Može, ali se ja ne bih zezao sa ventilatorom procesorskog hladnjaka na ovom kontroleru. Takođe, pitanje je da li (verovatno da, ali možda ne) tvoja matična ploča može da se podesi da ne reaguje panično na odsustvo tog ventilatora. Mislim da ti je za taj ventilator bolje rešenje ovo što @Ackiss predlaže.Ne...svi su na napajanju prikljuceni.
Da li bi mogao na ovom kontroleru da se prikaci vent od hladnjaka za procesor?
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Nemoj da te bunimo, ako ti nesto nije jasno pitaj pa cemo ti objasniti u detalje, mi ne znamo koliko ti imas znanje i na kojem"nivou" treba da ti obajsnjavamo, tu smo da ti pomognemo.u redu...hvala na odgovorima...videcu ovih dana sta cu.
Mogu da se kontrolisu, ali recimo u ovom slucaju koji je predlozio Vladarko je malo nezgodno bar sto se mene tice to sto imas za svaki ventilator poseban potenciometar (tockic) za podesavanje i recimo sada primer, kada surfujes netom onda moras rucno da sve ventilatore smanjis jedan po jedan jer nema potrebe da vrte i da prave buku i vuku prasinu u kuciste kada komp ne radi nista ahtevno, dok recimo kada ukljucis neku igru onda moras ponovo da pojacavs svaki ventilator da bolje hladi kada se optereti komp.Znaci na ventovima sa 3 pina ne moze da se kontrolise brzina? Cak ni sa onim kontrolerom sto je Vladarko predlozio?
Mozes ovako, na molexu imas 4 zice, zuta, 2 crne i crvena, na ventilatoru imas 3 zice od kojih su dve plus i masa a treca je za merenje obrtaja (nebitno).Ne znam da li moze preko voltaze da se smanje obrtaji? citao sam nesto o tome ali ne znam kako to da uradim...
To je to sto pokusavam da ti objasnim, mozes to da odradis lako je, ali moras 3 puta da proveris da li si dobro namestio pre nego sto povezes..Jel to to?