• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[MOD] Silverstone PS05

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Pozdrav,

Odlučio sam da se bacim na modovanje dotičnog kućišta a u planu sam imao sljedeće:

Poboljšanje hlađenja grafičke kartice i hdd/ssd te kreiranje boljih cable management opcija.

Na fotkama sam odlučio šta bih mogao da uradim ali je sve još uvijek pilot faza i prvi koraci neće biti urađeni prije februara :D ali ću za to vrijeme da odradim brainstorming, završim poslove koje imam i skupim keš neophpdan za mod.

Sl. 1 prikazuje šta bih uradio sa stranicama. Razlika između lijeve i desne stranice bi se ogledala u tome što bi lijeva sadržavala i 2x 120mm vnetilatora ukoliko bi bilo moguće bez problema montirati oba, a ako ne onda samo jedan 120mm vent ( u slučaju da dođe do sudaranja tog 120mm venta i 120mm venta koji planiram da namontiram na hdd kavez ). Ovu izbočinu sa desne strane bih iskoristio za sortiranje kablova.
Dubina izbočine bi bila 25mm, tamam da ventilator u potpunosti uđe i ne smeta ostalim komponentama...
Donje i gornje udubljenje mi je potrebno iz dva razloga - donje zbog kablova hdd/ssd-ova. Na ovom kućištu konektori za spaja nje su sa prednje strane pa ponekad postoji solidnih problema prilikom montiranja. Još razmišljam kako na najbolji način da probacim kablove otpozadi naprijed... Gornji je tu više zbog simetričnosti ali ako bih ikada ubacivao i neku neonku, dobro doše.

U unutrašnjosti sam planirao zavariti jednu limenu ploču koja bi u potpunosti zatvorila prostor između nosača ploče i optika i onda izbušio rupe za kabliranje (crveni pravougaonik). Usput bih napravio i nosač za 120mm vent sa unutrašnje strane hdd/ssd kaveza radi boljeg hlađenja diskova (slično sam bio improvizovao i pomaže kod hlađenja pa bih to onda odradio kako treba).

Sa gornje strane bih isjekao rupu za kabliranje 8pin cpu konektora. Mislim da bih onemogućio postavljanje 120mm venta ali ako bih opet stavio push/pull, što i planiram, nije ni potreban pa je onda ok.

Detaljne mjere još nisam uzeo ali jesam premjeravao i mislim da ću uspjeti ispuniti većinu zacrtanog bez većih problema. Još se premišljam oko završne obrade, tj. kako bih to najbolje uradio, kao i kako da napravim filtere za side ventove - nekako mi se najlonska čaraša ne sviđa :d. Imam par ideja koje u glavi izgledaju odlično ali ću to ostaviti za nastavak :)

Dodatno, imam pitanje za one koji su radili (a sada ste baš imali priliku jer ste modovali mišonje) - na koji način bih mogao da izvedem najkvalitetnije farbanje lima pošto kod nas ne postoji powder coating?? Da li ima neka posebna farba, premazi ili sl.?
Isto tako, koje ventilatore bih mogao uzeti (120mm). Idem na opciju da budu što tiši čak i na maks rpm. Gdje bih mogao nabaviti sleeve produžetke? Vjerovatno ih neću odmah ubacivati jer mi nema ko dobaciti iz bg-a ali bih volio da imam i tu opciju. Poželjno je da budu crni/bijeli/plavi, zavisno od ventilatora koje budem ubacivao... Hvala

Očekujte prve fotografije poslije 20. januara :D

:wave:

grickodj

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.12.2012.
Poruka
326
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Effective Executor / Dell 1015
CPU & cooler:
Intel 4770k H55
Motherboard:
MSI MPOWER Z87 SP
RAM:
Corsair Vengeance
VGA & cooler:
MSI 7950 water cooled
Display:
PHILIPS
HDD:
msata kingston 120gb, 1TB WD black
Sound:
Integrated
Case:
LC Power Executor
PSU:
Corsair CS750M
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
X7 & Genius KB-G265
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 8.1 Mozila Firefox
Other:
Mouse pad x7
Srecno. Nadam se da ces ostvariti to sto si zamislio.
Sto se tice farbanja, bilo bi dobro da posetis nekog lokalnog auto limara da se cisto imformises oko cene...Itd. Tako da odlucis o boji. Jer mislim da su boje, lakovi, zastita za auto skupo. Ali samim tim i jako dobro i ne dolazi do grebanja tako lako. Jer vrlo je moguce da taj neki limar ima pola limenke farbe koja ce tebi da odgovara. Sve je bolje od spreja. Ako imas kompresor, odradi farbanje sam. Samo se raspitaj za farbu koju da koristis i lak, podlogu...

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Hvala, potrudiću se da uradim kako treba. Jedini problem bi mogao biti pronalazak potrebnih materijala - prvenstveno mislim na aluminijumsku mrežicu (nezamjenjiva na današnjim kućištima) :)

Pošto kod nas ne mogu da pronađem normalne ventilatore po normalnoj cijeni (6evra je entry "brand" vent) a naročito ne sleeve produžetke, pa čak ni u Srbiji, kontam da naručim iz inostranstva. Kontam da pravim crno/bijelu kombinaciju pa bih s tim u vezi tražio bijele ventove i bijeli sleeve (eventualno plavu opciju ako se dočepam Akasa Ultra Quiet Series Emperor Blue ventilatora).
U Giga*ronu sam vidio da imaju plave i crne Bitfenix produžetke ali nemaju za 8pin cpu i 6/8pin za grafičku (samo 24pin za matičnu i molex za hdd/ssd)

Planiram ukupno 8x 120mm ventilatora da montiram (neki bi rekli overkill a vjerovatno i jeste :D ) ali su neophodni i zbog segmentisanja hlađenja (za grafičku, za hdd-ove i za cpu) i zbog vizuelne komponete - 2 sa strane, 2 na push/pull, 2 na hdd kavez, 1 pozadi i 1 na vrhu.

Ako neko od vas ima prijedlog za ventilatore, nebitno da li su crni, bijeli ili neke druge boje, bili led ili ne, samo da su kvalitetni i da su tihi a da opet ne deru po džepu (ako je neko mislio na Noctua :d), neka predloži.

Još jedno plansko pitanje - ventilatori sa strane, da li je bolje da ih skroz podbacim pod grafičku (nabacivanje vazduha striktno na ventove grafičke) ili je bolje da ih malo podignem pa da pola-pola hladim i grafičku i NB na ploči? Kod ostalih kućišta koja imaju 120mm sa strane, skoro svi su striktno ispod grafičke...

grickodj

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.12.2012.
Poruka
326
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Intel 4770k H55
Motherboard:
MSI MPOWER Z87 SP
RAM:
Corsair Vengeance
VGA & cooler:
MSI 7950 water cooled
Display:
PHILIPS
HDD:
Sound:
Integrated
Case:
LC Power Executor
PSU:
Corsair CS750M
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
X7 & Genius KB-G265
Internet:
SBB
OS & Browser:
Other:
Mouse pad x7
Sto se tice ventova, ja sam juce farbao dva komada u belo. Okacicu slike u svojoj temi pa cu ti poslati link. Inace, sam vec radio bele propelere. Ali ovaj put sam napravio izuzetak pa sam kompletno farbao u belo. Izgledaju jako lepo. Gotovo identicno kao i CM beli ventilatori

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ma ne znam koliko mi se isplati farbati trenutne ventilatore, naročito što imam maksimalno 2 ista. Ako do kraja moda ne zbavim sve iste, koristiću ove što sada imam bez modovanja, pa onda naknadno regulisati i ventilatore i sleeve produžetke, vjerovatno naručiti iz inostranstva...

Što se tiče ideja, radio sam malo detaljnije mjerenje i zagledanje pa imam i nove ideje koje bi trebale čak i lakše da se izvedu...

Prvo, stranice sada imaju novi oblik

Desna je ista samo bez rupa ze ventilatore. Rupe bih skroz isjekao i stavio grill-ove koje bih farbao u crno a između njih i ventilatora bih ubacio filtere za prašinu, tako da rupe ne bi previše štrčile a ipak bi obezbjedile maksimalan protok vazduha.

Što se tiče kabliranja, Odlučio sam da ne varim lim sa isječenim rupama već da ostavim kako jeste s tim da isječem jednu rupu, odmah ispd ploče, koja bi kablove vodila iza ploče i onda ih samo vezicama preusmjeravao na mjesta gdje treba da se konektuju. Nosač za hdd kavez i dalje ostaje u planu, na istom mjestu gdje sam prvobitno planirao.

Što se tiče sječenja rupe za provlačenje 8pin konektora za cpu napajanje, odustao sam iz jednostavnog razloga što je nemoguće izvesti jer nosač ploče vrlo tijesno spaja sa nosačem desne stranice. 8pin kablo ni sada ne smeta jer sam ga vrlo lukavo sproveo ispod grafičke ali sam htio da ga sprovedem otpozadi zbog vizuelne prirode...

Trenutno mi najviše problema pravi hdd kavez koji je vrlo debi*no postavljen sa prednje strane i računajući "fino" kabliranje, bojim se da kablovi za napajanje jednostavno neće biti dovoljno dugi!! To mi ostaje da vidim kada uradim udubljenja i sprovedem kablove iza ploče... Toliko za sada :)
Svi prijedlozi su dobro došli...

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.064
Rezultat reagovanja
2.560
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Još sam malo razmišljao i mislim da stranice ipak neće biti simetrične, iz razloga što mi desna treba zbog cable managementa pa bih htio da ostvarim maksimalan dobitak, naročito kada uzmem u obzir tvrdoću kablova kod svih boljih napajanja... To bi u realnosti trebalo da izgleda ovako:

Primjetićete da sam i ovdje ostavio prostor za 1x120mm ventilator (pošto je udubljenje isto kao sa lijeve strane, tj. 25mm) lociran iza rupe za montiranje cpu kulera. Ako se ne varam slično ima CM 690 i izgledalo mi je zanimljivo. Da li će tu na kraju završiti vent ili ne, ostaje da se vidi ali će definitivno biti neki oblik ventilacije.

I dalje mučim muku sa hdd kavezom i razmišljam kako bih, ako je moguće, mogao da ga zarotiram za 180° pa da konektori dođu sa zadnje strane, kao na svim ostalim normalnim kućištima :)

Nisam još u prilici da rastavim komp pa da to sve detaljno razmjerim, naročito što imam diskove u raid-u...

grickodj

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.12.2012.
Poruka
326
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Intel 4770k H55
Motherboard:
MSI MPOWER Z87 SP
RAM:
Corsair Vengeance
VGA & cooler:
MSI 7950 water cooled
Display:
PHILIPS
HDD:
Sound:
Integrated
Case:
LC Power Executor
PSU:
Corsair CS750M
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
X7 & Genius KB-G265
Internet:
SBB
OS & Browser:
Other:
Mouse pad x7
Ne znam koliko hdd-a imas. Ali ako imas adekvatan alat,iseci taj kavez skroz. I baci ga u kantu :D
A hdd stavi na mesto floppy drive-a. Ako ih imas vise od 2. Mozes ih staviti u 5.25 slot, popreko. Taman ubadaju tako. Samo iseces sa zadnje strane rupu za kablove.http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=13288
Prelistaj, mozda nadjes nesto sto ti pomogne. A taj kabli za cpu. Znam gde si ga provukao ispod grafike. tako sam i ja radio. E sad videces vizuelnu razliku preko ploce i iza. Tako da seci tu rupu i ne filozofiraj :thumb:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Od izbacivanja nažalost nema ništa jer trenutno imam 3 hdd-a i 1 ssd a uskoro dolazi i još jedan hdd (ne računajući 2 optike, jedna u skoroj budućnopsti). Vidjeću da zarotiram mount-ove za hdd za 180° (prethodni post) jer je klizač identičan i sa jedne i sa druge strane, jedino osigurač pravi probleme (da mount ne ispadne). Ako uspijem sa rotacijom onda nikakvih problema i neće biti.

Još uvijek se premišljam kako da izvedem to sa kabliranjem 8pin-ca. Sa zadnje strane ne postoji "normalan" prostor za provlačenje čak i sa udubljenjem. Vidjeću na šta bi ličilo da probam isjeći prostor iza ploče, pri vrhu, pa da probam nekako "slomiti" napojno kablo preko ploče...

Na ovaj način ne bih uništio mogućnost montiranja gornjeg ventilatora ukoliko bi se za isti javila potreba.

grickodj

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.12.2012.
Poruka
326
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Intel 4770k H55
Motherboard:
MSI MPOWER Z87 SP
RAM:
Corsair Vengeance
VGA & cooler:
MSI 7950 water cooled
Display:
PHILIPS
HDD:
Sound:
Integrated
Case:
LC Power Executor
PSU:
Corsair CS750M
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
X7 & Genius KB-G265
Internet:
SBB
OS & Browser:
Other:
Mouse pad x7
Kabli gotovo da mozes da provuces kroz tu veliku rupu ali pre montiranja ploce.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
To je možda i bolje jer neću narušiti integritet nosača ploče dodatnim sječenjem. Samo da mi kablo ne pravi probleme pošto se vrlo teško savija a i fiksirano je za napojnu... Uglavnom, idem na to "kada već radim, onda bar da uradim kako treba" :)

Hvala za prijedlog! :wave:

grickodj

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.12.2012.
Poruka
326
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Intel 4770k H55
Motherboard:
MSI MPOWER Z87 SP
RAM:
Corsair Vengeance
VGA & cooler:
MSI 7950 water cooled
Display:
PHILIPS
HDD:
Sound:
Integrated
Case:
LC Power Executor
PSU:
Corsair CS750M
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
X7 & Genius KB-G265
Internet:
SBB
OS & Browser:
Other:
Mouse pad x7
Kzes tesko se savija? Onda je slivovan. Ako je slivovan, onda makar skinu mrezicu sa njega. tako ti je potreban prostor debljine jedne zice iza lima ploce, a i mozes da savijas kako vi volja. A nec ese ni videti, mozda samo centimetar. Tako da bih ja zrtvovao sleeve za to

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ma jeste sleeve-ovan ali se bacam u potragu za nabavkom 8pin cpu power produžetka kojeg bih savio preko matične i ne bih ga ni dirao bar dok ne dođe opcija "fancy" sleeve produžetka zajedno sa nekim "cool" ventilatorima :D

Još sam razmišljao i mislim da ću udubljenje da povećam na 30mm i sa jedne i sa druge strane da budem siguran da ću moći na lijevoj stranici montirati i ventilatore i filtere za prašinu a sa desne da ću moći sve kablove bez problema razvrstati.

Dodatno sam razmišljao i o "oklopu" za hdd kavez, primarno za prednju stranu, da u potpusnoti sakrijem hdd-ove, tj. da se uopšte ne vide. Odradio bih kombinaciju sa nosačem za intake ventilator pa bi bilo 2in1. Naravno, ovo dosta zavisi od mogućnosti rotiranja mount-ova za hdd-ove...

Ako bi ovo upalilo, onda bih vidio da slično odradim i za optiku i za ssd (koji bi vjerovatno morao u eksterno (floppy) 3.5" ležište. Primarno bi bilo totalno sakrivanje kablova i konektora.

Još mi ostaje da smislim kako da hladim ssd ili neki drugi disk koji mora da ide u eksterni 3.5". Razmišljao sam o 80mm ventu ali se pokazalo kao nepraktično. Ne znam kako bi se ponašalo neko pasivno hlađenje? Isto sam razmišljao i o postavljanju mrežce naprijed pa bi u svakom slučaju bila bolja ventilacija od trenutne potpune zatvorenosti plastičnim zatvaračima.
Da li ima neko neki prijedlog?? Unaprijed zahvalan...

bora bora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
13.09.2012.
Poruka
913
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba L500-12P
CPU & cooler:
Intel i5 2400 + Hyper212Evo
Motherboard:
Gigabyte H67
RAM:
Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
VGA & cooler:
ATI Radeon R9 270
Display:
Dell P2414H
HDD:
WD 500gb + Samsung 1tb
Sound:
Sony XB400
Case:
Built, not Bought!
PSU:
LC Power
Optical drives:
LiteOn
Mice & keyboard:
Razer DA Chroma i Logitech G400+G105
Internet:
Telekom ADSL
OS & Browser:
Win7
ako bude ssd, nema potrebe da ga hladis koliko sam ja upucen, a nisam bas Bog zna kolko :troll: ;)

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
SSD već postoji :) samo sam malo ograničen sa prostorm za diskove (opet ne toliko prostorom koliko hlađenjem istih). Danas rijetko ko ima više od 3 diska u kućištu a ja imam 4 i treba i 5. da stigne uskoro :d

Nisam rekao šta će biti u kućištu (nisam mislio da je pretjerano važno zato što će biti isto što i do sada - već omatorilo :D ) pa ću sada okačiti par komponenti, čisto da se ima šta čitati dok ne odem do mesara :D

Procesor: AMD Phenom II X4 955BE

Ploča: Gigabyte GA-790XTA-UD4

SSD: Patriot Pyro

CPU cooler: Cooler Master Hyper 212 Plus

Grafička kartica: MSI GTX560Ti HAWK

Ovo su neke važnije komponente...

mzx1976

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.11.2012.
Poruka
67
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Hp Gaming Pavilion 15
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5800X, CM MasterLiquid 240
Motherboard:
MSI MPG X570 Gaming Plus
RAM:
HyperX Fury 3200 4x16Gb DDR4
VGA & cooler:
AsRock RX6800 Phantom Gaming 16 GB
Display:
Iiyama Red Eagle G Master GB3461WQSU
HDD:
Adata XPG 8100 500 GB; Adata XPG 8200 1 TB
Case:
BeQuiet Silent Base 801
PSU:
EVGA SuperNOVA G2 850W
Mice & keyboard:
Anne Pro; A4Tech X7
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10; Firefox
Lepo si zamislio.Nego kad već sečeš jesil razmislio da hardove baciš na desni bok iza matične,a desnu strenicu proširiš. Dobar bravar ili limar mogu ti tu stranicu proširiti buzašto. Mislim da bi bilo mnoge elegantnije rešenje.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Desna stranica se ionako siječe ali za potrebe kabliranja. 5 diskova ni pod razno ne bi moglo da stane iza, da ne spominjem što onda ne bih mogao da radim kabliranje a ni da hladim te iste diskove.

Međutim, mislim da bih tvoj savjet mogao polovično da iskoristim, tj. da samo ssd bacim iza! Inako naprijed ne znam kako bih ga hladio, morao bih naknadno da sakrivam kablove i neke slične gluposti, a ovako mu napravim nosač na nosaču matične i stavim ga negdje blizu 120mm ventilatora koji sam ionako planirao da montiram da izvlači topao vazduh sa ploče u predjelu procesora. Sada bi taj vent mogao da bude mnogo bolje iskorišćen. Udubljenje sam planirao da bude 30mm tako da mislim da će se super uklopiti...

Hvala na prijedlogu, mnogo cijenim! :wave:

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Mislim da sam smislio još bolji način za montiranje ssd-a :D

Pala mi je na pamet ona "kutija" koju ima haf xm a koja služi za sakrivanje kablova - i ja ću da napravim isto, s tim da ću na gornju ploču kutije izbušiti rupe za zavrtanje ssd-a :) SSD bi tamam trebao da dođe na visinu 120mm venta koji bih montirao na hdd kavez.

Ovako bih obezbjedio i neko dostojno hlađenje i doveo još jedan korak do potpunog sakrivanja kablova :)

Ionako imam prostor za donji vent koji ne koristim pa bih mogao da ga iskoristim za prčvršćivanje kutije.

Izvinjavam se za svoje uber paint vještine (nisam metnuo ps) :d

P.S. Čak se i greška potkrala - na donjoj slici, segment koji pričvršćuje kutiju za kućište se uvlači unutra, kao što je prikazano na prvoj slici, a ne napolje :)

mzx1976

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.11.2012.
Poruka
67
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Hp Gaming Pavilion 15
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5800X, CM MasterLiquid 240
Motherboard:
MSI MPG X570 Gaming Plus
RAM:
HyperX Fury 3200 4x16Gb DDR4
VGA & cooler:
AsRock RX6800 Phantom Gaming 16 GB
Display:
Iiyama Red Eagle G Master GB3461WQSU
HDD:
Adata XPG 8100 500 GB; Adata XPG 8200 1 TB
Case:
BeQuiet Silent Base 801
PSU:
EVGA SuperNOVA G2 850W
Mice & keyboard:
Anne Pro; A4Tech X7
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10; Firefox
E negde sam propustio da imaš 5 komada. Pa to je stvarno previše. Nego ovo sa SSD ti nije loše.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ponovo gledam modove na forumu i primjetio sam da se dosta koristi folija. Pošto kod nas nema powder coating opcija a još uvijek ne znam kako bih i farbanje izve0 (da bude kvalitetno) počeo sam da razmišljam u pravcu folije.

Ne znam koliko je isplativo jer bih ja u suštini trebao 2x 50*50cm folije jer bih obije stranice kompletno umotao. Koliko bi to para (kod vas) izašlo i da li se isplati takav podvig?

Folija mi se dopada i iz razloga što bih uspio da sakrijem i potencijalne propuste završne obrade (loše primanje farbe, loš brus i sl.).

Gdje se ta folija uostalom i kupuje, tj. koje radnje (gvožđare, vodomaterijali, elektomaterijal...) pa da mogu da pogledam da li kod nas ima nešto slično u opciji (da ne idem u Srbiju samo zbog toga :D )

Dodatno, gdje mogu da nađem ovo (tj. u kakvim radnjama da tražim):

Vidio sam JBL-ovom modu i jako mi se dopada :)

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Ima jeftine folije u NS-u. Razmisli o toj pundravoj traci sa slike, grozna je. ;)

Ako ima bus za Brčko iz NS-a, poslaću ti.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Koliko jeftine?? :D Ako/kada se odlučim šaljem ti na pm da se dogovorimo oko plaćanja ;)

Ako se ne varam, postoji bus direktno Brčko-NS i to u ukviru firme u kojoj ćale radi. Baš ću sa njim da se čujem da vidim da li još uvijek postoji ta linija...

Hvala u svakom slučaju! :wave:

P.S. Prijedlog - s obzirom da se folija mnogo spominje na forumu i neko je rekao da bi folija mogla biti zaštitni znak 2013. god. ( sa čime se slažem), možda ne bi bilo loše da se ubaci sticky tutorijal kako pravilo raditi sa folijom. Vjerovatno ima na netu ali ne vidim razlog zašto ne bi bilo i kod nas?!

P.P.S. Onu traku bih iskoristio zbog potencijalne nejednakosti kablova (šarenila boja) pa bih te "šarene" umotavao u traku radi unificiranja :) Sleeve-ing nažalost otpada zbog garancije :(

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Sutra ti javljam cene. ;)

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.196
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Super, zahvaljujem!

P.S. Nema žurbe pa ako ne stigneš uopšte nije problem...

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Idem za sebe da vidim karbon foliju, pa ću i uslikati šta imaju, a ima svega.

Vrh