• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.781
Rezultat reagovanja
395
Moja konfiguracija


Prema istraživanju koje su obavile kompanije Kaspersky Lab i B2B International, skoro trećina korisnika i dalje je nemarna pri obavljanju online transakcija. To dovodi njihov novac u rizičnu situaciju, ali takođe predstavlja i problem za banke i elektronske sisteme plaćanja ako moraju da nadoknade gubitke svojih klijenata. Da bi sveli opasnost na minimum, svi učesnici u online transakcijama treba da preduzmu odgovarajuće mere bezbednosti.

Sajber-kriminalci nisu zainteresovani samo za brojeve kreditnih kartica, već ih jako interesuju i podaci za logovanje u online bankarstvo i elektronski računi. Ipak, 26% učesnika u istraživanju u Evropi, priznalo je da malo pažnje poklanja nivoima bezbednosti sajtova na kojima unose lične i finansijske podatke. Jedan od pet korisnika ne preduzima nikakve korake da zaštiti šifru koju koristi za pristup tako osetljivim podacima. Čak 16% korisnika u Evropi izjavilo je da smatra da je sajber-kriminal krađe novca retka pojava i da se verovatno neće desiti baš njima.


Opširnije...
 
Vrh