Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
pa pazi tebi sta treba za wifi .. jeste da znas da ga konfigurises i povezes uredjaje na taj wifi i to je to .. ostalo je sve nebitno xD
da znas negu razliku izmedju a,b,d,g,n(ne znam napamet ova slova koja su sve) verzije 802.11
koliko ima kanala koji su kanali koji se nepreklapaju, to treba ako os da spajas vise wifi rutera za mrezu
1,6,11 kanal
.. mozda jos nesto sitno ..
ako os da uzmes to .. reci sta te tacno zanima pa da vidimo da nadjemo drugu knjigu
potrebna:knjiga o bezicnim mrezama ili zastiti mr.(najbolje o zastiti bezicnih mreza)
Pozdrav svima, prvi post...
Nisam hteo da otvaram novu temu, ali ako mora, neka admini urade sta treba...
Naime, potrebna mi je knjiga koja se bavi bezbednoscu bezicnih mreza. Pozeljno da ima i osnove o njima (sta su izlazna snaga iz AP-a, snaga antene, kako se racunaju, kako se racuna gubitak signala, potrrebna snaga za odredjenu razdaljinu itd...), mada nije neophodno. Ono sto mi je bitno je, da se bavi problemima zastite bezicnih mreza - napadi i odbrane, prevencija itd, sa akcentom na hardver. Sada ako uz to postoje u knjizi jos neke oblasti, nema veze. I da, bilo bi pozeljno da je sto svezija.
Hvala na linkovima, ali sam odustao od kupovine knjiga... Da napomenem da prevodi strucnih knjiga na srpski mogu da budu losi i zbunjujuci jer ih uglavnom ne rade ljudi koji su upoznati sa materijom... Bolja solucija je naruciti istu knjigu sa amazona i slicnih sajtova, ne ispadne cak ni velika razlika u ceni...
A meni je najefikasnije ispalo to sto sam otisao u Studentsku biblioteku Svetozar Markovic - Beograd (http://www.unilib.bg.ac.rs/), gde ima solidno materijala... Dobro je sto mogu kuci da odnesem do 3 knjige (na mesec dana) i uzmem 3 za citaonicu u isto vreme, a najbolje od svega je sto preko njih imam pristup nekom KOBSON-u - elektronske knjige i clanci iz strucnih casopisa do kojih se inace tesko dolazi, a od kojih dobar deo mogu odmah da presnimim na USB...
Evo ga jos jedan link http://www.vbs.rs/cobiss/index.html - virtuelna biblioteka Srbije. Cenim da ce mnogima biti od pomoci jer tu mogu da se vrse pretrage po imenu knjige, pisca itd, gde se onda moze vrsiti pregled knjiga po bibliotekama, da li su za pozajmicu ili samo citaonicu, da li su slobodne... Jos jedna stvar - postoji medjubibliotecka pozajmica - ako vidite nesto sto vam treba, a ne postoji u biblioteci u vasem gradu, ili cak u Srbiji, moze se naruciti preko bibliteke, samo nisam siguran da li su sve u tom nekom sistemu ili sta vec, to morate sami proveriti...
Znam koliko je meni znacilo kad sam naleteo na sve ovo, pa se nadam da sam jos nekome ovim pomogao... Pozdrav!