• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Iskoriscenost graficke

SkazzY

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
12.08.2018.
Poruka
2.094
Rezultat reagovanja
1.146
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
My precious
CPU & cooler:
Ryzen 5 2600 + Arctic Freezer 34 Duo
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk
RAM:
2x8GB DDR4 HyperX Fury 3200Mhz
VGA & cooler:
GTX 1050 TI
Display:
Dell P2421D
HDD:
Samsung 500GB 860 EVO + WD Black 1TB + Hitachi 1TB
Case:
MS Cyclops V + 3x Arctic F12 Rev 2 (120mm PWM)
PSU:
SAMA Armor 80+ Gold - 650W
Mice & keyboard:
Revoltec FightMouse Elite + A4Tech KD-800L
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 + Linux
Jeste malo visoka ali nije alarmantna. Mozes ubaciti neki vent u kuciste (ako vec nisi). To koliko se greje ugl zavisi od same karte.

Gulftown

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
23.01.2011.
Poruka
6.728
Rezultat reagovanja
1.536
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
ASUS ROG G73Jh
CPU & cooler:
R5 5900X EK Water Cooling - i7 990X - R5 3600
Motherboard:
X570 Crosshair VIII Hero WiFI - Asus Rampage III Black Edition - AsRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
RAM:
G.Skill TridentZ 4000 2x8Gb - Corsair Dominator 6x2Gb - 2x8Gb ADATA
VGA & cooler:
6900XT Waterforce - MSI Lightning 7970 CrossFire - GT 1030
Display:
ROG STRIX XG43VQ
HDD:
Samsung 970 Evo Plus 1TB x2 - Samsung EVO 250GB -Samsung EVO 250GB - 8TB WD Purple, 2TB WD Green
Case:
Lian Li 011 Dynamic - Bench Table - Fractal Node 304
PSU:
Cooler Master V1000 - Cooler Master V1200 - CM 500W
Mice & keyboard:
MX Master 3, HyperX Alloy Elite RGB Cherry MX Blue
OS & Browser:
Windows 10
Zar nije GTA V dobro optimizovan,i ako nije sigurno je bolje optimizovan od GTA IV i PUBG :confused:
Sasvim solidno optimizovan. Prešao sam igru sa matorom 5870 karticom. GTA IV je bilo djubre što se tiče optimizacije.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

sonnenrad123

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.07.2019.
Poruka
92
Rezultat reagovanja
37
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 2600, CM Hyper 212 BlackEdition
Motherboard:
Gigabyte Aorus B450M
RAM:
2x8gb HyperX Fury 3200Mhz ddr4
VGA & cooler:
AORUS GTX1080Ti Xtreme
Display:
Asus VG248QE
Case:
CoolerMaster MasterBox MB511
PSU:
SEASONIC Focus Plus 850 Platinum 850W
Mice & keyboard:
Steelseries Rival 110 & Hyperx alloy fps pro
Instalirao sam metro exodus,grafika mi radi na 95% a temp je 82c.Sta da radim
Nisi prvi sa pomenutom grafikom da udara 82 celzijusa. Sve zavisi i koja je tacno aftermarket verzija graficke tvoje ali po defaultu bi trebalo da su ti ventilatori na 85 stepeni tek na 100 posto brzine. Za pocetak mozes promeniti tu krivu na nekih 75 stepeni da bude 100 posto. Bucno resenje znam, drugo resenje je da uzmes kuciste sa boljim air flowom. E sad vrv te muci pitanje da li je to opasno, da li ce mi nesto biti sa grafickom, nece nista biti. Te temperature jesu vruce ali ne i kobne. Moja topla preporuka ti je da uzivas u komponentama koje posedujes za pocetak, a kasnije razmisli o ovom gore sto sam naveo.

Vuksan33

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
118
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Nisi prvi sa pomenutom grafikom da udara 82 celzijusa. Sve zavisi i koja je tacno aftermarket verzija graficke tvoje ali po defaultu bi trebalo da su ti ventilatori na 85 stepeni tek na 100 posto brzine. Za pocetak mozes promeniti tu krivu na nekih 75 stepeni da bude 100 posto. Bucno resenje znam, drugo resenje je da uzmes kuciste sa boljim air flowom. E sad vrv te muci pitanje da li je to opasno, da li ce mi nesto biti sa grafickom, nece nista biti. Te temperature jesu vruce ali ne i kobne. Moja topla preporuka ti je da uzivas u komponentama koje posedujes za pocetak, a kasnije razmisli o ovom gore sto sam naveo.
Znaci da udjem u msi afterburner i podesim temp limit na 75c

sonnenrad123

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.07.2019.
Poruka
92
Rezultat reagovanja
37
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Aorus B450M
RAM:
VGA & cooler:
AORUS GTX1080Ti Xtreme
Display:
Asus VG248QE
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Znaci da udjem u msi afterburner i podesim temp limit na 75c
Ako zelis da smiris taj podmukli osecaj zabrinutosti koji te vrv sprecava da uzivas u igranju do kraja,stavi 75c, slusalice na usi ako ti smeta ujanje i udri :talas:

Vuksan33

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
118
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Ako zelis da smiris taj podmukli osecaj zabrinutosti koji te vrv sprecava da uzivas u igranju do kraja,stavi 75c, slusalice na usi ako ti smeta ujanje i udri :talas:
Ovako sto se tice procenata
Jeste malo visoka ali nije alarmantna. Mozes ubaciti neki vent u kuciste (ako vec nisi). To koliko se greje ugl zavisi od same karte.
Sto se tice iskoriscenosti gpu u war thunderu je 99% u offline modu,u onlije modu je negde oko 60% sa puno varijacija,gta 5 je u stori modu je oko 60% u online modu je oko 40%, metro exodus je iskoriscenost grafike u offline modu je oko 95%,a u online nisam probao jer verovatno i nema.Da li je ovo ok i zasto kada udjem u war thunder online padne iskoriscenost grafike za oko 30% odnosnu
na offline modu takodje i u gta 5 online U odnosu na story mode padne iskoriscenost grafike za jedno 10-20%.Zasto je to tako,i da li je to ok

sonnenrad123

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.07.2019.
Poruka
92
Rezultat reagovanja
37
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Aorus B450M
RAM:
VGA & cooler:
AORUS GTX1080Ti Xtreme
Display:
Asus VG248QE
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Ovako sto se tice procenata
Sto se tice iskoriscenosti gpu u war thunderu je 99% u offline modu,u onlije modu je negde oko 60% sa puno varijacija,gta 5 je u stori modu je oko 60% u online modu je oko 40%, metro exodus je iskoriscenost grafike u offline modu je oko 95%,a u online nisam probao jer verovatno i nema.Da li je ovo ok i zasto kada udjem u war thunder online padne iskoriscenost grafike za oko 30% odnosnu
na offline modu takodje i u gta 5 online U odnosu na story mode padne iskoriscenost grafike za jedno 10-20%.Zasto je to tako,i da li je to ok
Nemoj puno da te muci gpu usage ako igras na 99% usage-a bez problema grafa ti je uredu. E sad ja te 2 igrice nisam igrao, zasto ti usage pada ocigledno je iz nekog razloga manje opterecuje online mod(druga opcija bi bila da procesor pravi usko grlo ali sam skoro pa siguran da to kod tebe nije problem). I po svemu sudeci i ovome sto govoris mene zanimaju 2 stvari. Koliki ti je cpu usage online i offline i koliko fps-a imas online a koliko offline. I da li ti FPS varira previse? (to je i najbitnije da pogledas). Nadam se da ce se ukljuciti u temu i neko sa jos vecim znanjem od mene ili bar ko trenutno ima neku od te 2 igrice na pc-u pa da baci oko kako se kod njega ponasa offline vs online mod. Sto se tice toga da iskoriscenost gpu-a varira, to je skroz normalno. Slabije graficke su konstantno maks iskoriscene jer im je potrebna uvek sva snaga. Bolje nekad "nemaju sta da rade" svom snagom. Onda imas faktor optimizacije, pa cpu usko grlo(sto ponavljam da se ne zabrines nije kod tebe 99 posto slucaj, ovo samo navodim jer vidim da se interesujes) i td i td.. Od svega toga zavise ti parametri i doslo je ovo vreme benchmarkova, overlay-ova i ljudi sve manje umesto da uzivaju u igricama prebukiraju mozak raznim varijablama, testovima i sve gubi iskreno tu draz. Naravno da je bitno voditi racuna o svom pc-u ali nekad nismo znali ni da proverimo temperaturu racunara, a kamo li gpu/cpu usage pa smo rokali vice city i san andreas i uzivali u tome...

Vuksan33

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
118
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Nemoj puno da te muci gpu usage ako igras na 99% usage-a bez problema grafa ti je uredu. E sad ja te 2 igrice nisam igrao, zasto ti usage pada ocigledno je iz nekog razloga manje opterecuje online mod(druga opcija bi bila da procesor pravi usko grlo ali sam skoro pa siguran da to kod tebe nije problem). I po svemu sudeci i ovome sto govoris mene zanimaju 2 stvari. Koliki ti je cpu usage online i offline i koliko fps-a imas online a koliko offline. I da li ti FPS varira previse? (to je i najbitnije da pogledas). Nadam se da ce se ukljuciti u temu i neko sa jos vecim znanjem od mene ili bar ko trenutno ima neku od te 2 igrice na pc-u pa da baci oko kako se kod njega ponasa offline vs online mod. Sto se tice toga da iskoriscenost gpu-a varira, to je skroz normalno. Slabije graficke su konstantno maks iskoriscene jer im je potrebna uvek sva snaga. Bolje nekad "nemaju sta da rade" svom snagom. Onda imas faktor optimizacije, pa cpu usko grlo(sto ponavljam da se ne zabrines nije kod tebe 99 posto slucaj, ovo samo navodim jer vidim da se interesujes) i td i td.. Od svega toga zavise ti parametri i doslo je ovo vreme benchmarkova, overlay-ova i ljudi sve manje umesto da uzivaju u igricama prebukiraju mozak raznim varijablama, testovima i sve gubi iskreno tu draz. Naravno da je bitno voditi racuna o svom pc-u ali nekad nismo znali ni da proverimo temperaturu racunara, a kamo li gpu/cpu usage pa smo rokali vice city i san andreas i uzivali u tome...
Sto se tice fps u gta5 u offline je 70-80fps a u online 50-60fps,u war thunder je u offline 200fps a online 130fps.Iskoriscenost procesora je slicna u oba dve igre 47% u offline a u online 30%.Fps u war thunderu ofline ide od 200fps do 160fps,dok u online od 150-120fps,u gta 5 u story modu ne varira mnogo od 80fps do 100fps,u online je od 40 fps do 70fps,dok je u metro exodus najstabilniji negde oko 90fps sa 99% iskoriscenosti

sonnenrad123

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.07.2019.
Poruka
92
Rezultat reagovanja
37
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Aorus B450M
RAM:
VGA & cooler:
AORUS GTX1080Ti Xtreme
Display:
Asus VG248QE
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Sto se tice fps u gta5 u offline je 70-80fps a u online 50-60fps,u war thunder je u offline 200fps a online 130fps.Iskoriscenost procesora je slicna u oba dve igre 47% u offline a u online 30%.Fps u war thunderu ofline ide od 200fps do 160fps,dok u online od 150-120fps,u gta 5 u story modu ne varira mnogo od 80fps do 100fps,u online je od 40 fps do 70fps,dok je u metro exodus najstabilniji negde oko 90fps sa 99% iskoriscenosti
Iskreno da ti kazem meni taj fps deluje dobro. Bas sam pogledao potpuno isti sklop kao tvoj u GTA V gameplay-u i to je to. Sad vrv ko vidi ovo i bude imao nesto da te savetuje rece ali ja na tvom mestu bih bio opusten i uzivao u igranju.

SkazzY

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
12.08.2018.
Poruka
2.094
Rezultat reagovanja
1.146
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
My precious
CPU & cooler:
Ryzen 5 2600 + Arctic Freezer 34 Duo
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk
RAM:
2x8GB DDR4 HyperX Fury 3200Mhz
VGA & cooler:
GTX 1050 TI
Display:
Dell P2421D
HDD:
Samsung 500GB 860 EVO + WD Black 1TB + Hitachi 1TB
Case:
MS Cyclops V + 3x Arctic F12 Rev 2 (120mm PWM)
PSU:
SAMA Armor 80+ Gold - 650W
Mice & keyboard:
Revoltec FightMouse Elite + A4Tech KD-800L
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 + Linux
Ako graficka u bilo kojoj igri idi na 99% bez problema onda je igra razlog ako ide samo do 60%.

fotoronin

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.11.2018.
Poruka
914
Rezultat reagovanja
265
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
TODA PC :)
CPU & cooler:
Ryzen 2600X/Cooler Master 212 Evo Led Turbo
Motherboard:
Gigabyte Aorus Ultra Gaming X 470
RAM:
Corsair vengeance RGB 3200 2x8 Gb
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
Iiyama Prolite XUB2796QSU
HDD:
Samsung 970 EVO 1Tb NVME +Samsung SSD 860 Evo 250Gb, WDC Black 1Tb, Toshiba 3 Tb
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10-nazalost :( , Opera, Edge
Other:
svasta nesto/svestrana osoba
Malo ste me zabrinuli s ovim..Bdw ja imam 2600 X I 1060 3 Gb... iskoriscenost CPU je malo kad i preko 30, 40 %...kad igram Online igre ni toliko..A To je ono sto vidim preko task menagera...Graficku ne vidim tu...Instalirao bih MIS afterburner..ali mi je neki i pravio probleme..

sonnenrad123

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.07.2019.
Poruka
92
Rezultat reagovanja
37
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Aorus B450M
RAM:
VGA & cooler:
AORUS GTX1080Ti Xtreme
Display:
Asus VG248QE
Case:
PSU:
Mice & keyboard:
Malo ste me zabrinuli s ovim..Bdw ja imam 2600 X I 1060 3 Gb... iskoriscenost CPU je malo kad i preko 30, 40 %...kad igram Online igre ni toliko..A To je ono sto vidim preko task menagera...Graficku ne vidim tu...Instalirao bih MIS afterburner..ali mi je neki i pravio probleme..
Nije to to. Nemas razlog za brigu.Trenutno ne postoji puno igrica koje ce koristiti 2600x vise od 50 posto jer imas 6 jezgara, tj.12 thredova. Vecina igrica vecinom istovremeno koriste oko 4 tako da 30 40 je skroz okej. I moj 2600 je vecinom na tom procentu.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
a da iskljucis v-sync u igrama?

:D

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
delovalo mi da je ukljucen cim se drzi negde na 50-60 fps sa konfiguracijom koju imas. Osim ako nemas 4K monitor, otkud znam...
oh well...

Vrh