Saruman
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 03.09.2009.
- Poruka
- 484
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II 965+Big Scorpion
Motherboard:
Gigabyte MA790FXT-UD5P
RAM:
GeiL GV34GB1600C8DC 2x2GB
VGA & cooler:
Asus DCUII 7870
Display:
Benq G 2420 HD
HDD:
WD640+2x1TB EADS+1,5TB 153WI
Case:
CM 690
PSU:
Chieftec 750w 14CS
Optical drives:
Samsung SH-S223B
Mice & keyboard:
A4tech X7BF-Logitech 200
Internet:
Kablovski
OS & Browser:
Win 7 & Opera
Other:
LG LH3000
Pokusavam da sto bolje podesim memoriju, ali su mi neki od detalja jos uvek "spansko selo" pa da malo naucim o tome.
Posto ovde ima ljudi koji se odlicno u to razumeju zamolio bi ih da mi to malo pojasne.
Znam da je bolje ako su latence sto manje, a frekvencija veca, ali su tu i ovi drugi detalji.
Da li vazi za sva podesavanja - sto manje vrednosti ??
Evo ovako...
Memoriju sam podesio na 8-7-7-21-32-1T na 1,65v. (GeiL GV34GB1600C8DC).
Konkretno interesuje me podesavanja za sledece :
-CL, tRCD, tRP ...tu mi je otprilike jasno - treba da su sto manja..
-tRAS........21 (moja vrednost)...probao sam da smanjujem vrednost, ali ne primecujem neko poboljsane (testirao sam sa Everest memory benchmark)
-TwTr Command Delay..... 6 T....... ??
-Write recovery Time........10 T.......??
-Precharge Time...............5 T.........??
-Row Cycle Time...............32 (smanjivao do 28 ali takodje ne primecujem poboljsanje u bench-u)
-RAS to RAS Delay.............4 T....... ??
Ostalo je sve na Auto.
Pitanja su:
-Znam da je najveci boljitak sto manji CL, ali da li sve vrednosti (ostale) treba da budu sto manje da bi se dobilo na brzini ?
-Ukoliko ne diram prve tri (8-7-7) i smanjujem ostale treba li da povecavam napon ??
-Dokle smem da idem sa smanjivanjem vrednosti i povecavanjem napona za ovu moju memoriju ?
-Ima li stvarnog dobitka ako se smanjuju vrednosti za ove zanje pet ili da ne gubim vreme sa njima ??
Ne mora objasnjenje tipa sta je latenca itd.. vec ono iz iskustva (znanja). Recimo smanji to i to, ovo ne treba, max. napon ...
Ako moze onako srpski receno posto sam sa engleskim samo poznanik.
Pitanja su mozda pocetnicka, ali nikad nije kasno da se nesto nauci.
Pa ako ima neko dobre volje da mi da poneki savet bio bih mu zahvalan..
Posto ovde ima ljudi koji se odlicno u to razumeju zamolio bi ih da mi to malo pojasne.
Znam da je bolje ako su latence sto manje, a frekvencija veca, ali su tu i ovi drugi detalji.
Da li vazi za sva podesavanja - sto manje vrednosti ??
Evo ovako...
Memoriju sam podesio na 8-7-7-21-32-1T na 1,65v. (GeiL GV34GB1600C8DC).
Konkretno interesuje me podesavanja za sledece :
-CL, tRCD, tRP ...tu mi je otprilike jasno - treba da su sto manja..
-tRAS........21 (moja vrednost)...probao sam da smanjujem vrednost, ali ne primecujem neko poboljsane (testirao sam sa Everest memory benchmark)
-TwTr Command Delay..... 6 T....... ??
-Write recovery Time........10 T.......??
-Precharge Time...............5 T.........??
-Row Cycle Time...............32 (smanjivao do 28 ali takodje ne primecujem poboljsanje u bench-u)
-RAS to RAS Delay.............4 T....... ??
Ostalo je sve na Auto.
Pitanja su:
-Znam da je najveci boljitak sto manji CL, ali da li sve vrednosti (ostale) treba da budu sto manje da bi se dobilo na brzini ?
-Ukoliko ne diram prve tri (8-7-7) i smanjujem ostale treba li da povecavam napon ??
-Dokle smem da idem sa smanjivanjem vrednosti i povecavanjem napona za ovu moju memoriju ?
-Ima li stvarnog dobitka ako se smanjuju vrednosti za ove zanje pet ili da ne gubim vreme sa njima ??
Ne mora objasnjenje tipa sta je latenca itd.. vec ono iz iskustva (znanja). Recimo smanji to i to, ovo ne treba, max. napon ...
Ako moze onako srpski receno posto sam sa engleskim samo poznanik.
Pitanja su mozda pocetnicka, ali nikad nije kasno da se nesto nauci.
Pa ako ima neko dobre volje da mi da poneki savet bio bih mu zahvalan..
Prilozi
-
176,3 KB Pregleda: 126
Poslednja izmena: