Jungle
Newcomer
- Učlanjen(a)
- 08.09.2012.
- Poruka
- 1
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon 64 X2 3600+, Brisbane 65nm Technology
Motherboard:
ASUSTeK M2N-MX SE
RAM:
PQI 2,00 GB Dual-Channel DDR2
VGA & cooler:
ATI Radeon HD 5670 (Sapphire/PCPartner)
Display:
BenQ G2220HD (1920x1080@60Hz)
HDD:
149GB Maxtor 6G160P0 ATA Device (PATA)
Sound:
AMD High Definition Audio Device
Case:
eBOX Aurora (white)
PSU:
Codegen 300XA, 500W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW DVR-111D ATA Device
Mice & keyboard:
Cooler Master Storm - Sentinel Advance & Logitech Office Internet Keyboard
Internet:
SBB 10Mb/1Mb
OS & Browser:
MS Windows 7 Ultimate 64-bit & Chrome
Hvala na brzom odgovoru i uloženom trudu.
Takođe, znam da se u poslednje vreme ovde dosta konfiguracija sastavlja i da vam je možda dojadilo da obrazlažete svoje prdloge, ali bih vas zamolio za bar osnovno obrazloženje, mnogo bi mi značilo i bio bih vam zahvalan.
Dakle, interesuje me da li ima bolji predlog za kućište u predloženom cenovnom rangu (5.150), tačnije ispod ovog ranga, preko ne bih išao? I zaista mislim tako.
Generalno ako imate bolji predlog, odnosno plan za HDD recite, vrlo rado bih prihvatio neku alternativu jer zaista nema smisla da bacam ovoliko para na nešto što treba ili će biti duplo jeftinije.
Nadam se da nisam naporan. Zahvaljujem se na svakom predlogu i poštujem svačije mišljenje. Nadam se i kvalitetnoj raspravi ovde. Hvala vam.
Takođe, znam da se u poslednje vreme ovde dosta konfiguracija sastavlja i da vam je možda dojadilo da obrazlažete svoje prdloge, ali bih vas zamolio za bar osnovno obrazloženje, mnogo bi mi značilo i bio bih vam zahvalan.
CM iz principa ne bih uzeo, ali naravno da ću razmisliti o svakom predlogu. Ovaj tvoj jeste lepuškast i ima dodatne funkcije. Mene međutim iskreno ne zanima mnogo broj ventova ili hot-swap bay, a cena od 7.364 za 2.214 dinara premašuje zacrtano. Jesam rekao da su prioriteti izgled i tišina, ali pre svega toga stoji cena.Kuciste: CM Silencio 551
Znam da si rekao da neces CM ali opet pogledaj CM Silencio 550 / 551. Razlika izmedju ova dva je sto 551 nema hot-swap bay a umesto njega ima jedan vise 5.25" bay i 1 manje venilator napred, tako da ima 1 napred i 1 nazad vent, veoma je tiho.
Dakle, interesuje me da li ima bolji predlog za kućište u predloženom cenovnom rangu (5.150), tačnije ispod ovog ranga, preko ne bih išao? I zaista mislim tako.
Green seriju neću uzeti. Što se predloga za Blue tiče, ok, 600 dinara jeftiniji od mog Black predloga. Ipak, brzina mi je ispred tišine. Mislim da za 600 dinara više dobijam bolji proizvod, bar što se brzine tiče. Da li se slažeš?Hard disk: WD Blue 250GB WD2500AAKX ili sporiji a tisi WD Green 500GB WD5000AZRX
WD Scorpion serija je za lap top a Black je veoma bucan.
Generalno ako imate bolji predlog, odnosno plan za HDD recite, vrlo rado bih prihvatio neku alternativu jer zaista nema smisla da bacam ovoliko para na nešto što treba ili će biti duplo jeftinije.
Ovde mogu samo reći da je cena (8.931) prihvatljiva, sasvim korektan predlog, ali ako je moguće nešto jeftinije ne bih se bunio. Zamolio bih samo za osnovno obrazloženje bar, par argumenata, čisto da me ubediš zašto baš nju...Maticna ploca: Gigabyte H77M-D3H
Uveren sam da je ovo dobra zverka, kako i ne bi bila za 18.269 dinara. Samo nisam siguran da mi je potrebno toliko. Zašto misliš da moj predlog nije adekvatan? Razlika u ceni je velika (skoro 6.000). Znam da je iscrpljujuće ali argumenti su mi izuzetno bitni.Procesor: Intel i5-2320 3.0GHz
Vidim da je ovaj set skuplji samo za 470 dinara od mog predloga, pretpostavljam da postoji dobar razlog zašto si mi ovu preporučio. Mogu ja da googlam ali to oduzima previše vremena i daleko je jednostavnije kada ti neko ko je upućen objasni.Memorija: Patriot Venom 3 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9
Ako nije problem komentar zašto njega umesto SS-500ET, naročito što bih želeo da ovde prođem ispod 7.000...Napajanje: Seasonic SS-430GB
Ovo je skoro 100 evra više od planiranog. Nisu pare problem, jednostavno ne bih da dajem toliko, a imam ja i drugih poroka...Ukupno: 53736din emmi shop
Nadam se da nisam naporan. Zahvaljujem se na svakom predlogu i poštujem svačije mišljenje. Nadam se i kvalitetnoj raspravi ovde. Hvala vam.