insomnichar
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 14.05.2009.
- Poruka
- 48
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @ 3.4 GHz
Motherboard:
Asus P8P67-M PRO
RAM:
8GB Kingston DDR3 1600Mhz HyperX
VGA & cooler:
AMD Radeon HD 6850,1GB DDR5
Display:
SAMSUNG SyncMaster T220, 22'' Wide
HDD:
WDC WD15EARS, 1.5 TB
Sound:
Logitech X-540 5.1 Sound System
Case:
ThermalTake V3
PSU:
CoolerMaster GX 750W
Optical drives:
LG GH22NS70,Multi 22x,SATA
Mice & keyboard:
Logitech MX518 Gaming Edition & Logitech :-)
Internet:
SBB Cable
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Other:
XBOX 360 Wireless Controller for Windows
U pitanju je "transfer rate" na mom HDD-u.
Kad odradim "Performance Information" u kontrolnom panelu Windows 7-ice,"Windows Experience Index" skor mi je skoro na maksimumu za grafiku,procesor i RAM memoriju...ocene su izmedju 7.6 i 7.8
To je sve OK,ali za HDD mi je 5.9
Kad sam nakon toga odradio skeniranje HDD-a u SiSoftwer Sandri,pored svih uobicajenih informacija,na kraju mi je izaslo upozorenje koje glasi ovako:
"Warning W3105 - Current block size not optimal, i.e. not highest supported. This affects transfer performance.
Fix: Check BIOS settings and set block size to maximum. Some advanced controllers allow you to set such settings also."
Upalio sam BIOS,ali ne mogu da nadjem tu opciju da promenim na maksimum.Sa strane vidite modele HDD-a i maticne ploce da ih ne pisem ovde,pa ako neko nesto zna,dobro bi dosla pomoc.
Da li uopste moja maticna podrzava tu opciju?
Ako ne,da li moze iz Windows-a da se promeni ta opcija za HDD?
Ako ne moze,naravno ostaje kako jeste.Interesuje me da li neko zna nesto vise o ovome.
Kad odradim "Performance Information" u kontrolnom panelu Windows 7-ice,"Windows Experience Index" skor mi je skoro na maksimumu za grafiku,procesor i RAM memoriju...ocene su izmedju 7.6 i 7.8
To je sve OK,ali za HDD mi je 5.9
Kad sam nakon toga odradio skeniranje HDD-a u SiSoftwer Sandri,pored svih uobicajenih informacija,na kraju mi je izaslo upozorenje koje glasi ovako:
"Warning W3105 - Current block size not optimal, i.e. not highest supported. This affects transfer performance.
Fix: Check BIOS settings and set block size to maximum. Some advanced controllers allow you to set such settings also."
Upalio sam BIOS,ali ne mogu da nadjem tu opciju da promenim na maksimum.Sa strane vidite modele HDD-a i maticne ploce da ih ne pisem ovde,pa ako neko nesto zna,dobro bi dosla pomoc.
Da li uopste moja maticna podrzava tu opciju?
Ako ne,da li moze iz Windows-a da se promeni ta opcija za HDD?
Ako ne moze,naravno ostaje kako jeste.Interesuje me da li neko zna nesto vise o ovome.