Ognjen Kostic
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 03.08.2017.
- Poruka
- 15
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima, novi sam na forumu mada vec duze vreme pratim pcaxe kanal. Evo gledam vec mesec dana i razmisljam se izmedju mnogo stvari vezanih za nov PC. Planiram da uzmem ili i5 8600 ili neki ryzen 5. Gledao sam dosta testova vezanih za r5 2600x i i5 8600 za igrice kontretno. i5 pokazuje malo veci fps ali zato ryzen radi na mnogo manje %. Koliko se secam za 20 i vise posto u nekim igrama. Sta mi tu savetujete. Dalje planiram 1060 6gb asus dual, mislim da je jos okej da se uzme u ovoj godini ali ako nije dajte mi neki bolji predlog, cak sam razmisljao za 1070 ali ona je u nasim shopovima previse skupa (cak i u ovim jeftinijim). Zatim 2x8 ram 3000mhz, mozda i manje ako je ovo suvise? Ali konkretno me zanima koje napajanje zato sam i pisao ovde nadam se da nisam pogresio sto sam sve ovo gore pisao jer je ovde ipak napajanje izvinjavam se unapred ako je greska. Dakle zanima me neko izuzetno tiho napajanje bukvalno ne zelim da se cuje. Imam sad neki blueberry od 560w sa fx6300 i 750ti i ubija usi, nepodnosljivo jednostavno. Gledao sam CoolerMasterovo G650M, sta vi kazete? Stvarno ne zelim da skoro uopste cujem komp pa cak i kad igram igrice. Znam da nije sve do napajanja ali ako imate neki predlog umesto ovog G650M recite. I kad sam sve vec ovo napisao ovde, onda ako moze i predlog za neki hladnjak, takodje tih. Hvala svima puno na buducim predlozima i odgovorima.