ninjaa
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 14.01.2021.
- Poruka
- 63
- Rezultat reagovanja
- 20
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5700x I Asus Tuf Gaming Lc 240
Motherboard:
Gigabyte B550M Aours Elite
RAM:
Kingston Rgb 2x16gb 3200mhz
VGA & cooler:
RX 6700 xt Asus
Display:
LG 29WL500 I AOC 27B2H/EU
HDD:
2x M.2 NVME Kingston (1tb i 500gb)
Sound:
Corsair Void Pro RGB I Logitech G933
Case:
Phanteks P350X
PSU:
Chieftec PowerUP 750w
Mice & keyboard:
Razer Basilisk V3 I Razer Blackwidow X Tournament
OS & Browser:
Win 11 64bit
Pozdrav svima, desio mi se sada jedan problem da ne mogu kompjuter da ugasim. Kada kliknem na shut down komp se restartuje i opet se upali. Kada ga ja ubacim u sleep mode takodje se restartuje, medjutim kad se kompjuter ne koristi sat vremena on ode sam u sleep bez ikakvih problema. Isprobavao sam razne metode na guglu kao sto su: da ugasim fast startup, da ugasim "Allow the device to wake the computer" u device mennager-u u network adapter, da promenim u Registry Editor "PowerDownAfterShutdown" na value 1 i nista od toga mi nije pomoglo. Jednom prilikom pri restartu, zavrteo je kulere na nekoliko sekundi pa se ugasio, pa se opet upalio na nekoliko sekundi i isto zavrteo kulere pa se ugasio i onda nakon toga se normalno upalio. Pre toga nisam imao nikakvih problema, sve je normalno funkcionisalo i radilo, cak stavise kompjuter je normalno radio celog dana nikakvih problema nije ukazivao. Nadam se da nije nista opasno i da mozete da mi pomognete. Hvala unapred u svakom slucaju
Specifikacije Kompa ako budu zatrebale:
CPU: I5 6400
GPU: GTX 970
RAM: 16gb 2133mhz
PLOCA: H110M-DS2-CF
NAPAJANJE: Be Quiet s6-sys-ua-700w
Tastatura: Razer Blackwidow X Tournament Edition
Mis: Razer Mamba Tournament Edition
Slusalice: Corsair Void Pro
Specifikacije Kompa ako budu zatrebale:
CPU: I5 6400
GPU: GTX 970
RAM: 16gb 2133mhz
PLOCA: H110M-DS2-CF
NAPAJANJE: Be Quiet s6-sys-ua-700w
Tastatura: Razer Blackwidow X Tournament Edition
Mis: Razer Mamba Tournament Edition
Slusalice: Corsair Void Pro
Ako je to sad uopste plavi ekran,sve se na brzinu odigralo,podeli mi se ekran na tri dela,gornja polovina jos na dva jednaka dela po vertikali i oni su bili plavi sa nekim silnim obavestenjima u dominantnim tuznim smajlicem,a donja polovina ekrana je imala milion boja... to je brzo trajalo i izbaci me u bios...ali posto nemam iskustva nisam hteo nista da diram samo samo izasao medjutim pokrene se sistem ponovo i ponovo u bios i tako par puta.Pregledao sam postavke u biosu ono sto mislim da razumem deluje mi ok,ali nece da preskoci bios i ucita sistem.I onda odlucim da ga ugasim na glavno dugme,sacekam par minuta i ukljucim ga i sve radi normalno. Nista kriticno nisam radio na kompu,bio sam na NETu,otvorenih par tabova i slusao neki podcast na youtubu. E sad... dal je update biosa u danasnje vreme pozeljan ili za izbegavanje,ako me secanje dobro sluzi nekada su postojala vremena kada je update biosa bio za izbegavanje (ili sam to umislio).Eto preko dve decenije za racunarima,prvi put taj kres