• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Koji trebam kupiti, ipad ili aPad?

zaccheo

Banned
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Želim kupiti ipad, moj prijatelj mi je preporučio da kupi aPad, to je slično ipad, ali cijena je znatno niža.
Koji trebam kupiti, ipad ili aPad?:sekira:

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Prvo reci za šta ti treba ovakav uređaj (tablet)? Od buduće namene puno toga zavisi.

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Члан Shiki има iPad, па он може из "прве руке" да ти каже какав је уређај и да ли се исплати имати га. Имао сам прилику да користим његов и могу да ти кажем да сам био и импресиониран и одушевљен... aPad нисам користио, верујем да нема пуно људи који јесу, па самим тим, не могу пуно да ти кажем о истом.

Поздрав.

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Želim kupiti ipad, moj prijatelj mi je preporučio da kupi aPad, to je slično ipad, ali cijena je znatno niža.
Koji trebam kupiti, ipad ili aPad?:sekira:
Najbitnija stvar kod iPada je kvalitet izrade, kvalitet toucha i kvalitet operativnog sistema. Dakle iOS jednostavno *za sada* najbolje radi na ovoj vrsti uredjaja. Dok su se mnogi mucili na slicnim uredjajima sa Androidom da pokrenu i Divx , iPad nema problema sa tim.

Baterija drzi 10ak sati konstantnog maltretiranja sa osvetljenjem na malo vishe od pola. Preo toga jednostavno isijava i barem meni smeta za oci. Softvera ima za izvoz, tako da cesh moci da instalirash bukvalno shta zelish, od gluposti tipa Fart pa do nekih ozbiljnijih stvari tipa iWork ili pak gomilu programa za obradu muzike, koji stvarno rade za sve pare.

Zvuk sa iPada je fantastican, shto preko zvucnika, shto preko slushalica (koje treba kupiti, ne dolaze u paketu).

Kada se spomene iPad ne moze se ne spomenuti gomila igrica, zaista sjajnih. Pritom baza se bukvalno na dnevnom nivou dopunjava i mozesh u bilo kom trenutku naci dosta zanimljivih stvari. Interesantno je da iako se kod nas pretezno koriste ilegalni putevi da se dodje do aplikacija, iste nisu skupe uopshte. Tipa 2-3 dolara za dosta interesantnih igrica, do 10 za neke koje su bash dobre i zauzimaju po 600-700 MB, tako da garantuju dane i dane igranja + ostaje licenca za stavljanje posle update-a itd. Tako da u prvih mesec dana procackash sve aplikacije i posle kad vidish koje najvishe koristish kupish ih i miran si.

Za ovih mesec dana nisam video ni jedno zaglupljivanje, shtekanje ili kako vec. Dakle da ga ne ureknem, sve radi kao podmazano.

Od mana naveo bih cenu i izuzetno slab Wireless chip. Tamo gde macbook ima pun prijem, ovaj varira izmedju dve i jedne crtice, dok recimo i HTC HD2 u nekim slucajevima ima za nijansu jaci prijem. Ovo je za mene zaista prevelika mana, poshto je osnovna namena ovogo uredjaja surf i slicno.
Josh jedna mana se ogleda u tome shto se u Pages (apple-ov pandan Wordu) ne mogu ubaciti nasha slova. Dakle ne mogu otkucati Š,Ć,Đ,Ž,Č ... S obzirom da dosta kucam tekstove što za sajt, što za časopis što za fax, ovo mi je zaista oooogroman minus. I reshenje se ne nazire nazalost.

Ako treba josh neshto slobodno pitaj, ja da opet kupujem, opet bih uzeo iPad jer je sprava fantasticna, i za sada (oko mesec dana) mi nije dosadio. Nadam se i da nece, i sluzi svrsi. Kina me nikad nije privlacila, a ni njihovi uredjaji, iako mozda imaju i USB i ovo i ono, ovakav ekran sigurno nemaju i lakocu u radu ;)

:wave:

Kerrigan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.11.2009.
Poruka
1.007
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K @ CM Seidon 240M
Motherboard:
Gigabyte Z68X-UD7-B3
RAM:
16GB Corsair Vengeance
VGA & cooler:
Titan
Display:
3x Dell U2311H @ nVidia Surround
HDD:
Intel 520 240GB/Kingston V (G2) SSD 128gb/Western Digital Blue 500gb/640gb/2TB@ Scythe Himuro
Sound:
E-MU 1212M @ Wharfdale Diamond 10.1/Harman Kardon HK-6500
Case:
CoolerMaster Cosmos II
PSU:
Corsair TX750
Optical drives:
LiteOn Ez-Dub external
Mice & keyboard:
Corsair Vengeance K90,Logitech DiNovo Edge (backup :P),Logitech MX Air/G500/G9x
Internet:
20mb Fiber Optic
OS & Browser:
Windows 7 64bit
jel i browser ne vidi nasa slova? ako ne vidi,sta izbaci umesto karaktera ?

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
Vidi ih najnormalnije i to nisu ni malo "defektna" shto sam sretao na dosta uredjaja do sada...

Dakle najnormlaniji prikaz nashih slova, sad sam bash proverio josh jednom za svaki slucaj pre nego shto napishem ;)

:wave:

Vrh