CikaMaree
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 05.05.2021.
- Poruka
- 18
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Cheap zver
CPU & cooler:
I5 3570k
Motherboard:
Asus p8z77 v lx
RAM:
8gb 1333mhz
VGA & cooler:
GIGABYTE Nvidia GeForce GTX 970 G1 GAMING
Display:
Asus vg249
HDD:
500gb + 320gb 7200rpm
Sound:
Asus supremefx x-fi
Case:
Ms armor v700
PSU:
Seasonic focus gx 650
Internet:
150/60
E ovako odmah da vam kažem nisam ni mislio da ću da pravim ovu temu ali moram. Ne znam koje napajanje da kupim imam gtx 970 g1 gaming ediciju koja me izasla jeftino ali brate trosi 270w u igricama jer je mnogo oc, (standardna verzija troši oko 150w) i napajanje koje imam od 450w ima coil whine kad je napajanje u full loadu. Procesor je i5 3570k, koji sam delidovao uspešno na moju sreću i radi perfektno troši oko 70w. Sad me zanima gde kod nas ima da se nadje iole dobro napajanje a da nije bog zna koliko skupo. Ima i varijanta da mi dovezu iz Nemačke moji pošto će da dođu oko 23 juna, ja se ne žurim za kupovinu samo da je dobro napajanje. Razmišljao sam neko 650w, nemojte da pišete da mi ne treba tolko jer napajanje ne kupujem svaki dan možda ću ga iskoristiti u nekom drugom buildu. Uzeo sam od drugara bio cooler master mwe 650w bronze v2 i radelo je ali se i tu čuo coil whine iz njega pri velikom opterećenju, kad upalim furmark ili tako nešto ( nije se čulo iz grafičke ). Coil whine je donekle prihvatljiv iz napajanja kad je pri full loadu ako se ne čuje mnogo ali ovo je imalo coil whine i kad je bilo u idlu. Jako imam osetljive uši, muzičar sam i svi u mojoj porodicu imaju neke veze s muzikom ne znam jel zbog toga, ali kad sam pitao da drugar poslusa nije ništa čuo. Kasnije sam snimio video i pojačao na 200% zvuk i mogo se jasno čuti coil whine. Tako da treba mi savet samo koje je pouzdano napajanje bez coil whine problema ( čak sam vidjao i corsair cx650 na yt da se žale za coil whine ) i da ima 5 ili 10 godina garancije. Može ovde može i od preko da je nekih 100e gore dole i da je na linus psu tier listi.
Sent from my M2102J20SI using Tapatalk
Sent from my M2102J20SI using Tapatalk