Iso sa microsoftaKoji model laptopa, koji je OS prije bio instaliran i odakle je skinut ISO?
Lenovo ideapad 3Iso sa microsofta
Stavio sam da pokrece sa usb dodje do ovog pocetka i ne mogu koristit tastaturu ni mis ka kliknem esc samo pise ako zelim izac tad radiJesi li siguran da je u pitanju Windows 10 x64?
Može biti i da je neka zezancija sa mbr/uefi instalacijom. Pogledaj boot podešavanja u bios-u.
Dosao sam do ovog nema hdd sta moze bit razlog brat je brisao nesto i sad ga nemaUh, samo esc?! A tab?
Na laptopu sto sam dobio gospodja kaze da je odjednom tastatura prestala radit sta moze bit problem@Gadoguz : sto puta sam čuo za Windowspe, ali tek sad sam pogledao šta je.
Sta je najlaksa opcija da uradim sa ovim sto usb ne vidi ssd na laptopu da instaliram windowsA tako nam reci. Pitaj ti dal' gospodja voli kafu piti dok koristi laptop ili možda neku drugu tekućinu?
@vladarko Po meni vrlo koristan alat, bila je još jedna verzija slična PE-u, ali sam zaboravio koja
prije je bio win 11 sad vidiiim model jeNapisao sam ti već, Pitao sam te koji je OS bio prije na njemu nisi odgovorio, takodje zašto je došao na popravku kod tebe, ako mu je "pao sistem" kao što bi naš narod rekao, onda je vrlo moguće da hdd/ssd nije isparavan.
takodje i ovo za kafu se nisam šalio.
Edit: Evo ti: Hiren's BootCD PE takodje testiraj disk.
Probacu win 11 nigdje ne pise sta da uradim josMa radi coveces SSD to se desava na racunarima da nekad instalacija ne vidi SSD, clan ti vec rekao sta da uradis.
Jedino ako instalacija nema drivere za chipset za taj laptop, pa moras to da metis na taj USB da bi bio vidljiv SSD.
Napravi WIndows 11 instalaciju pa probaj tako. Po ovom modelu, deluje da podrzava, mozda ce ona videti SSD.
Probacu win 11 nigdje ne pise sta da uradim jos
Menjaj kombinacije legacy/uefi/csm u bios-u. Pre toga - zapiši kako je bilo i šta si sve menjao.
možeš napraviti WindowsPE bootabilni usb, da provjeriš vidi li on particije