Slažem se. Možda nešto ovako (pretpostavljam da je na KP jeftinije, ali me mrzi da tražim tamo):Ako će se na njemu držati i "igrice" od po više desetina GB ja bih gledao neki od ~500GB. Mnogo će više značiti duplo veći kapacitet od veće brzine.
Moja greška za taj drugi, permutovao sam cifre u imenu, a okačih na brzinu.I taj drugi 750 EVO je od 500GB, svakako bolji izbor na duže staze. Na KP-u možda može i 850 EVO da se uzme za ~150e, ako ne onda 750 ili Kingston UV400, Adata SU800. Ili Transcend 370S, on je odličan.
Samsung 850 EVO
ITsvet | Samsung 850 EVO MZ-75E250B Hard disk
edit: Ako imas m.2 slot na ploci, ovaj je dosta brza (i skuplja) opcija.
ITsvet | Samsung 960 EVO MZ-V6E250BW Hard disk
Jeftin? Pa jos i poprilicno...Meni je besmisleno kupovati ssd samo za sistem, sada kada je gb ssd-a poprilično jeftin...
@h4nsk4rp - M.2 samo ubaciš u predviđen slot na ploči. Ne trebaju dodatni adapteri.
Dokle god postoje hard diskovi, cijena ssd-ova neće značajno opasti, odnosno na nivo koji bi ti želio iako konstantno opada. Za mene jeste "poprilično jeftin" s obzirom da sam prvi ssd platio 2,5evra/gb. Sada je manje od 0,5evra/gb zavisno od kapaciteta. Reći ću isto što sam rekao i prije nekoliko godina, odnosno kada sam kupio prvi ssd - ni jedna zamjena procesora, grafičke ili memorije nije prikazala takav skok realnih performansi kao kada sam prešao sa hdd na ssd, ČAK i sa činjenicom da sam koristio raid 0 sa 3, tada jednim od najbržih, hard diskova...Jeftin? Pa jos i poprilicno...
Sta je jeftino 250GB kosta 100 evra
Sobzirom da se u najvece koriste M.2 SSD cena obicnih bi trebala da je pala za duplo.Sada bi SSD od 500GB trebao kostati do 100 evra a oni su i dalje preko od 160 evra pa na gore.