Pakeey
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 10.05.2017.
- Poruka
- 19
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 2600, BeQuiet Dark Rock 4
Motherboard:
Asus ROG Strix X470F
RAM:
2 x Kingston Hyperx Fury 8GB DDR4
VGA & cooler:
Gigabyte AORUS GTX 1060 6GB
Display:
1 x LG 29UM68P 21:9 29"
HDD:
1 x Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD
Sound:
HyperX Cloud 2
Case:
NZXT S340 Elite
PSU:
EVGA G2 550W
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Ducky one TKL White, Logitech MX Master 2S
Internet:
100/6 SBB
OS & Browser:
Windows 10 64bit & Linux Ubuntu 18.04
Cao, zadnjih godinu-dve aktivno se bavim i edukujem o web programiranju, preciznije rapidno kreiranje multi-page web aplikacija uz pomoc React.js frameworka. Da ne smaram vise o temi koja nije za ovu pod-kategoriju, zanima me neko vase misljenje o portable pc-u koji zelim da sklopim koji bi mi uglavnom sluzio za navedenu stvar, na kome bih digao ubuntu, jer je windows ocajna platforma za bilo koju vrstu programiranja, najvise 10 zbog neprestanih update-ova kao i defendera i cortane.
Planirao sam da uzmem ovu plocu:
VIPHOUSE.RS - Asus H110I-PLUS
i ubacim neki pentium sa integrisanim grafickim cipom ili i3, ali mislim da bi pentium g4560 bio taman. 8gb ddr4 rama bi bilo sasvim dovojlno za ubuntu po mom misljenu, ali ipak me zanima da li je neko ovde imao iskustva sa navedenim tipom build-a, i sta bi mi mogao preporuciti. Takodje dvoumim se izmedju lcpower-ovih itx kucista i fractal-ovih.
Nadam se da nisam previse promasio pod-kategoriju.
Planirao sam da uzmem ovu plocu:
VIPHOUSE.RS - Asus H110I-PLUS
i ubacim neki pentium sa integrisanim grafickim cipom ili i3, ali mislim da bi pentium g4560 bio taman. 8gb ddr4 rama bi bilo sasvim dovojlno za ubuntu po mom misljenu, ali ipak me zanima da li je neko ovde imao iskustva sa navedenim tipom build-a, i sta bi mi mogao preporuciti. Takodje dvoumim se izmedju lcpower-ovih itx kucista i fractal-ovih.
Nadam se da nisam previse promasio pod-kategoriju.