- Učlanjen(a)
- 28.03.2009.
- Poruka
- 9.407
- Rezultat reagovanja
- 121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
- Admin
Realno, Intel svom snagom stoji iza tog projekta, pa verujem da se nece obrukati, shtavisheMozda ce imati i toliko, zaista ni ja ne znam, sve je jos u domenu spekulacija. Medjutim, Larrabee ako ne uspe kao GPU uspece kao CPU -- jednostavno ne moze da ne uspe.
Nisam ja ni mislio da je bilo ko lenj, naprotiv, samo mislim da se HW pojavljuje previshe brzo, a da se sve grana na previshe, kako bi ja to nazvao, podstandarda, shto SW inzenjerima ne ostavlja puno mesta za kreativnost i vrhunsku optimizaciju, vec se sve vodi na to ko ce prvi da izbaci reshenje i u koliko primeraka ce da ga proda..monteboy je napisao(la):Sto se tice Software-optimizacije , to nije trend Dusane u modernom software developmentu se sve svodi na lakse , jednostavnije i brze .... brze u smislu (vremenske realizacije).
Konkurencija na trzistu je velika , jedan developer iz nase firme kad ga pozajmimo nekoj drugoj kompaniji na dan kosta 1200€
Niko ne haje ako projekat od 500.000 do milion kodnih linija u nekom aspektu nije maksimalno optimizovan. Ovdje ne pricam o homemade namenama kodiranih preko vikenda gdje covek moze bez kriticnih faktora kao sto je vreme do mile volje detaljno da ulazi u zadnji bit izvrsnog koda .
Kad projekat treba materialno da donese dobit tvom nalogodavcu a svaki izgubljeni dan ga kosta na desetine hiljada evra veruj mi zadnje nasto misli je optimizacija source code'a. Osnovna funkcionalnost mu je prvenstveno najbitnija.
Takav je realitet koji dozivljavam svaki dan ..... Nisu danasnji software developeri lenji za bilo kakvu optimizaciju nego ih trziste tera da se koncentrisu na zadatak i resenje postavljenog problema na najlaksi i najbrzi nacin sto
se slazem nije uvek performanski gledano najefikasnije ali who cares ako zadatak nije performanski kritican a ispostovace definisani rok.
Prosto mi je tuzna ova trenutna istina koju si izneo:
Cenim da projekti AMD-a i Intel-a u objedinjenja CPU-a i GPU-a mogu dosta toga promeniti u samoj filozofiji finalnog korisnikamonteboy je napisao(la):Naravno da ce postojati segmenti gdje ce realna brzina izvrsavana i optimizacija imati svoj znacaj. Samo ce to u buducnosti imati sve manje i manje znacaja i biti kompenzirano brahialnom racunarskom snagom samog HW'a sto je donekle i danas vec slucaj.