Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Imam problem cpu kuler od cpu nikad ne predje 2054 rpm stavio sam ga ga u bios da maxmimum speed, kod drugih ljudi ide i preko 2200 rpm zasto kod mene nece
Ako je intel box i obično treba da je oko 2000RPm. Mada intel ima različite proizvođače kulera (Sanyo Denki, Fujikura ,Delta or Nidec Corp) u zavisnosti da li se radi o celeronu, pentiumu, i3-i7, pa se kod nekih verovatno i vrti 2200RPM.
Sa G1610 procesorom nema problem ni ako box kuler radi na 1000 obrtaja. Ne znam odakle Martiniju ideja da je "problem" ako ne radi na punih 2200 obrtaja. Ili malo troluje ili ima pogrešan pristup računarima i kako oni funkcionišu.
Mislim da ne može. Sastavljao sam tašti komp sa G1610, uzeo sam DeepCool Theta 115 i stavio sam ga na 5V i procesor ponekad dostigne 40-45 stepeni pri normalnom radu.
Kapiram da bi box kuler unutra zatvorenog kućišta prokuvao.