• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Ne gasi se napajnje

Briatore

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.06.2013.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav, imam problem nakon gasenja napajnje nastavlja sa radom kuler procesora i kucista rade a regularno se gasi racunar tj nema slike i monitor se gasi.Prinudjen sam da iskljucim iz struje racunar.Kada ukljucim u struju odmah pocinje da radi napajanje ploca je MSI K9N Neo v3 AMD Athlon 64 X2 nije napajenje u pitanju promenio sam 3 komada i ista prica kapiram da moze nesto u BIOS-u da se podesi update sam uradio ali nista da li ima neko resenje?

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
Pa to mi izgledao kao da ti ode sleep mod..Moguce je da je neki problem sa plocom. Jel prekidac na kucistu ispravan, za paljenje i gasenje?

Briatore

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.06.2013.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa to mi izgledao kao da ti ode sleep mod..Moguce je da je neki problem sa plocom. Jel prekidac na kucistu ispravan, za paljenje i gasenje?
Ispravan je kad ukljucim prekidac na produznom kablu odmah krenu ventilatori da rade iako se sistem ne pokrece tek kada pritisnem taster za paljenje na kucistu pokrece se racunar monitor itd.Kada zadrzim taster za gasenje par sekundi ugasi se komp tj. nema slike ali ventilatori nastavljaju da rade tako da moram uvek da gasim glavni prekidac na produznom ili samom napajanju tj. da iskljucim struju da bi prestao da radi:ajoj:

StojkovicS

Banned
Učlanjen(a)
05.02.2013.
Poruka
2.314
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 2400 3.1ghz Box
Motherboard:
Gigabyte H61M-DS2 rev 3.0
RAM:
Kingston HyperX 8 gb DDR3
VGA & cooler:
Asus R9 270X DirectCU II TOP
Display:
Asus Led Gaming Monitor VP228TE
HDD:
Kingston A400 + Fujitsu 230gb
Sound:
Steelseries 7h Usb Pro 7.1 Surround
Case:
Spire
PSU:
LC Power LC600H-12 v 2.31
Mice & keyboard:
Steelseries Kana & Steelseries Apex 350 RGB
Internet:
12/2 ADSL ORION Telekom
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit & Google Chrome
Pazi dobro je dok se gasi kad ga iskljucis iz struje...Kad bude radio i kad nije ukljucen u struju onda BEZI! :)

on topic: ploca je sigurno ja mislim :) proba da testiras sa nekom drugom plocom :)

Briatore

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.06.2013.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pazi dobro je dok se gasi kad ga iskljucis iz struje...Kad bude radio i kad nije ukljucen u struju onda BEZI! :)

on topic: ploca je sigurno ja mislim :) proba da testiras sa nekom drugom plocom :)
:) da to bi bilo zaista zastasujuce pomislio bih da su grmlini u pitanju :) Salu na stranu ima nekih podesevanaja u BIOS-u nalazio sam neke teme na net-u pa sam mislio da se mozda jos nekome desila slicna ili ista stvar.Inace sve ostalo je ok normalno radi racunar ne pravi nikakve probleme.

spale

Mid9
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
470
Rezultat reagovanja
56
Moja konfiguracija
ACPI verovatno

Promeni u biosu, to se desavalo da na nekim starijim plocama nije dozvoljavao da se komp ugasi.

Briatore

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.06.2013.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Promeni u biosu, to se desavalo da na nekim starijim plocama nije dozvoljavao da se komp ugasi.
Ne znam kako nisam neki poznavalac molim pojasnjenje procitao sam da treba promeniti Enable O.C.S.D.F -> Disable O.C.S.D.F ali tu funkciju nemam :(

spale

Mid9
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
470
Rezultat reagovanja
56
Moja konfiguracija
lako...

Power Management Setup > ACPI Function > disable.
Ovo je obicno resavalo problem...

Briatore

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.06.2013.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Power Management Setup > ACPI Function > disable.
Ovo je obicno resavalo problem...
Probao sam ali nece da pokrene sistem samo se restartuje ipak je nesto sa plocom pretpostavljam, posto nema drugih problema gasicu na produznom hvala u svakom slucaju.

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
A da nije nekako jedina zelena zica na ATX konektoru u kratkom spoju sa nekom od crnih zica? Ona kad se kratko spoji sa nekom od crnih pokrece napajanje

Послато са HTC One X користећи Тапаток 2

Briatore

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.06.2013.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
A da nije nekako jedina zelena zica na ATX konektoru u kratkom spoju sa nekom od crnih zica? Ona kad se kratko spoji sa nekom od crnih pokrece napajanje

Послато са HTC One X користећи Тапаток 2
Nema kratkog spoja ipak je sa napajenjam sve u redu isprobao sam tri koja se regularno gase na drugim konfiguracijama a kod mene ne.Bas mi je cudno nema onog klika kad se gasi samo nestane zelena lampica, monitor se ugasi a crvena lampica i kuleri rade, bas me zanima sta je u pitanju.

spale

Mid9
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
470
Rezultat reagovanja
56
Moja konfiguracija
Safe mod?

Probao sam ali nece da pokrene sistem samo se restartuje ipak je nesto sa plocom pretpostavljam, posto nema drugih problema gasicu na produznom hvala u svakom slucaju.
Nece da podigne ni safe mod? Problem mu verovatno pravi sto imaju instalirani driveri za ACPI, pa se zato resetuje...

Briatore

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.06.2013.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nece da podigne ni safe mod? Problem mu verovatno pravi sto imaju instalirani driveri za ACPI, pa se zato resetuje...
Tako je ni safe mod ne pomaze probao sam sve varijante i na kraju sam morao da ponovo aktiviram ACPI da bi podigao sistem.

Vrh