Kako se nisam ranije sjetio da su neke opcije power saving opcije uzrokovale crash i bsod .Mislio sam da je to popravljeno.Izgleda da mi s 1usmus universal power planom i njegovim bios postavkama sasvim stabilno radi v372 beta bios
- Global C-state Control = Enabled
- Power Supply Idle Control = Low Current Idle
- CPPC = Enabled
- CPPC Preferred Cores = Enabled
- AMD Cool'n'Quiet = Enabled
- PPC Adjustment = PState 0
1460 eura, od 8 mjeseca 2019 se mucim s time. Dosta sam postavki pokusavao i to sto sam baso po redditu i toms hardware sto su ljudi imali isti prob, ali nista mi nije pomoglo, jedino dosad se nisan igro naponima rama i cpuaDa sam na tvom mestu (sreća, pa nisam) i da sam zamenio toliko biosa ne bi me mrzelo da se malo informišem čemu koje podešavanje služi. Verujem da nije svejedno kad imaš dobar računar, a ne možeš da ga koristiš.
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
Ima li kakvih razlika i u boot timeu u odnosu na v30 ili su samo clockovi mjenjani?Ako ti V31 radi OK, možeš da flešuješ custom bios sa apdejtovanim SMU, da ti sredi boost klokove.
AGESA FW stack patched bioses for 3rd gen
So... Thank you a lot, i lurked through the cross-flashing posts, but missed the spreadsheet. Looking at the sheet, it seems that the ram control is a common issue, alongside getting 8X pci-e on the 1st gpu slot, as i did. Maybe the pci-e slot tree was revised for the X470 boards, getting it...www.overclock.net
Post 400 skroz dole od Stilta.
4 passa svaka ram plocica. Pokusavao san sve i svatsa mjenjat osim napona jer se u to nerazumijem bas nikako. A ljudi koji su imali slican prob ili su maticnu ili cpu zamijenili pa im je bilo oke.To sam i ja hteo napisati, koliko si puta bios flrsovao mogao si malo nauciti koristiti taj bios...ja znam da bi trebalo da radi out of box ali kad je ovakva situacija svasta ima isprobati a jok uzalud fleshovati te biose. Otisao bi na zadnji ili predzadnji bios isprobao sve i svasta pa onda menjao nesto sto pomenu. Ta ploca ima mnostvo opcija mozda nesto pomogne da se otkrije sta je. Nekako mi je sve ovo do sada nakaradno isprobano. Zanima me koji memtest koja verzija? Koliko dugo je radio memtest, jel bar prosao dva pass-a?
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Kakav crni ram ima lik fury treba da proba da digne napon soc-a.To sam i ja hteo napisati, koliko si puta bios flrsovao mogao si malo nauciti koristiti taj bios...ja znam da bi trebalo da radi out of box ali kad je ovakva situacija svasta ima isprobati a jok uzalud fleshovati te biose. Otisao bi na zadnji ili predzadnji bios isprobao sve i svasta pa onda menjao nesto sto pomenu. Ta ploca ima mnostvo opcija mozda nesto pomogne da se otkrije sta je. Nekako mi je sve ovo do sada nakaradno isprobano. Zanima me koji memtest koja verzija? Koliko dugo je radio memtest, jel bar prosao dva pass-a?
Kako da ne........ Ram radi na 1.0.0.6 agesi is kamenog doba a sad da ne radi sa novijim biosima lol.... Cold boot nema veze sa ramom jer se pojavljuje i sa 2133 Mhz frekvencijom i sa fabrickim tajminzima.Pa imam i ja fury lik. Pa nije bio stabilan uz vsoc auto i xmp na 1.35v kod cold boot-a.
Zato sto tvoj procesor (ZEN 1) ima memorijski kontroler nenormalno dobar za izbjegavati plus ako imas neparne latence more da ide gear down mode na off.Nikada nece pronaci rijesenje jer ljudi nece ili ne znaju da definisu cold boot. Da li je to kada se ugasi iz windowsa, da li je to kada se iscupa kabal za napajanje itd... Sretno mu bilo.nije mi bas jasno sta si hteo reci da cold boot nema veze sa ramom. logicno je da ima veze i sa plocom i sa ramom. pretpostavljam da imam neku memoriju koja je preporucena za ryzen, ram bi mi bio na 1.35 i vsoc na auto a ne podeseno kako sam morao. ruku na srce nisam imao problema ni u memtestu a ni radu samo boot loop.
Pa normalno da je upadao u boot loop kad ryzen 5 1600 ima smecarskI IMC pa da bi ram bio stabilan zahtjeva napon od 1.4xx volti i napon soc-a 1.1xxx V. I gear down mode =Disable u neki mslucajevima sa memeorijama koje imaju neparne latencije. Tvoj boot loop nema vezesa ovom temom lik ima cold boot.svejedno, aj da ga ne zovemo cold boot-om jer sad filozofiras. uglavnom mogao je upasti u boot loop 3 sec posle gasenja ili ponovnog paljenja. nije imalo pravila dal je cupan iz struje, da li je hladan ili topao pc itd..otkad sam malo cacnuo od tada moze biti po ceo dan iskljucen iz uticnice, primer ovih dana zbog cestih grmljavina itd nema problema.
- da izvadim delove iz kućišta i tako testiram,
Izgleda da smo i mi sa komentarima upali u boot loop...prvo bih izvukao sve iz kucista na sto pa tako probao...