acer
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 28.12.2016.
- Poruka
- 33
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Kanta
CPU & cooler:
AMD FX 8350 - Eight cores, Coolermaster Nepton 140xl with NOCTUA NF-P14s redux 1500 PWM - 4Ghz,
Motherboard:
ASUS 970 Gaming Pro Aura
RAM:
DDR3 G.SKILL Ripjaws series 4x8GB
VGA & cooler:
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Display:
22" Dell P2214H & HP 23" X23
HDD:
Pyro SSD 256GB WD Caviar 500GB SATA WD Caviar Green 1TB SATA
Sound:
Cambridge Audio DAC + Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
Optical drives:
LG BH16NS55 Bluray writer LG GGW-H20L Bluray writer
Mice & keyboard:
Unicomp Original IBM style keyboard, buckling spring Logitech mouse G402
Internet:
4mbit T-COM
OS & Browser:
Win 10 PRO x64, opera
Pozdrav sekiraši.
Imam jedan problem koji vučem već nekog vrijeme, skoro dva mjeseca i nikako da nadjem valjani uzrok problema.
Pa da krenem redom.
Negdje u ljeto je napravljen upgrade sa win 8.1 na win 10 i sve je radilo ok do pred cca dva mjeseca.
Počeo sam dobivati random BSOD-ove.
Prvo što sam napravio je bio clean install win 10, nakon toga je komp radio par dana ok i onda opet bsodovi, nebitno sto se radilo, da li samo surfao ili nesto jače radio.
Sve je to bilo dok je bila Asus M5A97 R2.0 LE unutra
Posumnjao sam na memoriju i napravio test sve cetiri plocice zajedno, i sve je bilo ok.
Zatim sam isao jednu po jednu pločicu i na jednoj sam dobio jedan error.
Već sam se ponadao da je to uzrok ali sam još jednom na drugom kompu testirao tu pločicu i prosla je osam passova bez greške.
Nakon toga sa i matičnu zamjenio, sad je unutra Asus 970 Gaming Pro Aura ( sa četiri pločice po 8gb rama, asus gtx 1060 3gb oc grafička (nova je) i avemedia hd caputre lite kartica)
Sve složio napravio clean install, radilo je sve ok tjedan dana i opet bsod ili se samo smrzne.
Ali nakon što se sruši nema više ssd-a tj ploča ga ne vidi, jedino gašenje te ponovno paljenje kompa pomogne.
Pokrenuo sam i Passmark perfomance test i prvi put je izletio bsod koji je bio uzrokovan asus suiteom, to sam maknuo i ko ponovnog testa na disk performancu se srusio.
Zamjenio sam i sata kabel ali opet isto, bsod kod disk testa.
Ponekad samo baci bsod i ne odvrti do 100% vec jedino restart pomaze.
Sinoc sam stavio hard umjesto ssd-a (sve klonirao sa ssd-a) i opet sam dobio bsod ali hard je bio vidljiv u biosu nakon restarta.
Danas napraviti clean install win 10,samo driveri i browser da vidim da li ce biti kakve promjene.
SSD sam testirao sa vise toolova i svi pokazuju da je excellent health ssd-a ali meni on nekako "smrdi", posto nestane nakon sto se srusi
Više nemam ideja sto i kako dalje.
Sorry na poduzem postu
Imam jedan problem koji vučem već nekog vrijeme, skoro dva mjeseca i nikako da nadjem valjani uzrok problema.
Pa da krenem redom.
Negdje u ljeto je napravljen upgrade sa win 8.1 na win 10 i sve je radilo ok do pred cca dva mjeseca.
Počeo sam dobivati random BSOD-ove.
Prvo što sam napravio je bio clean install win 10, nakon toga je komp radio par dana ok i onda opet bsodovi, nebitno sto se radilo, da li samo surfao ili nesto jače radio.
Sve je to bilo dok je bila Asus M5A97 R2.0 LE unutra
Posumnjao sam na memoriju i napravio test sve cetiri plocice zajedno, i sve je bilo ok.
Zatim sam isao jednu po jednu pločicu i na jednoj sam dobio jedan error.
Već sam se ponadao da je to uzrok ali sam još jednom na drugom kompu testirao tu pločicu i prosla je osam passova bez greške.
Nakon toga sa i matičnu zamjenio, sad je unutra Asus 970 Gaming Pro Aura ( sa četiri pločice po 8gb rama, asus gtx 1060 3gb oc grafička (nova je) i avemedia hd caputre lite kartica)
Sve složio napravio clean install, radilo je sve ok tjedan dana i opet bsod ili se samo smrzne.
Ali nakon što se sruši nema više ssd-a tj ploča ga ne vidi, jedino gašenje te ponovno paljenje kompa pomogne.
Pokrenuo sam i Passmark perfomance test i prvi put je izletio bsod koji je bio uzrokovan asus suiteom, to sam maknuo i ko ponovnog testa na disk performancu se srusio.
Zamjenio sam i sata kabel ali opet isto, bsod kod disk testa.
Ponekad samo baci bsod i ne odvrti do 100% vec jedino restart pomaze.
Sinoc sam stavio hard umjesto ssd-a (sve klonirao sa ssd-a) i opet sam dobio bsod ali hard je bio vidljiv u biosu nakon restarta.
Danas napraviti clean install win 10,samo driveri i browser da vidim da li ce biti kakve promjene.
SSD sam testirao sa vise toolova i svi pokazuju da je excellent health ssd-a ali meni on nekako "smrdi", posto nestane nakon sto se srusi
Više nemam ideja sto i kako dalje.
Sorry na poduzem postu
Poslednja izmena: