3RedDots
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 07.10.2018.
- Poruka
- 512
- Rezultat reagovanja
- 283
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I5 8600k Ekwb p(Ho)enix 360 aio
Motherboard:
Asrock Fatality K6
RAM:
Fury 3200 32 GB
VGA & cooler:
EVGA 1080Ti FTW3
Display:
Lg 32" Benq 24" 1080p
HDD:
500 GB Kingston M.2 NVME, 120 Kingston A 400, Toshiba ko ludo 500
Sound:
NIsta bitno
Case:
NImitz tr7000
PSU:
EVGA supernova 750
Mice & keyboard:
Custom 65% holy panda/ A4tech zl50
Daj da vidimo sliku kako ti je montiran kuler. Za ovo prvo. Zbog strujanja vazduha i velicine radijacionih povsina i pozicije kulera moze da dodje do nezeljenih promena temperatura.Nije direktno vezano za temu ali ima veze. Sa promenom kulera na D15 Noctua, u igrama, temperatura graficke je skocilo sa max 72c na 78c...
EDIT: imam to kuciste u drugom office racunaru. Nema trika da se ubaci u njega 360 AIO, u to sam 100% siguran. A jedno 80% sam siguran da ne moze ni 240. Ali proveri ovo drugo.
Za ovo drugo, generalno gledano ms kucista barem ranije verzije, od kojih sam i ja imao nekad ms cyclops, nemaju mogucnost montiranja 360 aio, na prednjoj strani unutar kucista posto im se psu shroud proteze celom duzinom, bez skidanja prednjeg panela tako da se aio 360 moze montira samo sa spoljne strane kad uklonis prednji panel. Za to sam sto posto siguran. 240 aio moze samo u push configuraciji, mada i to je natezanje.
Treca stvar, nijedno od ms kucista nema ofset poziciju koliko sam uspeo da vidim, u odnosu na maticnu da moze da se montira aio od 240 na plafonu, to jest gornjem mestu za montiranje. A ovaj spectrum nema ni gornju poziciju za montiranje. Trik naravno postoji ali, se zove slajferica.
Edit
Gledao sam review od Vladimira Pejica, i cini se da ima mesta za 360mm rad napred.