ugasi nego se uvek restartovao. Rešio sam problem sa nekim *****nim fazonom da sam ugasio USB legacy support za "DOS". Ja sumnjam da komp ide u standby ili tako nešto umesto da se gasi.
Drugaru se desilo da mu prespaja na ploci, tj tamo kod rupa za srafljenje, to treba da bude masa ali dok nisam stavio one crvene podloske nije mogao da ugasi komp Ugasi ga, on se sam upali.
Predlog #1
Stavi masinu na sto pa vidi da li ce tada da gasi tj izvadi je iz kucista.
#2 Ostavi masinu minut kada je ugasis, mozda ugasi vent posle nekog vremena. Ja sam imao taj reci ga problem dok sam imao TT 850w. Ugasim masinu a vent ostane da radi i ugasi se posle 30 sekundi.
Mislim da to nije problem nego "posebna osobina" napajanja. Današnja Enermax napajanja imaju taj fazon da vent ostaje da radi nekoliko sekundi nakon gašenja. Naravno, kod kung-fu napajanja to ne postoji.
Nije to problem do napajanja nego je najverovatnije fijuknula ploča.
Imam neku miniITX koja ugasi win ali ostanu da vrte ventilatori.
Neka pokuša držati pritisnut taster za palenje nekoliko sekundi da vidi hoće li ugasiti napajanje.
Izvinjavam se, znam da je starija tema, ali možda nekome posluži.
Imao sam sličan problem, gde se nakon gašenja kompa nisu isključivali ventovi na procesoru i u samom napajanju. Napajanje je bilo Antec TP Trio 650 W by Seasonic, kao i neki Raidmax koji sam doneo od kolege da utvrdim u čemu je problem. Oba PSU-a su se ponašala isto i učitavanje defaultnih postavki u BIOS-u nije pomoglo. Problem sam rešio clear CMOS-om.