• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

napajanje ili???

dexon777

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.03.2016.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
o2
OS & Browser:
opera
Pozdrav narode!E ovako...htio bih da cujem vase misljenje u vezi problema sa svojim kompom.znaci,otprilike svakih dva tjedna iskoci osigurac kad upalim dole na produznom(probavao sam dva i to obadva nova i ne bas jeftina).znaci na tome produznom ima 6 rupa a samo se tri koristi.napajanje,ekran i zvucnici.dali moze biti do napajanja jer sam komp pojacavao.na moju konfiguraciju sam dodao jos jednu asusovu przilicu i to novu,traku sa led diodama,jos dvije gige ddr3 i graficku od 1gb radeonku.maticna mi ima instaliranu graficku al sam ja ovu dodao jer ima hdmi ulaz i spojena je na tv.znaci kako dole stisne power on dugme on iskoci.ja vratim osigurac i onda normalno upalim sve bez problema.ako je do napajanja koje jacine da uzmem.sad imam u njemu HP-D3201E0 320w.evo moje konfiguracije.

HP 6000 Pro PC 500GB, Intel Core2Duo 2,93 GHz, 5 GB ddr3 RAM, Windows 10 Pro,
Intel Core 2 Duo E7500,socket 775LGA,Motherboard HP 3048h,Chipset Intel Q45/43,Southbridge Intel 82801JD(ICH10D),AMD radeon HD5450 1GB,2x DVD,Hd Burner,Win 10 pro.e sad ovako ovo je kako je prije bio:
HP 6000 Pro PC 500GB, Intel Core2Duo 2,93 GHz, 3 GB ddr3 RAM, Windows 10 Pro,
Intel Core 2 Duo E7500,socket 775LGA,Motherboard HP 3048h,Chipset Intel Q45/43,Southbridge Intel 82801JD(ICH10D),Intel graphic card,1X Burner,Win 10 pro.Znaci ugradjeno je u standardnu jos jedna asus przilica,led diode na traci,plocica sa jos 2 gb ddr3 i graficka 1gb.molim vas za savjet,hvala.i da...testirao sam ga sa Heavy load programom i proso je test kao od sale. unaprijed:wave::respect:

Poslednja izmena:

Beavis

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.09.2014.
Poruka
1.108
Rezultat reagovanja
404
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I5 10400 + Stock
Motherboard:
Asus Prime H510M-K r2.0
RAM:
2x8GB HyperX Fury Beast 3200mhz
VGA & cooler:
ASRock RX 6700 XT Challenger D 12GB
Display:
Samsung Odyssey G5 1440p 144hz Curved
HDD:
480GB Gigabyte GP-GSTFS31480GNTD
Case:
LC Power
PSU:
Chieftec APB-600B8 600W
Mice & keyboard:
A4Tech XL-747H & Logitech Y-SU61
Internet:
Madnet
OS & Browser:
Windows 10 Pro, 64bit. Google Chrome
Nisam stručnjak za te stvari, ali probaj par testova, tipa uključi neki rešo, grejalicu obicno idu preko 1000W, ako osigurac prezivi to onda bi trebalo da znači da je struja dobro uradjena tu i da je najverovatnije do napajanja. Ili probaj komp da prikljucis na neku utičnicu za koju je zaduzen drugi osigurač. A ako menjas napajanje treba ici na neko kvalitetno od 300-400w, trebalo bi da je negde oko 3000din

dexon777

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.03.2016.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
o2
OS & Browser:
opera
dali je to dovoljno posto je ugradeno nekoliko komponenti ili moram od 600w uzimat?:cheers::appl:

dexon777

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.03.2016.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
o2
OS & Browser:
opera
i dali igra ulogu ako se uzme dosta jace.koje su prednosti a koje mane?

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Koja grafička - model?

Izbaci ti kada pritisneš prekidač na napajanju ili produžnom ili kućištu?

Koji tačni model napajanja, ATX ili SFX?

Mada i da je napajanje slabo ne bi trebalo da izbaci osigurač, već bi se ili ugasilo ili bi izbio osigurač u napajanju.

atlantisbRe

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2013.
Poruka
127
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
atl
CPU & cooler:
AMD FX 8350 4 Ghz / Intel e2180 2 GHz & Xilence l110
Motherboard:
MSI 970A-G43 / G41M-VS3
RAM:
2x8GB DDR3 DC / 1x4GB DDR3 SC
VGA & cooler:
PC R7 260X 2GB/ VTX HD5670 1GB
Display:
Samsung SyncMaster 203b , SyncMaster 2243bw / Compaq 1520
HDD:
Seagate ST500DM002 / MAXTOR 6L160P0
Case:
RAIDMAX Viper Red / ASUS VENTO TA-851
PSU:
Raidmax 730SS , Kinez 300W
Mice & keyboard:
Logitech mx518 & X7 / Gigatech GM 520
Internet:
m:tel 10Mbps
OS & Browser:
Windows 7/10 & Chrome
Za pocetak probaj da ukljucis kompjuter u drugu uticnicu koja nije na tom osiguracu , pa javi da li i dalje imas isti problem. Obrati paznju na ostale potrosace koji su ti na tom osiguracu, takodje imam slabije instalacije pa neki potrosaci nikako ne smiju da rade istovremeno.

Poslato sa mog Windows Phone uređaja

dexon777

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.03.2016.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
o2
OS & Browser:
opera
AMD radeon HD5450 1GB,komp je radio sve ok dok nisam ubacio dodatnu dvd przilicu i diode.kad sam vidio da se to desava izvadio sam dvd i nastavilo se desavat.sad sam izvadio diode pa da vidimo.i znaci uvijek isti osigurac.napajanje je ovaj model HP-D3201E0 320w.na netu pise da je to atx.izbaci kad upalim na produznom.dva nova produzna na njemu probo.cak jedan je prva upotreba bila na kompu.ja sam mislio da sam mozda preopteretio napajanje s tim dodatnim komponentama.pozvao sam elektricara pa ce doc za par dana

Poslednja izmena:

Stuberi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
25.01.2016.
Poruka
21
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
AMD radeon HD5450 1GB,komp je radio sve ok dok nisam ubacio dodatnu dvd przilicu i diode.kad sam vidio da se to desava izvadio sam dvd i nastavilo se desavat.sad sam izvadio diode pa da vidimo.i znaci uvijek isti osigurac.napajanje je ovaj model HP-D3201E0 320w.na netu pise da je to atx.izbaci kad upalim na produznom.dva nova produzna na njemu probo.cak jedan je prva upotreba bila na kompu.ja sam mislio da sam mozda preopteretio napajanje s tim dodatnim komponentama.pozvao sam elektricara pa ce doc za par dana
Napajanje jeste knap, ali ako je ispravno trebalo bi da izgura. E sad ne kontam kakve to veze moze da ima sa osiguracem u kuci???? Potroslja tog racunara dok ti gledas film na tv-u je 130-140w gde tu moze da izbaci osigurac? Pa sve da si 2 zamrzivaca stavio u sovu da hladis pivo.. Moze biti da je napajanje "otislo" ali opet tesko da je do kompa... kakve si led trake uzeo?

Poslato sa tastature koja pravi greske!

dexon777

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.03.2016.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Internet:
o2
OS & Browser:
opera
na ebay-u sam kupio,znaci na traci koja se naljepi na stol za komp i napajanje je preko usb u kompu.znaci u sobi su jos na uticnicama i router,tv,telefon,lampa i rasvjeta iz regala s time da sam tv,router i telefon su stalno ukljuceni.ovo ostalo ne.neki dan sam bio sam u stanu i nista znaci nije bilo upaljeno,samo ukopcano u zid i cim sam upali dole na sklopki od produznog iskoci osigurac.mozda mu povuce previse struje ili?znaci u sobi ima jos uticnica al se nekoriste sve

Poslednja izmena:
Vrh