klasicar
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 22.02.2023.
- Poruka
- 14
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
U zadnje vreme sam poceo da imam problema sa HDD-om (najverovatnije) jer se aplikacije, folderi itd.. sporije otvaraju, igrice sa steama koje su instalirane na tom HDD-u nece da se azuriraju zbog "Disk write error-a" i kada gasim kompjuter nakon igranja neke zahtevnije igre ugasi se monitor, tastatura i mis, a kuciste ostane da radi dok ga ne ugasim drzanjem power dugmeta. Kontam da mi je HDD s***an jer je svakako uzet polovan (konkretno TOSHIBA DT01ACA100), a i svakako sam planirao da uzmem neki sa malo vise memorije, pa me zanima buduci da sam jos "zelen" po pitanju racunarskih komponenti, sta trebam da gledam prilikom kupovine hdd-a (nije mi potreban SSD jer ga vec imam i treba mi malo vise memorije za igrice itd.), posto ne kapiram sta im znaci ono SATA3 3,5 necega, kapiram da je to valjda prikljucak, ali ne znam koji je meni potreban i da li ce odgovarati mojoj maticnoj ploci (BIOSTAR X470GTQ) i prikljuccima, takodje koji model HDD-a je dobar i pouzdan i gde bih mogao da ga kupim (do nekih 80-90 evra). I da, ako neko zna zasto mi se racunar tako cudno ponasa i koja komponenta bi mogla da pravi problem (ako nije HDD) slobodno neka napise jer to je bila moja prva pretpostavka. Izvinjavam se zbog ovoliko teksta i pitanja, samo sam potpuni duduk sto bi se reklo po pitanju racunara i sve mi je ovo manje vise novo, pa vas molim bez glupih komentara. Svaka informacija vezana za neko od ovih pitanja bi dobro dosla. Hvala unapred.