Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Po mom mišljenju i iskustvu najbolje bi ti bilo da poručiš jedan od ova dva procesora, oba su četvorojezgarni. Porudžbinu mozes obaviti preko Aliexpress-a ili sa KP-a ako ih ima po dobroj ceni (a bilo je ranije).
Pre ugradnje flesujes novi bios sa mikrokodovima za ksione, ja cu ti pomoci oko tog dela ako treba...
Требало би за око 2К-20 евра да се нађе 5450, 5440 је још и мање вероватно.
Битан је и остатак конфигурације да не баца на процесор безвезе ако му је графика слаба и има мало рама. Претпостављам да је гејминг конфигурација у питању.
Ne znam da li trebam ovde to da pisem, ali imam problem sa ramom. Na ploci imam 4 ulaza za ram, unutra imam 2x2gb, ali kad ubacim jos jedan stap nece da se upali. Ram radi, ulazi rade. Koji je problem?
Сада видим да је лимит за твоју матичну је 4GB рама зато неће да ради са више. Тако да не знам има ли сврхе преласка на Хeоn ако си ограничен са количином рама, за данашње игре потребно је 8GB. Свакако да би осетио бољитак у раду и играма са овим процесором, али рам те баш ограничава.
Мислим да би ти то било бацање пара само, све је то маторо и несигурно колико ће радити.
Колико оквирно имаш буџет па да видимо шта можемо да ти препоручимо ?
Pa sve mi to pravi problem, jer ja imam ddr2 ram, 775 procesor, a i graficka nije neka. Tako da kad bi uzimao morao bi novi ram i procesor. Oko 200 evra
Цена на то све ти је 110-130 евра с тим што може и јефтиније и скупље да прођеш у зависности како нађеш. Плус, људи продају и полуконфигурације па можда можеш све ово заједно да узмеш. Прати мало сајтове и форуме где се продаје хардвер па можда налетиш на нешто повољно.
Што се графичке тиче, гледај да то што имаш продаш, за процену половног хардвера имаш тему и онда кад све то сабереш моћи ћеш ваљда неку Nvidia 1050 да узмеш, али отом потом прво узми ову полуконфигурацију.
Није лоше, само види да имаш неку радну гаранцију типа недељу-две да се увериш да је све у реду и пошто иде у комплету можда би мало и попустио. Мада генерално не би требало да је лоше и то је нешто што би требало да тражиш.
Види које тачно напајање имаш како би видели коју графичку да тражиш. Мада када све комплетираш не би било лоше да се хард и напајање замене.
Рецимо имаш тренутно у продавници на е*** Zotac OC 1050 графичку за неких 115 евра што је јако добра понуда. Јесте мало преко буџета, али би требало да скупиш ако и ту твоју конфигурацију продаш.
Ма какви, та графичка је јако мали потрошач не треба јој никакав конектор само се напаја из слота матичне.
Требало би да је међу бољим верзијама картице а најјефтиније нешто што се код нас може наћи тренутно, није чудо ако се ускоро распродају.