• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Konfiguracija 1100 evra

Dragan.P

Banned
Učlanjen(a)
20.04.2013.
Poruka
3.249
Rezultat reagovanja
940
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5-8600k 4.20 GHz, Xigmatek Gaia SD1283
Motherboard:
MSI Z370 Krait Gaming
RAM:
Geil Evo Forza 16GB (2x8) 3000 MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
MSI GTX 1070 Ti Gaming 8G
Display:
Dell U2412M
HDD:
Sistem - Samsung 250GB 850 Evo, u racunaru - 640 GB, 3 TB, Rack LC-35U3 - 3 TB, 3 TB & 4 TB
Sound:
Dual Realtek® ALC1220 Codec
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
Thermaltake Toughpower XT TPX-675M 675W
Optical drives:
Samsung SH-224BB/BEBE
Mice & keyboard:
Motospeed V10
Internet:
Telekom VDSL 50/8
OS & Browser:
Windows 10 Pro x64, Google Chrome
Other:
Xiaomi Redmi 3s
Koga sad da poslusam Dom1nat0ra ili tebe ..

Koliko sam ja video ova xtreme je malo jaca i ima 4 godine a ona druga aorus je oc edition i ima graphics engine za klokovanje ali vrv to ima i xtreme :P
To su ti dve identicne karte samo ova ima dva venta a ova tri. I jedan i druga imaju svoj program za klokovanje kartica tacnije ukljucivanje oc moda, ali izmedju ostalog 4 godine garancije je 4 godine a i ova je jeftinija sto ti ja predlazem a ti sada kako hoces. Nepotrebna su ti tri ventilatora jer evo moja prosli model ne prelazi u igrama 62 stepena, tih je ko zmija samo sisti a od coil whine nema ni traga ni glasa. Tako da te sa novijom revizijom ocekuje isto.

Evo ti poredjenje.

Compare Result | Graphics Card | GIGABYTE

Prva i druga verzija su ti sto je on prikazao i sto saa ti ja prikazao a ova treca je starija revizija iako pise da je revizija 2 ali ima manje memorije. Uostalo videces i sam.

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
To su ti dve identicne karte samo ova ima dva venta a ova tri. I jedan i druga imaju svoj program za klokovanje kartica tacnije ukljucivanje oc moda, ali izmedju ostalog 4 godine garancije je 4 godine a i ova je jeftinija sto ti ja predlazem a ti sada kako hoces. Nepotrebna su ti tri ventilatora jer evo moja prosli model ne prelazi u igrama 62 stepena, tih je ko zmija samo sisti a od coil whine nema ni traga ni glasa. Tako da te sa novijom revizijom ocekuje isto.

Evo ti poredjenje.

Compare Result | Graphics Card | GIGABYTE

Prva i druga verzija su ti sto je on prikazao i sto saa ti ja prikazao a ova treca je starija revizija iako pise da je revizija 2 ali ima manje memorije. Uostalo videces i sam.
Mene samo plasi coil whine jer ja to trenutno imam I nervira me..
Gledao sam po jutjubu I bas ima dosta ljudi koji se zale na istu tu xtreme..
A sa druge strane dobijam 4 god garancije .. tako da nzm

Evo random klip

Dragan.P

Banned
Učlanjen(a)
20.04.2013.
Poruka
3.249
Rezultat reagovanja
940
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI Z370 Krait Gaming
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2412M
HDD:
Sistem - Samsung 250GB 850 Evo, u racunaru - 640 GB, 3 TB, Rack LC-35U3 - 3 TB, 3 TB & 4 TB
Sound:
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-224BB/BEBE
Mice & keyboard:
Motospeed V10
Internet:
Telekom VDSL 50/8
OS & Browser:
Other:
Xiaomi Redmi 3s
Ma jeste nasao je igru koju ce da prikaze da ima coil whine, starcraft sada ne kontam jel dvojka a mislim da jeste ali Vsync mu uopste nije ukljucen tako da ne kontam sta je taj sa tog snimka hteo da dokaze? Nije mu ovo kanter pa da mu treba 300 fps-a pa da kazes e kartica pisti.

Uostalom izlazim iz ove diskusije jer vidim da ti ne znas ni sta hoces ni sta zelis, ti se premisljas ko seljacka mlada oces j*bes neces j*bes tako i ti, neko ti kaze ovaj procesor ti a taj cu neko ti kaze onaj a tices taj. Decko jel ti znas sta hoces? Svaka ta izmena ti utice na budzet, 1600x i 1600 procesori se razlikuju samo u osnovnom kloku ali u generalnom radu ti je sve jedno, kupis obican klokujes ga i nije fora da ga klokujes do kraja jer koja svrha ubijati procesor na max klok a nema potrebe, zato lepo 1600 asus prime 350 plus i klok na 3.9 i milina sta mislsi da ces u igrama videti 200 fps-a vise zbog 200 mhz razlike u kloku. Neces ali ti definitivno ne znas sta zelis od racunara. Hoces ovo, hoces ono, hoces vodeno hladjenje na procesor pa to vodeno te kosta ko polovina procesora.

Toliko od mene u ovoj temi.

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Naravno da ne znam sta zelim zato sam i dosao na forumu da pitam ostale za njihove preporuke.
Vodeno hladjenje je jeftinije od tvoje noctua-e ;)

Po meni bolje da dodaš 30€ za 1600x, koji bi skoro sigurno išao 4Ghz na toj ploči, plus manje bi se grejao. 1600 će da traži jaču ploču, a to ništa ne gatantruje 4Ghz. A da ga i ne klokuješ ima 12.5% višlji base clock, nije malo.
Trazio sam preporuke i mislim da je bolje da dodam 30 evra za bolju procesor kao sto mi je preporucio ilbb :)
Ti na to nista nisi dodao..
Ne znam koji je tvoj problem ako ces da vredjas onda nemoj vise da diskutujes u ovoj temi vise.
A od racunara naravno zelim da ima najbolje performanse
tako da zelim da cujem preporuke i od drugih ljudi.

Dragan.P

Banned
Učlanjen(a)
20.04.2013.
Poruka
3.249
Rezultat reagovanja
940
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI Z370 Krait Gaming
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2412M
HDD:
Sound:
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-224BB/BEBE
Mice & keyboard:
Motospeed V10
Internet:
Telekom VDSL 50/8
OS & Browser:
Other:
Xiaomi Redmi 3s
Koje preporuke ti hoces? Dobio si ih jos pre dve strane, ne znam sta vise hoces? Za budzet koji imas ne mozes da kupis komp od 2000 evra i da dobijes najbolje delove jer za tako nesto treba i para a da se imalo razumes u komponete ne bi pitao neke osnovne stvari i ne bi ko usiceno klince cim neko kaze e ovo je dobro a ti odma tricis i vices e ocu to, pa dodje onaj drugi pa kaze e nevalja to ovo je bolje ti oni prvo sutnes a onda ponovo sav radostan trcis i vices e sada hocu ovo.

Da si se bar malo raspitao i edukovao pre svega ovoga ni po jada ali ja ti kazem ti ne znas sta hoces da kupis i trazis neki savet kako da za sto manje para kupis sto bolji komp... e pa decko to nije poslo ni malo boljima pa nece ni tebi. Nego ono sto ima u ponudi to ti je sve vec predlozeno a da bi kupio malo bolj komp pa moraces da ruku zavuces u dzep malo dubljeeeeeeeeeeeeee da bi taj komp licio na nesto.

Bolje od ovoga sto ti je vec preporuceno ne mozes da dobijes bez jos ulaganja. Za 1600, neki kuler za normalan klok na 3.8 - 3.9 a ne kako sto ti ovde kazu da odmah ides na 4.1 jer takvi procesori su bas retki i ubude ih samo onaj koji je bas dobar sa prodavcem pa ode u radnju pa od 100 testiranih procesora izvuce 5 koji su brutalno dobri a oni ostali su prosek. Memoriju si isto dobio najbolju sto je mogo da se uzme za te pare, za graficku si isto tako dobio preporuku sta je dobro da bi kupio jos bolje opet napominjem moras da zavuces ruku dubljeeeeeeeeeeeee u dzep jer bez ulaganja nema ni dobitka. Znas kako se kaze da bi zaradio prvo moras da ulozis, kada to budes razumeo e onda mozemo da nastavimo ovaj razgovor.

Ryzen 5 1600 OC problem

Evo baci pogled na ovu temu pa procitaj sta je covek pisao i sta su drugi pisali pa cak i ilbb koji je ovde predlagao 1600x procitaj sta je tamo za isti napisao.

Poslednja izmena:

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mislio sam da si zavrsio sam ovom temom
Jedinu preporuku sam hteo za graficku ali od tebe sam samo dobio prazne price.
A vise nee zelim nikakve preporuke a pogotovo od tebe , kompjuter je sklopljen pa se i zahvaljujem i tebi za tvoje prazne price bez zakljucka..
Ja sam budzet svoj rekao 1100 evra ja stvarno ne znam kakve sad ti kompjutere spominjes od 2000 eva ??
Citiram ilbb-a
''Ne može svaki primerak na 4Ghz, ako neki primerci i mogu. 1600x-ovi bi verovatno i mogli, ali i to je pitanje.''
Napisao je isto kao i ovde ..

Dragan.P

Banned
Učlanjen(a)
20.04.2013.
Poruka
3.249
Rezultat reagovanja
940
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI Z370 Krait Gaming
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2412M
HDD:
Sound:
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-224BB/BEBE
Mice & keyboard:
Motospeed V10
Internet:
Telekom VDSL 50/8
OS & Browser:
Other:
Xiaomi Redmi 3s
Mislio sam da si zavrsio sam ovom temom
Jedinu preporuku sam hteo za graficku ali od tebe sam samo dobio prazne price.
A vise nee zelim nikakve preporuke a pogotovo od tebe , kompjuter je sklopljen pa se i zahvaljujem i tebi za tvoje prazne price bez zakljucka..
Ja sam budzet svoj rekao 1100 evra ja stvarno ne znam kakve sad ti kompjutere spominjes od 2000 eva ??
Citiram ilbb-a
''Ne može svaki primerak na 4Ghz, ako neki primerci i mogu. 1600x-ovi bi verovatno i mogli, ali i to je pitanje.''
Napisao je isto kao i ovde ..
Po meni bolje da dodaš 30€ za 1600x, koji bi skoro sigurno išao 4Ghz na toj ploči, plus manje bi se grejao. 1600 će da traži jaču ploču, a to ništa ne gatantruje 4Ghz. A da ga i ne klokuješ ima 12.5% višlji base clock, nije malo.
Pa nece biti da je isto!

Ne ti si trazio savet za ceo komp!!!

Pozdrav forumasi,

Planiram da kupim verovatno septembra novi kompjuter uglavno za gejming.
Tako da zeleo bih da vidim vase preporuke.
Ja sam mislio da uzmem procesor npr i5 6500 ( ili ryzen) , graficka neka gtx 1070, ram trinade z rgb ddr4 16gb, a ostalo jos nisam odlucio sta mislite o ovome ?
:)
Evo da te podsetim, a tvoj izbor je ravan nuli bio ali uz nas savet si dobio sta da kupis i na kraju ti ne valja jer trazis preko hleba pogace.

Koje prazne price si od mene dobio? Preporucio sam ti graficku koju ja licno u svom racunaru koristim, ja bar sam podkovan znanjem i znam o cemu pricam ali ti ocigledno da nemas ni znjanja ali zato imas jezik da se raspravljas a to nije dobro.

A to sto pominjem komp od 2000 evra je upravo ono sto ti sanjas sa budzetom od 1100 evra a to jednostavno nije moguce. Ti bi sve a ustvari ne mozes ni to sto ti se savetuje da sklopois. Jer ne mozes da se dogovoris sam sasobom.

Da imas osnovno znanje ti bi znao da sto sam ti ja sklopio je ok masina i da ce trajati 5 godina, ali ne ti ne znas nista i cim je neko pomenuo 1600x ti si se odmah zaleteo da kazes e hocu taj a ne znas ni razlog zasto ti je preporucen ali evo da ti kazem preporucio ti je taj procesor pod uslovom da neces ovaj klokovati a hoces onda je 1600x nepotreban i samo se ta razlika koju bi platio za njega mogo da ulozis na drugo mesto.

I ne znam kakav si zakljucak ocekivao od mene? Da kazem e to je super masina sada ces da vrtis sve igre na 200 fps-a i nece nista da ti koci a kada kupis komp i pokrenes igre da vidis drugo stanje, ne ja ne pricam lazi i samo kazem sta te ocekuje.

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa nece biti da je isto!

Ne ti si trazio savet za ceo komp!!!

Evo da te podsetim, a tvoj izbor je ravan nuli bio ali uz nas savet si dobio sta da kupis i na kraju ti ne valja jer trazis preko hleba pogace.

Koje prazne price si od mene dobio? Preporucio sam ti graficku koju ja licno u svom racunaru koristim, ja bar sam podkovan znanjem i znam o cemu pricam ali ti ocigledno da nemas ni znjanja ali zato imas jezik da se raspravljas a to nije dobro.

A to sto pominjem komp od 2000 evra je upravo ono sto ti sanjas sa budzetom od 1100 evra a to jednostavno nije moguce. Ti bi sve a ustvari ne mozes ni to sto ti se savetuje da sklopois. Jer ne mozes da se dogovoris sam sasobom.

Da imas osnovno znanje ti bi znao da sto sam ti ja sklopio je ok masina i da ce trajati 5 godina, ali ne ti ne znas nista i cim je neko pomenuo 1600x ti si se odmah zaleteo da kazes e hocu taj a ne znas ni razlog zasto ti je preporucen ali evo da ti kazem preporucio ti je taj procesor pod uslovom da neces ovaj klokovati a hoces onda je 1600x nepotreban i samo se ta razlika koju bi platio za njega mogo da ulozis na drugo mesto.

I ne znam kakav si zakljucak ocekivao od mene? Da kazem e to je super masina sada ces da vrtis sve igre na 200 fps-a i nece nista da ti koci a kada kupis komp i pokrenes igre da vidis drugo stanje, ne ja ne pricam lazi i samo kazem sta te ocekuje.
Podkovan znanju hahahaha nisam znao da si ti ovde na forumu svetac koji sve zna pa mozes da pricas za ostale da su glupi..
Ti jedino sto si mi sklopio jeste graficka i maticna ..
Koliko ti imas tu tvoju graficku je l ima 3 godine?
Za coil whine pricas prazne price a nijedan zakljucak od tebe i nisam dobio samo nzm kad si ti rekao sta mene ocekuje od kompjutera , mozda i gresim citiraj ako jesi.
Ne zelim da spadam na nizi nivo da se svadjam sa bolesnikom kao sto si ti pa nek me banuju.. ne vidim vise potrebe za raspravljenje tako da slobodno moze Peja da zatvori temu.
Toliko od mene , Pozdrav Dragance :)

Dragan.P

Banned
Učlanjen(a)
20.04.2013.
Poruka
3.249
Rezultat reagovanja
940
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI Z370 Krait Gaming
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2412M
HDD:
Sound:
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-224BB/BEBE
Mice & keyboard:
Motospeed V10
Internet:
Telekom VDSL 50/8
OS & Browser:
Other:
Xiaomi Redmi 3s

Eto datum kupovine i dokle vazi garancija.

Ne ja nisam svetac ali cim me niko ne demantuje ili mi nije reko e pogresio si to nije dobro ili nemoj da dajes coveku lose savete onda ja ne vidim da sam te nesto lose savetovao ili ti lose predlozio. A ti sada misli sta hoces.

To sto si sam sebe nazvao glupi m to je tvoj problem ali nemoj nikoga drugog da vredjas, to sto si ti ne upucen u ovu materiju je tvoj problem.

A koliko bi treba o da imam graficku pa da znam jel ima coil whine ili nema, nije to groznica pa sada dodje pa sada ode, ili je to leto zima pa cas je vruce pa cas je ladno, graficka radi i sa njome sam do sada presao 4-5 igara i ako to niej dovoljno ja onda ne znam, ali evo mafia 3 sa svim dlc-vima pa ti vidi koliko je tu sati utuceno a sigurno je ubijeno preko 50 sati igre, onda singularity, pa juce ovaj novi hellblade, ovaj zadnji tomb raider i mislim da je to to sa ovom karticom.

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ok..
Ne zelim vise raspravu verovatno cu da uzmem tu graficku ako uzimam gtx 1060 .
Nasla mi se jos jedna opcija da uzmem jeftiniji kuler I gtx 1070
S obzirom da su cene visoke nasao sam samo jednu jeftinju za 455 evra , msi gtx 1070 aero 8g oc
Ne znam bese ko je rekao na forumu da se ovaj model bas puno greje.. ispravite me ako sam pomesao, da li vredi ova gtx 1070 :)
Pozdrav

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.824
Rezultat reagovanja
2.336
Moja konfiguracija
Ta je kao referentna, turbina, ja je ne bih uzimao, ne znam koliko se greje ali je sigurno dosta bučnija od normalnih modela.

Dragan.P

Banned
Učlanjen(a)
20.04.2013.
Poruka
3.249
Rezultat reagovanja
940
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI Z370 Krait Gaming
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell U2412M
HDD:
Sound:
Case:
MS Industrial Winston
PSU:
Optical drives:
Samsung SH-224BB/BEBE
Mice & keyboard:
Motospeed V10
Internet:
Telekom VDSL 50/8
OS & Browser:
Other:
Xiaomi Redmi 3s
Ok..
Ne zelim vise raspravu verovatno cu da uzmem tu graficku ako uzimam gtx 1060 .
Nasla mi se jos jedna opcija da uzmem jeftiniji kuler I gtx 1070
S obzirom da su cene visoke nasao sam samo jednu jeftinju za 455 evra , msi gtx 1070 aero 8g oc
Ne znam bese ko je rekao na forumu da se ovaj model bas puno greje.. ispravite me ako sam pomesao, da li vredi ova gtx 1070 :)
Pozdrav
To je mali kuler turbina i sto peja kaze to mu dodje ko referentna, one su dobre jer su jeftinije pa ko ima vodeno hladjenje uzme se blok za takve kartice i dobije se odlicna konbinacija ali kako je vodeno hladjenje skupo a i sam blok za karticu kosta onda ti ovo dodje skuplja varijanta.

Ili gledaj neku koju hoces 1060 pa nju uzmi dal sa dva ventilatora ili tri ali ove male sa trubinom nikako pa koja god da je cena upitanju ne vredi jer kasnije ce polako pocinjati da te nervira jer su te kartice glasne a i toplije su od drugih modela.

Evo ti test te aero i amp extreme. Pa obrati paznju na fps u igrama i koliko se koja kartica greje.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.377
Rezultat reagovanja
8.297
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Uzmi Aorus GTX 1060. Batali te pumpe za vodovod.

Sto se tice garancije nzm kako ide ali mislim da posle 3 godine mora da se salje direktno Gigabyte-u, nece ti prihvatiti garanciju onaj kod koga je kupljena.Jer se u startu dobija 3 god. od prodavca.

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nasao sam jos neke modele mozda bih mogao da uklopim ovu zotac kartu..

Zotac gtx 1070 AMP core edition 500e
Aorus radeon rx 580 xtreme 8GB 420e
GAINWARD 3699 BLISS gtx 1070 phoenix PCIE 502e

Sada je pitanje da li vredi dodati 150 evra vise za grafu ili lepo da idem na gtx 1060 :/

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.377
Rezultat reagovanja
8.297
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
GTX 1070 izbacuje u proseku oko 20-30 fps vise od GTX1060, sracunaj sam da li zelis da doplatis ili ne.
Od svih koje si naveo uzeo bih Zotac

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Izadje mi oko 1130 sve ukupno pa cu da vidim.
Ali onda moram da uzmem neki slabiji ram I da ne uzmem uopste kuler..
Je l mogu da klokam procesor sa stock kulerom koji dolazi?

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.824
Rezultat reagovanja
2.336
Moja konfiguracija
Uz 1600X ne ide kuler nego samo uz običan 1600 i sa njim možeš da ga klokneš na ~3.6-3.7GHz, da kažemo da je 3.6GHz zagarantovano jer je to turbo takt.
Kakva crna RX580 za te pare, ni u snu.

Ja bih se ipak potrudio da ubacim 1070, jer će ti to sutra u nekim novim zahtevnim igrama biti razlika između seckanja i glatkog igranja.
Slažem se da je Zotac Amp naj od nabrojanih.

A kuler ćeš kasnije lakše da dokupiš. RAM možeš i na 2666MHz pa da ga klokneš na blizu 3000 kao što mnogi rade.

Poslednja izmena:

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ok onda za klokovanje procesora cu sacekati, najjeftiniji Ram 2666mhz je 136e Patriot viper 4 16gb a corsair vengeance 143e kao I hyperx furry
Pitanje je da li dodati 7 evra za corsair ili hyperx ili je ovaj patriot dovoljno dobar? :)

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.377
Rezultat reagovanja
8.297
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
Uzmi Corsair

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Gledao sam testove i ostale forume i skoro svi se zale da ima uzasno hladjenje Zotac AMP core edition (pise da ima taj zotac produzenu garanciju , na forumu kazu 5 god nzm tacno) probao sam da nadjem AMP extreme (sa 3 ventilatora) koji kazu da je mnogo bolji od ovog ,a za onaj gainward vecina hvale da je generalno dobar.

Neke preporuke?
da li uzeti taj gainward ili mozda ovu PALIT GTX 1070 8GB Dual?

:(:confused::confused:

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.377
Rezultat reagovanja
8.297
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ma pitao sam ga ali nema ..
A i kod njega sve su graficke 600 evra..

Veki22

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.01.2017.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Uzimam phoenix.

Evo je konacna konfiguracija:

Procesor: Ryzen 5 1600
Graficka: gainward phoenix gtx 1070
Maticna ploca:Asus prime b350 plus
Kuler: stock
Napajanje: Seasonic S12 620W
Ram: CORSAIR 16GB Vengeance DDR4 2666MHz
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
Kuciste: black widow

ukupno izadje 1130e , hvala svima koji su mi pomogli
pozdrav.

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.824
Rezultat reagovanja
2.336
Moja konfiguracija
Da li si proverio cenu? Ako je tačna onda da, uzmi nju.

Vrh