Playstation, jednostavno bolja konzola od xboxa, poseduju dosta novih tehnologija od xboxa, i vece su mu performanse.Pozdrav svima.Nikad nisam posedovao nijednu konzolu.Dobijam za rođendan da biram ps5 ili xbox x.?Koju bi preporučili i zašto?
Hvala unapred
Bolje ce biti optimizovan soni, to je uvek takva prica, generalno mi je isto lepsi ps, generalno se na kraju sve svodi ko koje igre igra i sta mu se vise svidja, interfejs i ostale sitnice, to je sve stvar ukusa tako da uzmi sta se tebi vise svidja @Beowolf85.Koliko sam ja istraživao i čitao Xbox je hardverski jači. Isti procesor ali neato viši takt (3.8 GHz vs 3.5 na soniju). Grafička je opet bolja na Xbox-u. Ostatak je relativno isti, samo sto ce valjda Xbox imati malo veći ssd (1tb vs 825gb). Niko ne zna koliko će se hardverska razlika osetiti. Više je priča o dostupnosti i ekskluzivnosti igara. Sony ce imati dosta dobre ekskluzive, al' Microsoft kontrira tu sa jako dobrim game passom. Ja i dalje razmišljam, pošto nikada nisam imao xbox. Trenutno vučem ka Soniju, čisto zbog neke nostalgije ali videćemo
Pa ne znam sony više ,ali igre će biti skupe 60 i 70 evra.A xbox ima pass za 12evra.Ali sony ima bolje exclusive.I ja sam još u dilemi.Bolje ce biti optimizovan soni, to je uvek takva prica, generalno mi je isto lepsi ps, generalno se na kraju sve svodi ko koje igre igra i sta mu se vise svidja, interfejs i ostale sitnice, to je sve stvar ukusa tako da uzmi sta se tebi vise svidja @Beowolf85.
Rado druže moram prvo da obijem banku
Ako mislis vremenom čipovati konzolu onda ps5 i ima svojih par ekskluziva koje su odlicne a ako neces čipovati konzolu onda xbox jer su povoljnije igre i imas game pass.Velika stavka su cijene igara ko ne čipuje konzole a hoce da ima cvrsti disk kod sebe( ne digitalna sranja koja ti ne ostaju zauvijek) jer za prosjecnog balkanca je to skup sport.Sretno.Rado druže moram prvo da obijem banku
Najverovatnije xbox x zato što za 12 evra mesečno igram šta hoću.A na ps5 moram da izdvojim mnogo da bi igrao plus ako hoću online na ps5 moeam da platim.Ne planiram da čipujem.Ipak za 12evra mesečno igraš sve što ti se igra tačno da ps5 ima bolje exclusive ,ali nema veze za sada xbox x sam se odlučio.Videćemo na izlasku konzola možda se nešto promeni.Ako mislis vremenom čipovati konzolu onda ps5 i ima svojih par ekskluziva koje su odlicne a ako neces čipovati konzolu onda xbox jer su povoljnije igre i imas game pass.Velika stavka su cijene igara ko ne čipuje konzole a hoce da ima cvrsti disk kod sebe( ne digitalna sranja koja ti ne ostaju zauvijek) jer za prosjecnog balkanca je to skup sport.Sretno.
Peja šta ti misliš koju konzolu uzeti ja bix xbox x zbog game pasa biće dobrih igara valjda i excludiva valjda i na xboxu?Ne obraćaj pažnju na takve postove.
Stavi ga pod block, ja sam to odavno uradio i mirna mi glava. Mogu ti gratis dati spisak koga sve da blokiras da nemas nikakvih problema na forumu xD. Spisak je poduzi.Rado druže moram prvo da obijem banku
Ne obraćaj pažnju na takve postove.
Hvala druže puno na odgovoru znači mi.Imam pc ali ipak bi želeo da imam konzolu za 4k gaming valjda će izlaziti i neke dobre excluzive i za x?Stavi ga pod block, ja sam to odavno uradio i mirna mi glava. Mogu ti gratis dati spisak koga sve da blokiras da nemas nikakvih problema na forumu xD. Spisak je poduzi.
A i peja81 ti je sve rekao ovim komentarom
Kad sam procitao tvoje pitanje sta da kupis upravo sam hteo reci da ukoliko novcano ne mozes da ispratis PS5 kupis X. Po meni je XBOX bolja opcija zbog gamepass ali ima i kontra strana onaj ko ima dobar PC na kome moze da tera sve igre all settings ultra/60fps taj treba da kupi PS5 na kojoj ce da igra samo ekskluzive. Ja sam to uradio kad sam kupio PS4 PRO na kome igram samo ono sto ne mogu na PC. Jer jedna dve igre koje izadju godisnje a da mene zanima da ih odigram nije mnogo platiti 30-40€ po igri. Naravno kupujem na snizenju na store i polovne diskove.
U tvom slucaju bolje je uzeti X i ne razmisljati previse.
OK samo imaj na umu da ce i nove konzole tesko da teraju realan 4K u 60fps. Ja mislim da sve konzole rade upscale na 4K rezoluciju i da to nije pravi 4K. Sto se tice ekskluziva za XBOX ne znam hoce li ih biti, Microsoft ima politiku sve sto na konzolu to i na PC s'tim da ce za PC izlaziti kasnije nego za konzolu. Mislim da je ovde jako subjektivana odluka sta treba kupiti. Sve zavisi sta igras od igara. Ali rekao bih da ti vec imas vidjenje sta trebas kupiti tj tacno znas sta zelis i zato sam i rekao da uzmes XBOX. Ti zelis i online gaming a to kod PS kosta dodatno kao i igre koje su prilicno skupe.Hvala druže puno na odgovoru znači mi.Imam pc ali ipak bi želeo da imam konzolu za 4k gaming valjda će izlaziti i neke dobre excluzive i za x?
Ja imam pc 3600 ocvan na 4.275 1288mhz 2070super strix ja sklapam racunare nego srecom ovo je poklon koji cu dobiti u januaru.A ja sam ipak bio za neki 2k monitor od 144hz i 1ms odzivom i 3080 strix ili ovim novim AMD grafikama što izlaze ,ali moram da izdvojim 1200 evra za to.Ima i tu sreća imam drugare u Nemačkoj koji bi mi kupili 3080 strix za 780 evra ili tuf za 750 evra .Ali ne može to može konzola rekli su mi poklonodavci (roditelji) kažu zaslužio sam privređujem u kuću dosta .OK samo imaj na umu da ce i nove konzole tesko da teraju realan 4K u 60fps. Ja mislim da sve konzole rade upscale na 4K rezoluciju i da to nije pravi 4K. Sto se tice ekskluziva za XBOX ne znam hoce li ih biti, Microsoft ima politiku sve sto na konzolu to i na PC s'tim da ce za PC izlaziti kasnije nego za konzolu. Mislim da je ovde jako subjektivana odluka sta treba kupiti. Sve zavisi sta igras od igara. Ali rekao bih da ti vec imas vidjenje sta trebas kupiti tj tacno znas sta zelis i zato sam i rekao da uzmes XBOX. Ti zelis i online gaming a to kod PS kosta dodatno kao i igre koje su prilicno skupe.
XBOX je isplativiji ali je PS konzola bolja u smislu da imas vecu biblioteku igara. PC+PS
Mene UHD gaming ne zanima uopste, to je po meni jos uvek daleko. Mislim da je sada realan scenario QHD gaming.
Svi se busaju RTX3080 rastura 4K 60fps dobili smo konacno karticu koja moze da tera 4K, da ali koji 4K? Na igrama poput GTAV, Witcher III i ostalo.
Kad izadje prava nextgen igra poput ovako neceg videcemo koliko ce biti sposoban RTX3080 da tera 4K 60fps na ultra a o konzolama da ne govorim.
Odoh u offtopik. Shvatio sam tvoju pricu, zato sam ti i rekao uzmi XBOX.
За годину дана неће бити занимљивоPS5 ali ne sad nego za godinu dana, realno.