Ko oce 2 jezgra neka ceka i3 i celeron... taj i5 T model nema smisla kupovat i pitanje za koji deo trzista je namenjenma nek dizu cene ovim procesorima sto su top-notch, ali brate 184$ za dva jezgra, eeej
Mislim da to zavisi od AMD aKad li cemo docekati quad Celerone, bas me zanima
pa postoji i SB i5 2/4...isto kosta 184$....Ko oce 2 jezgra neka ceka i3 i celeron... taj i5 T model nema smisla kupovat i pitanje za koji deo trzista je namenjen
Pa postoji ali kome je namenjen je druga prica... T model mislim da sugerise manj potrosnju zato i deru na ceni, jednostavno za i3 treba sacekatpa postoji i SB i5 2/4...isto kosta 184$....
Sumnjam da ces sve tehnologije moci da koristis koje nudi IB na SB maticnoj ploci.izvinjavam se ali, kakve veze te ploce imaju sa IB procesorima? IB radi i na h61, nije kao da su te Z77 neophodne za IB pa da je sad predstavljanje doticnih.
salis se? on board Wi-Fi, upravljanje racunarom preko telefona, tableta..itd mnogo naprednije nego BluetoothGO, Formula nudi mogucnost vodenog hladjenja faza dok Sabertooth ploca nakon gasenja racunara ne gasi odmah zadnji ventilator i ventilator u visini PCI-E slota, pokrivace PCI-E, USB i ostlih slotova koji je se ne koriste da ne bi upadala prasina u iste...i jos dosta toga.btw nista novo maltene nemaju u odnosu na Z68, osim cene.
Otvorena je pre 2 dana a ostavio sam i link teme.Lepo je videti sve te nove ploce, ali mozda bi mogla da se otvori tema "Z77 chipset" pa da se to tamo kaci?!
opusteno, veruj mi da je Z77 cipset jako interesantan.Ispadam opet gundjalo ali ova tema me interesuje zbog IB, ne zbog Z77 (koji mi je krajnje nezanimljiv btw.) pa mi svi ti Z77 postovi, i slicni, deluju kao off topic ovde :/
ne brini.izvinjavam se ako se neko nadje uvredjen ovim mojim postom, nemam nikog posebnog na umu niti pamtim ko je sta kacio
^^ U sustini Z se placa uff, a P je resenje.prosto je:
H chipest: ne podrzava overkloking, podrzava GPU na CPU (SB, IB)
P chipset: obrnuto, nisam siguran da li ce podrzavati IB
Z chipset: Podrzava sve.
...veze nema sa chipsetom vec sa proizvodjacem maticne ploce. Na Z77 mozes i SB da nabijes i da imas sve te funkcije, a sve te funkcije mozes i na Z68 da nabijes, verovatno i na nForce2. ovo je tema o IB, ne o Z77. Probaj da razdvojis sta je chipset, a sta ploca i stvari nakalemljene na nju.on board Wi-Fi, upravljanje racunarom preko telefona, tableta..itd mnogo naprednije nego BluetoothGO, Formula nudi mogucnost vodenog hladjenja faza dok Sabertooth ploca nakon gasenja racunara ne gasi odmah zadnji ventilator i ventilator u visini PCI-E slota, pokrivace PCI-E, USB i ostlih slotova koji je se ne koriste da ne bi upadala prasina u iste...i jos dosta toga.
Ne moras da sumnjas, moci ce. Nista novo sto bi zahtevalo promenu chipseta nisu ugradili u IB. Poboljsali su arhitekturu i to je to. Ako ti sadasnja (Z68) ploca ima podrsku za PCIe 3.0 nista ne propustas.Sumnjam da ces sve tehnologije moci da koristis koje nudi IB na SB maticnoj ploci.
ploce su interesatne i dzidzabidze nakacene na njih, kao sto rekoh, ne vidim kakve veze sam chipset ima sa time. Sve sto si naveo vec postoji, osim onoga vezano za gasenje ventilatora, a to je feature biosa, a ne chipseta.opusteno, veruj mi da je Z77 cipset jako interesantan.
Isto kosta i Z i P, Z je noviji chipset od P i objedinjuje H i P. A sta sve ima od dzidzabidza na ploci, pa kao i uvek, one za 200+ evra su prepune svega i svacega, a one za 100e nisu. Wi-Fi ruter imam, taj feature na ploci mi ne treba uopste ali je recimo Lucid Virtu fina stvar. USB 3.0 portove ces dobiti na skoro svakoj Z ploci, kao i vecinu novotarija (sata 3 i sl.) Ja sam svoju plocu platio 100e, nije nista posebno lepa, zapravo nije uopste ali boze moj, a ima sve funkcije chipseta kao i one od 200e.Hmm, kakve veze ima vreme gasenja venta sa padanjem prasine? Jel postoje neka vratanca koja se zatvaraju? Vodeno hladjenje... bah, kome treba treba... on board Wi-Fi je fina stvar.
^^ U sustini Z se placa uff, a P je resenje.
Hoce li ovakva podela biti i kod 7X cipseta ? Ja videh samo najave i ploce sa Z77. Nista P i H. Istina, nisam se bas ni pretrgo od istrazivanjaprosto je:
H chipest: ne podrzava overkloking, podrzava GPU na CPU (SB, IB)
P chipset: obrnuto, nisam siguran da li ce podrzavati IB
Z chipset: Podrzava sve.