Kris
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 23.06.2018.
- Poruka
- 9
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
Motherboard:
ASUS PRIME X470-PRO
RAM:
G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Intel Z170
HDD:
SSD: SAMSUNG 250GB 860 EVO SATA 3 2.5" MZ-76E250B/EU, HDD:WD Blue 1TB 3.5" 7200 rpm 64 MB SATA 3 WD1
Internet:
250/80
OS & Browser:
Ubuntu 20.04.3 LTS, Windows 10, Chrome, Firefox, Brave, Tor
Pozdrav svima!
Da li mi može neko pomoći u sastavljanju konfiguracije za dobar desktop računar?
Naime računar uglavnom koristim za programiranje, testiranje aplikacija i softwera, izradu interaktivnih web sajtova, obradu slika, videa. Za gaming uglavnom ne koristim, možda samo ponekad. Od OS-a koristim Linux (Debian, Ubuntu) i po potrebi Windows zbog bolje podrške za određene programe. Što znači da u nekom trenutku bi moralo oba sistema da rade istovremeno na računaru.
Za sada budžet je oko 700 USD a po potrebi moglo bi i više, ali ne previše
Monitor, tastaturu, miš i ostalo imam, tako da to ne ulazi u ovaj budžet.
Koja konfiguracija bi bila najoptimalnija po ovoj ceni?
Hvala unapred!
Da li mi može neko pomoći u sastavljanju konfiguracije za dobar desktop računar?
Naime računar uglavnom koristim za programiranje, testiranje aplikacija i softwera, izradu interaktivnih web sajtova, obradu slika, videa. Za gaming uglavnom ne koristim, možda samo ponekad. Od OS-a koristim Linux (Debian, Ubuntu) i po potrebi Windows zbog bolje podrške za određene programe. Što znači da u nekom trenutku bi moralo oba sistema da rade istovremeno na računaru.
Za sada budžet je oko 700 USD a po potrebi moglo bi i više, ali ne previše
Monitor, tastaturu, miš i ostalo imam, tako da to ne ulazi u ovaj budžet.
Koja konfiguracija bi bila najoptimalnija po ovoj ceni?
Hvala unapred!