• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Koaksijalni kabel pod naponom???

djdardenovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav drugari,

Imam jedan neobican problem. Naime pre neki dan sam otkrio da mi je crkla USB TV karta. To samo po sebi ne bi bilo cudno da ovo nije druga USB TV karta koja mi je crkla. Obe su kod predhodnih vlasnika radile nekoliko godina bez ikakvih problema. Prosli put sam jednostavno bacio crknutu TV kartu i uzeo drugu. Ovaj put mi je bilo mnogo cudno, pa sam malo razmislio. Setio sam se i da mi je crkao pre nekog vremena i jedan externi USB HDD. I onda sam dosao do teorije.

Imam utisak da mi je antenski kabel pod naponom i da struja prolazi kroz tv kartu i ide do ostalih USB-ova. Nekada mi se zaista desi da mi USB-ovi polude i vrlo cesto sevne varnica kada ubacujem flash u prednje USB portove na kucistu. Ali sam uvek mislio da je flash iz nekog cudnog razloga naelektrisan, a u stvari mozda je obrnuto. Stvarno sam laik sto se tice TV tehnologije, pa zanima da li vam ova teorija ima smisla i da li mogu preko nekog instrumenta da je proverim (da nekako izmerim napon)?

Takodje me zanima d ali znate nekoga ko bi mogao da proba da popravi TV kartu, posto cvrsto verujem da nije neki veliki kvar?

Hvala,

Pozdrav

Proka

Moderator
Učlanjen(a)
12.11.2010.
Poruka
1.558
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Prox
CPU & cooler:
I7 4790k
Motherboard:
Asus Maximus VII Impact
RAM:
Klevv 2x8gb 2400mhz, WC Alphacool D-RAM Modul
VGA & cooler:
ASUS 980TI
Display:
ASUS PG348Q
HDD:
SSD HyperX Savage 120gb, 1tb maxtor.
Sound:
Coolermaster MasterPulse In-ear - Black
Case:
Custom build
PSU:
Cooler Master: Silent Pro M2 850w
Mice & keyboard:
Asus CLAW, Asus Tactic PRo
Internet:
SBB Fiber 40/5
OS & Browser:
Ubuntu 14.04/Windows 10, Google chrome
Одврни коакс кабал из уређаја и прилиближи прст, ако има неког пецкања или струје зови провајдера и реци да ти пошљау техничара да стави галвански изолатор.
Ако је карту спржила струја, нема ту помћоћи.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Problem sa strujama u računaru je često znak da si ga ubo u šuko gde nema uzemljenja.

djdardenovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Одврни коакс кабал из уређаја и прилиближи прст, ако има неког пецкања или струје зови провајдера и реци да ти пошљау техничара да стави галвански изолатор.
Ако је карту спржила струја, нема ту помћоћи.
Hvala za brzi odgovor. Provericu kada budem dosao sa posla. Karta daje slabasne znake zivota, tj. nije bas komplet mrtva.

Problem sa strujama u računaru je često znak da si ga ubo u šuko gde nema uzemljenja.
Znam da to postoji kao problem, ali koliko znam sve uticnice u stanu su uzemljene. Da li postoji neki na nacin na koji mogu i ovo da proverim na brzinu?

Hvala mnogo

Poslednja izmena od urednika:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
A napajanje? Da je napajanje redovno ugasilo bi se samo od napona sa strane.

Kablovska, Antena, pojačala???

Najbolje izmeriš napon multimerom i posle ako je sumnjivo nazoveš kablovkog provajdera, mada u kablu od kablovske ima neki napon koji služi pojačivačima signala i nebi trebao da smeta.

Darko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.05.2009.
Poruka
1.567
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7
Nekada mi se zaista desi da mi USB-ovi polude i vrlo cesto sevne varnica kada ubacujem flash u prednje USB portove na kucistu.
Pitanje: jel su ti stvari crkavale samo preko predjih USB konektora? Moze vrlo, vrlo lako da se desi da su ti prednji konektori, ili konektori na samoj ploci neispravni.

Drugo pitanje: jel imas mozda ASUS plocu? Asusove ploce cesto koriste neke plasticne mini-module iliti adaptercice koje moras da bocnes u plocu pre nego sto ubodes kablove za prednji USB prikljucak sa kucista. Inace se desavaju varnice i crkavanja, kao sto si naveo (meni je crko USB tako).

djdardenovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pitanje: jel su ti stvari crkavale samo preko predjih USB konektora? Moze vrlo, vrlo lako da se desi da su ti prednji konektori, ili konektori na samoj ploci neispravni.

Drugo pitanje: jel imas mozda ASUS plocu? Asusove ploce cesto koriste neke plasticne mini-module iliti adaptercice koje moras da bocnes u plocu pre nego sto ubodes kablove za prednji USB prikljucak sa kucista. Inace se desavaju varnice i crkavanja, kao sto si naveo (meni je crko USB tako).
Naprotiv, ni jedan od uredjaja nije bio ukljucen u prednji konektor. Zaista imam Asus plocu, ali posto su u pitanju USB 3.0 prednji konektori, onda nisu prikljuceni preko tog njihovog dodatka nego direktno u plocu.

Hvala,

Poslednja izmena:
Vrh