Pozdrav,već nedelju dana se dvoumim između dva SSD-a i potreban mi je vaš predlog.
Različiti su formati i magistrale. Ali je bolji A1000 (m.2, nvme).Koji je bolji Kingston UV500 480GB ili Kingston A1000 480GB?
Ta ploča ima slot za M.2 SSD tako da obavezno biraj neki M.2 SSD jer su brzine između običnog Sata III SSD-a i M.2 SSD nestvarno velike.ASRock B450M Pro4,već godinu dana bez ikakvog problema radi,za razliku od moje stare MSI B350 Tomahawk koja je stalno imala freezove i razne problema
Zasto obavezno? Navedi nam prednosti M.2 SSD-a u odnosu na SATAIII SSD u realnom radu. Ne mora nuzno da kupi M.2 jedino ako zeli da u kucistu ima premium hardver.Ta ploča ima slot za M.2 SSD tako da obavezno biraj neki M.2 SSD.
Zato sto brzine ne mogu da se porede a cene su sad iste za Sata 3 i M.2. Zašto bi koristio nešto sto je starije i sporije i još ima dva M.2 slota! Neće da zuji to prazno sigurno.OK. Pitao sam zbog toga da ne bude uzmes m.2 ssd a nemas gde da bocnes.
Imas i Samsung 970 EVO 250GB ako bas hoces top M.2 SSD cena je 75 evra.
Zasto obavezno? Navedi nam prednosti M.2 SSD-a u odnosu na SATAIII SSD u realnom radu. Ne mora nuzno da kupi M.2 jedino ako zeli da u kucistu ima premium hardver.
Brzine ne mogu da se porede slazem se. Ali da li si se zapitao kako ce te brzine da iskorisiti? Mislis da ce aplikacije i Windows da mu se podizu brze nego na SATAIII SSD? Nece. Prednost M.2 SSD-a je jedino ako imas 2 takva u racunaru pa mozes sa jednog da kopiras ogromne fajlove na drugi. Ostalo je samo suplja prica.Zato sto brzine ne mogu da se porede a cene su sad iste za Sata 3 i M.2. Zašto bi koristio nešto sto je starije i sporije i još ima dva M.2 slota! Neće da zuji to prazno sigurno.
Brzina,cena,kapacitet a RGB mi nije bitan.Meni je sasvim dovoljno 500GB,da napravim jednu particiju za Win10 od 100-150GB,jednu za programe i igrice od 200GB(od igrica igram samo PES) i ostalo će biti za podatke.Brzina i pouzdanost su najbitniji.A ne možeš lako da imaš dva takva u računaru. Ostalo što je rekao @Dom1nat0R stoji.
Moraš da kažeš šta ti je bitnije kod ssd: brzina, kapacitet, cena ili rgb? Kojim redosledom.
Onda je izbor jasan, Samsung 970 EVO Plus 500GBBrzina i pouzdanost su najbitniji.
Vodi računa da je taj Samsung bar dva puta brži od tog Kingstona. Ali je teško iskoristiti tu brzinu na toj matičnoj ploči.Na KP sam našao 970 Evo Plus 500GB za 110€,a Kingston A1000 480GB za 70€