scandalli
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 28.04.2011.
- Poruka
- 23
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel 2000
Motherboard:
Asus
RAM:
2 gb ddr
VGA & cooler:
Ge Fors 5200
Display:
15"
HDD:
24 Tb
Sound:
Korg i40m & Korg X5d & Dynacord...
Case:
micro atx
PSU:
250w
Optical drives:
Pioneer dvd rw
Mice & keyboard:
a4tech & btc
Internet:
adsl
OS & Browser:
Xp!
Other:
Korg i40m & Korg X5d & Dynacord La`top...
Pozdrav,
koji model od pomenutih je bolji po Vama za univerzalnu primenu na racunaru?
Lg (Ips) panel / Philips (Mva) panel.
I sa Lg i sa Philips monitorima do sada imam odlicno iskustvo.
Kod Ips panela (Lg model) ne znam da li je i koliko izrazeno probijanje osvetljenja po ivicama, kakva je crna (u tamnom / svetlom video - foto sadrzaju ), da li ima zarenja u ocima nakon eventualne duze upotebe, da li i koliko ima "duhova" u tekstualnim dokumentima, u video sadrzaju, da li i koliko ima kasnjenja u igricama, da li je mat premaz preko displeja ili ne?
Da li je zaista 10 bit matrica panela (ili 8 + 2) (tj. 16,7 miliona ili 1,07 biliona boja).
Kod Mva / na nekim sajtovima Amva, panela (Philips model) znam da je premaz polusjajan, da se reklamira kao "low input lag" i da je u odnosu na Lg model bolji za igrice (manje kasnjenje), da poseduje HDR, da ima veliki kontrast, da u nekim slucajevima boje nisu toliko isprane kao kod Lg modela.
Ostale karakteristike su manje vise iste / slicne kod ova dva modela.
Eventualno neki treci model po Vama koji je bolji od ova dva u toj klasi (43 inca) i da je dobavljiv kod Nas i koji?
Detailed specifications on 436M6VBRAB/75
LG 43UD79-B: 43 Class 4K UHD IPS LED Monitor (42.5 Diagonal) I LG USA
Hvala puno!
koji model od pomenutih je bolji po Vama za univerzalnu primenu na racunaru?
Lg (Ips) panel / Philips (Mva) panel.
I sa Lg i sa Philips monitorima do sada imam odlicno iskustvo.
Kod Ips panela (Lg model) ne znam da li je i koliko izrazeno probijanje osvetljenja po ivicama, kakva je crna (u tamnom / svetlom video - foto sadrzaju ), da li ima zarenja u ocima nakon eventualne duze upotebe, da li i koliko ima "duhova" u tekstualnim dokumentima, u video sadrzaju, da li i koliko ima kasnjenja u igricama, da li je mat premaz preko displeja ili ne?
Da li je zaista 10 bit matrica panela (ili 8 + 2) (tj. 16,7 miliona ili 1,07 biliona boja).
Kod Mva / na nekim sajtovima Amva, panela (Philips model) znam da je premaz polusjajan, da se reklamira kao "low input lag" i da je u odnosu na Lg model bolji za igrice (manje kasnjenje), da poseduje HDR, da ima veliki kontrast, da u nekim slucajevima boje nisu toliko isprane kao kod Lg modela.
Ostale karakteristike su manje vise iste / slicne kod ova dva modela.
Eventualno neki treci model po Vama koji je bolji od ova dva u toj klasi (43 inca) i da je dobavljiv kod Nas i koji?
Detailed specifications on 436M6VBRAB/75
LG 43UD79-B: 43 Class 4K UHD IPS LED Monitor (42.5 Diagonal) I LG USA
Hvala puno!