Bokeh
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 02.12.2019.
- Poruka
- 9
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Pozdrav ljudi, ovo mi je prvi post na forumu, ali treća nedelja konfuzije izazvane širokim spektrom opcija i nepoznavanjem trendova.
Sklopio bih PC od oko 1500 evra (cene sa KP), i što više istražujem, sve više me neka "tech" paranoja hvata, nadam se da možete da mi pomognete pri odluci
Namena PC-a je gejming, a bavim se i amaterskom muzičkom produkcijom s vremena na vreme.
Evo komponenti za koje sam skoro potpuno siguran da ću uzeti:
CPU cooler: Noctua NH-U9S
SSD: 500 GB Samsung Evo 860
HDD: 2 TB WD Black
PSU: CoolerMaster MWE Gold 650W
Oko kućišta trilema - CM MB500, Zalman Z9 Neo Plus, ili NZXT h500
E sad, na koju od ove dve opcije da idem?
PC 1: i7 9700 (non-K), Gigabyte Aorus Pro, Gigabyte 2070 Super Windforce OC, 2 x 8 GB DDR4 HyperX Kingston 3200 MHz
PC 2: Ryzen 5 3600x, B450M Gaming (Gigabyte, Asus TUF/ROG, ili MSI Tomahawk?), Gigabyte 2080 Super Windforce OC, 2 x 8 GB G.Skill Ripjaws V 3600 MHz
Evo i par pitanja, ako imate vremena i volje da odgovorite:
1. Da li je NH-U9S dobar izbor za procesor koji neću overklokovati? Ima li neki lepši kuler sličnih (malih) dimenzija koje će držati temperature u igrama ispod recimo 65 stepeni?
2. Koje kućište preporučujete a da ima dobar airflow i dimenzije, preinstalirane kulere (bar 3 komada) i minimum RGB osvetljenja?
3. Da li mi treba 3600x s obzirom da je jedini overclock koji ću raditi OC memorije na 3600 MHz?
Sklopio bih PC od oko 1500 evra (cene sa KP), i što više istražujem, sve više me neka "tech" paranoja hvata, nadam se da možete da mi pomognete pri odluci
Namena PC-a je gejming, a bavim se i amaterskom muzičkom produkcijom s vremena na vreme.
Evo komponenti za koje sam skoro potpuno siguran da ću uzeti:
CPU cooler: Noctua NH-U9S
SSD: 500 GB Samsung Evo 860
HDD: 2 TB WD Black
PSU: CoolerMaster MWE Gold 650W
Oko kućišta trilema - CM MB500, Zalman Z9 Neo Plus, ili NZXT h500
E sad, na koju od ove dve opcije da idem?
PC 1: i7 9700 (non-K), Gigabyte Aorus Pro, Gigabyte 2070 Super Windforce OC, 2 x 8 GB DDR4 HyperX Kingston 3200 MHz
PC 2: Ryzen 5 3600x, B450M Gaming (Gigabyte, Asus TUF/ROG, ili MSI Tomahawk?), Gigabyte 2080 Super Windforce OC, 2 x 8 GB G.Skill Ripjaws V 3600 MHz
Evo i par pitanja, ako imate vremena i volje da odgovorite:
1. Da li je NH-U9S dobar izbor za procesor koji neću overklokovati? Ima li neki lepši kuler sličnih (malih) dimenzija koje će držati temperature u igrama ispod recimo 65 stepeni?
2. Koje kućište preporučujete a da ima dobar airflow i dimenzije, preinstalirane kulere (bar 3 komada) i minimum RGB osvetljenja?
3. Da li mi treba 3600x s obzirom da je jedini overclock koji ću raditi OC memorije na 3600 MHz?