• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Mod u najavi-Saveti

Ch.e.d.a.

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.09.2013.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon II X2 245
Motherboard:
Asus M5A78L LE
RAM:
Patriot Signature 2X2Gb
VGA & cooler:
XFX Radeon HD4770
Display:
Benq G2222HDL
HDD:
WD 320Gb
Case:
Fractal Design Define R4 Arctic White windowed
PSU:
Thermaltake SPS-530M
E ljudi,resio sam da se bacim u modding vode,vec sam poceo neko staro kuciste da sredjujem,ali o tome drugi put,sad bih da se oprobam u highend projektu.Glavna i osnovna komponenta koju cu koristiti je Fractal Design Define R4,jer je kuciste neverovatno :balavim: .Od ostalih komponenti planiram
Intel i5 4670k
Asus Z87-A
Sapphire Radeon R9 270x
Ram tipa Corsair Vengeance ili Kingston HyperX Beast 2x4Gb
Thermaltake Smart SE SPS-530M
SSD 120-128Gb nzm josh koji
Cooler Master Seidon 240M(voleo bih da dodjem do nekog Corsaira iz H serije,ali...)
Pa da pocnem sa pitanjima i podpitanjima.Da li bolje izgleda raditi celo napajanje u sleeve,ili uzimati extensione(24pin,8pin) posto je nnapajanje semi-modular,ako ce napajanje biti relativno skriveno?Takodje zanima me vase mesljenje o sledecim kombinacijama boja
1)FD Define R4 Black Pearl(windowed),sa kombinacijom Black-Gold(white u minimalnim kolicinama),ili farbati bele detalje u zlatno,
2)FD Define R4 Arctic White(windowed),sa kombinacijom White-Gold(black u minimalnim kolicinama),kombinacija koju nisam vidjao,pa me zanima vase misljenje.

DmasteRNo1

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.12.2010.
Poruka
2.184
Rezultat reagovanja
590
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Back in Black
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600 & Thermalright Peerless Assassin 120
Motherboard:
ASUS TUF Gaming B550-Plus
RAM:
Corsair Vengeance RGB Pro SL 2×8GB DDR4 3600
VGA & cooler:
Gigabyte Aorus RX 6800XT Master Type C 16G
Display:
BenQ Mobiuz EX2710R
HDD:
Kingston KC3000 1TB, ADATA SX8200 Pro 2TB + Be quiet! MC1 Pro
Sound:
Terratec AUREON XFIRE8.0 HD, Microlab FC570BT, White Shark Butterfly White
Case:
Jonsbo U5 (Black)/5×DeepCool FK120 + DeepCool SC790
PSU:
Corsair RM750x (2021)
Optical drives:
Transcend TS8XDVDS-K
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder V2 Pro & Royal Kludge RK-H81 (Sky Cyan Switch)
Internet:
Kablovski 120/15
OS & Browser:
Windows 11 & Opera
Other:
Microsoft Xbox X/S Wireless Controller - Robot White, HP LaserJet Pro M130A, Xiaomi 13T Black
Koji će ti đavo zlatna boja? Srebrna po meni može da prođe. Sama Fraktalova crno bela kombinacija mi se baš sviđa (iako navijam za Zvezdu;)).
Edit:
Takođe bih ti preporučio jače napajanje. Za takvu mašinu samo 530W mi deluje premalo.

tehnokrata

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.10.2013.
Poruka
384
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
comp
CPU & cooler:
fx8350 @
Motherboard:
Asus m5a99x evo v2
RAM:
8 GB Kingston mix
VGA & cooler:
7950 2 gb
Display:
HP 22"
HDD:
Samsung PRO
Case:
CM elite
Praviš mod za sebe, dakle po svom ukusu. Ako budeš pravio za nas sa foruma nikad ga nećeš završiti. :D
Mene interesuje u kom pravcu će ići to modovanje kućišta?

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.198
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Mislim da ce ti biti dovoljno to napajanje ali bez oc-a...ako oces oc dizanje voltaze i slicno min 700w...meni bi se svidela crno,tamno ljubicasta kombinacija...a zlatno belo zaobidji...

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.069
Rezultat reagovanja
2.580
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Dobro dosao u "moding" vode, lep hardware si pripremio, zbog ploca koja vuce Zlatene tonove mogao bi da nastavis sa tom temom, sto se mene tice glas ide crnom kucistu u konbinaciji sa zlatnim detaljima gde ces i bele ofarbati u zlatnu. Kao drugu boju bi ubacio ljubicasto jer se barem po mom misljenju slaze ali to i ne moras moze sve ostati crno i zlatno. Sto se tice sleeva za napajanje racuna u startu da gubis u garanciju, zbog cega se mnogi odlucuju za nastavke. Naravno da i nastavke mozes da odradis u zeljeni sleev (u tvom slucaju po neku nit zlatnog MDPCa i bice extra)

Ako bi radio belo kuciste sto sam vec vidjao po stranim forumima, zaista izgleda lepo i avangardno, tako da mozes da se pozabavis, ali onda druga boja osim zlatne i crnih konbinacija otpada, sam odaberi.

Sta planiras da modujes na kucistu kad si vec resio da se bavis istim ili je ovo ipak samo built sa personifikacijom?

Ch.e.d.a.

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.09.2013.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon II X2 245
Motherboard:
Asus M5A78L LE
RAM:
Patriot Signature 2X2Gb
VGA & cooler:
XFX Radeon HD4770
Display:
Benq G2222HDL
HDD:
WD 320Gb
Case:
Fractal Design Define R4 Arctic White windowed
PSU:
Thermaltake SPS-530M
Hvala :) Za tu plocu(seriju) sam se odlucio bas zbog zlatnih detalja.ROG colour kombinacija mi je vec izfurana,a i nije nesto zanimljiva,Gigabyte ima neverovatno "dosadne" ploce,a ostatak mi je slab u hardverskom smislu.Definitivno uz ovu plocu ide MDPC Vanilla Sands N.17 u kombinaciji sa crnom i mozda josh nekom bojom.Sto se modovanja tice,prva stvar koju cu da uradim je da izvadim oba HDD traya,sledece ce biti zamena power LEDa u zutu boju.Na prednjoj masci,sa strane,bih isekao "rupe" za intake i stavio crni sitni mesh,i uradio bih neki cover za napajanje i 5,25" bays

Stavio bih i izmedju maticne i motherboard traya isto neki cover da pokrijem rupe za cable management,jer su po meni na totalno pogresnim mestima,a i ne uklapaju se u ceo modding koncept

Probao bih i ovako nesto da uradim napred,ali to ne znam koliko je izvodljivo

Stavio bih i SMD led traku u unutrasnjost kucista,toplo belu,verovatnu,jer zuta mozda bude previse zuta...
Nesto bih morao da uradim sa top fan grilom,ali josh mi ne pada na pamet nista pametno.Josh prikupljam ideje,i mnogo stvari mi se svidja,ali tesko je sve izvesti i ukomponovati u jedan projekat,zato se i javih ovde da dobijem neki savet i ideju... Inace Arctic White je stvarno sexy,ali je mozda previse "belo"...
PS. sto se napajanja tice,mislim da bi lagano teralo sve na referentnim brzinama i klokovima,izdrzalo bi i solidan klok i5-ice,jer kad se sve optereti na max(prime95+furmark),konfiguracija ne trosi vise 350-390W,sto je u realnom radu nemoguce,ali mozda i padne neki SF od 600-650W ili CM V700 ;)

Poslednja izmena:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.069
Rezultat reagovanja
2.580
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB