znaci preporuka madjariTakođe, zbog garancije i tih reklamacija.
Računaj da se neke komponente jako ali jako retko pokvare. Kao npr CPU, SSD, Vazdušno hlađenje (ovde i nema sta sem ventilatora i to se lako zameni)... Mogu ali veoma retko
Ja se ne uzdam u bilo kakve garancije, pogotovu Mađarske. Ne bih ništa očekivao u takvom slučaju.Narode, treba mi savet iskusnih.
Kupio sam graficku krajem prosle godine(Madjarska varijanta),
koja radi kako treba (kuc-kuc), ali je
lik od koga sam kupio nedostupan
i nema ga na KPu vise.
Igrom slucaja nemam nijedan njegov kontakt.
Pitanje je, sta bi bilo sa garancijom ako
bude potrebe? Na osnovu stickera na kutiji, ne mogu da
zakljucim gde je kartica kupljena. Da li mi treba prodavac,
ili mogu na osnovu serijskog br i kutije da jurim
radnju i reklamiram komponentu?
Hvala!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa svasta moze da se desi. Ne znam sta je sa "omiljenim prodavcem", ali nije nestao da bi nekog za*ebao, to je sigurno. Sa druge strane, ja evo tuzim domacu kompaniiju jer nece da ispostuju reklamaciju. I dalje tvrdim da je lakse resiti reklamaciju u Madjarskoj nego u Srbiji.Nema potrebe da baksuziraš. Ako bude došlo vreme za to kontaktiraj one koji na kp i dalje prodaju takvu robu. Možda oni imaju koristan savet.
A najbolji savet bi trebalo da daju oni koji su preporučivali da se roba nabavlja od preprodavaca iz Mađarske. Koliko se sećam, govorili su kako se takve reklamacije rešavaju pre onih za robu kupljenu u Srbiji.
A sta treba? Da kupujemo nesto sto kod madjara i svuda u svetu realno kosta 200€ ovde patimo 350€? Ne razumem.Nema potrebe da baksuziraš. Ako bude došlo vreme za to kontaktiraj one koji na kp i dalje prodaju takvu robu. Možda oni imaju koristan savet.
A najbolji savet bi trebalo da daju oni koji su preporučivali da se roba nabavlja od preprodavaca iz Mađarske. Koliko se sećam, govorili su kako se takve reklamacije rešavaju pre onih za robu kupljenu u Srbiji.
Dodjes na isto, tada bi nova RTX3060 kostala 450€ u najboljem primerku. To je poenta. Opet gubis poentu onoga sto sam hteo reci, polovna grafika za do 250€ je OK ali ne polovna graficka za 500-600€ to sam rekao jos u onom postu kad sam prvi put pisao o tome. Napraviti matematiku da li se polovna isplati u odnosu na novu.Ne, ne odgovara mi. Odgovara mi rx 580 za 80e,odgovara mi rx 480 za 60e.
Gtx 1080 možda oko 200 - 230e.
Ne. I sta sad? Jel treba da se osecam krivim za ovakvu situaciju ne razumem. I ja sam kupio 80% racunara preko madjara. Kad kupujem nesto na taj nacin idem logikom da je 50/50% sanse da ostvarim garanciju. To je jednostavno rizik na koji sam ja spreman, ako neko drugi nije neka kupuje domace. Ja sam kupio hardver za preko 700€ bez dana garancije, novo ali bez garancije. Ko nije spreman da rizikuje neka kupuje po punoj ceni i nemoj da place zbog toga.@Dom1nat0R
Da, smatram da imaš prednost da daš savet ljudima kojima ste predlagali da kupuju robu od preprodavaca. Imaš li neki savet za njih u vezi sa rešavanjem reklamacije?